Jij voedt je kinderen denk ik ook op met bepaalde gedachtes en idealen. Verplichten vind ik ook een groot woord en betwijfel ook of die echt zo wordt gebruikt in de praktijk, maar ja, het wordt hier absoluut gestimuleerd.
Hier hebben onze kinderen zelf hun rijbewijs betaald. T-rijbewijs van onze zoons betaalden wij wel, omdat ze die nodig hadden als ze op ons bedrijf hielpen. Maar van jongsaf sparen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Hier is dat tenminste nooit gelukt, helaas. Gelukkig zijn ze nu allen zover dat ze zelf (gaan) werken en dus ook kunnen gaan sparen.
Wij ook hoor. Zo woont de dochter van vrienden van ons op zichzelf en met haar leeftijd is dat niet raar. Wat wij wel raar vinden is dat oma de huur betaald en onze vrienden haar boodschappen en zorgverzekering en haar studie . Terwijl dochter de zorgtoeslag en het inkomen van haar bijbaan mag houden voor leuke dingen. Dus zo zelfstandig (in ieder geval financieel) is ze niet. Helemaal krom is dat vrienden nu zeggen wij hebben ervan geleerd en dat de jongste, die thuis woont wel haar zorgtoeslag moet inleveren en kostgeld moet betalen.
Ik bedoel met mijn Posts ook niet te zeggen dat niemand z’n rijbewijs moet halen. Maar meer dat als je het niet doet je ook een prima leven kunt hebben. Wij ervaren bijvoorbeeld veel dat mensen het “zielig” vinden dat we geen auto hebben, terwijl wij ons zo niet voelen. En dan komt dat van mensen waar ik nooit ook maar iets “van gevonden” heb, wbt hoe zij leven/keuzes maken.
Ik denk dat dat 1 iemand is? Ik vind zelf niet dat het 'moet', maar vind het wel belangrijk. Maar er zijn toch veel meer kinderen die dingen moeten? Beetje flauw om over woordkeuze te vallen.
Zeggen mensen echt dat ze het zielig vinden dan? Of denk je dat ze dat vinden? Ik zou het helemaal niet zielig vinden namelijk. Als je perse wilt kun je wel aan auto komen, dus als mensen die niet hebben denk ik dat ze daar bewust voor kiezen en vind ik niets zielig aan ofzo.
Hond is zwaar verlieft op baasje. Maar ze hebben een blaf tril band maar als die niet aan word gezet. Dus ja geregeld uren een blaf.
Oh wauw dat is wel heel scheef! Onze zoon van 19 heeft nog een beugel (mede door corona laat gestart) hij heeft daardoor een iets duurdere zorgverzekering. Wij betalen hem het verschil. Dus het bedrag dat hij meer moet betalen dan wat de zorgtoeslag hem geeft. En als er ortho kosten zijn die niet vergoed worden betalen we dat ook. Dat vindt we wel zo fair naar hem. De beugel is echt noodzakelijk en hij kan er niks aan doen dat hij 'zo oud' nog een beugel heeft. Onze oudste wilde tijdens haar studie eigenlijk ook best wel op kamers. Gewoon voor de leuk. Uni is hier prima aan te reizen, dus de noodzaak was er niet. We hebben het gaat afgeraden, want ze had dat dan allemaal zelf moeten betalen. Ze heeft het gelukkig niet gedaan. Haar studie heeft ze kunnen afronden zonder studieschuld, dat was nooit gelukt als ze wel op kers was gegaan. Daardoor heeft ze nu een goede gezonde financiële situatie. Getrouwd, een leuke baan, leuk huurhuis in een grote stad en een kindje op komst.
Precies, voor mijn kinderen is het gewoon vanzelfsprekend om dit te gaan doen. Geen rijbewijs halen zien ze gewoon niet als een optie. Vind het vreemd dat mensen vallen over het moeten terwijl je kinderen toch ook naar school moeten, een baantje moeten etc. Daarin geef je ze toch ook geen vrijheid? En ik zeg nergens dat het direct met 17,5 moet ( hoewel ze dat wel gaan doen uit zichzelf) . Als ze het pas met 20 willen, ook prima. En ze zullen als ze hun rijbewijs halen zeker nog niet direct met de auto overal heen gaan maar hebben dan iig de mogelijkheid. Zeker in de avonden, weekenden staat er altijd een extra auto die ze kunnen pakken
Een vriendin van mij heeft geen rijbewijs. Ik zie dat veel dingen haar echt erg veel extra tijd kosten. Van naar de bieb gaan tot boodschappen doen tot haar werk tot vrienden en familiebezoek. En ze moet toch nog vaak degenen met auto vragen haar op te halen of weg te brengen.
Oh wij kunnen dat prima betalen maar we vinden dat niet nodig. Als ze iets zelf willen en dan mogen ze hier ook zelf voor betalen. Zij ziet zelf dat kinderen van haar leeftijd alles krijgen en het raar vindt dat zij concessies moet doen. Dus wat leer je je kinderen dan, als ze alles krijgen van hun ouders? Hoe gaan ze zich aanpassen als ze wel op hun zelf gaan wonen? Blijf je al ouder ook bij leggen? Als mijn dochter schoenen van 200 euro wilt kopen, helemaal prima, ons budget ligt op max 110 euro, de rest leg je maar bij.
Als ik kijk naar mijn jongste broer, dan kan hij zich toch prima redden zonder rijbewijs. Hij woont bijna in het centrum van Eindhoven. Kan volgens mij lopend naar zijn werk en voor de rest redt hij zich prima met het OV. Zelf heb ik wel een rijbewijs, maar heb dat gewoon zelf mogen betalen.
Hier krijgen ze kleedgeld. Op is op en extra betalen ze zelf, maar dat is toch niet het waar het over ging? Laat andere mensen regelen hoe zij dat willen. Jij wilt niet het rijbewijs betalen, terwijl je dat wel kunt. Jouw keuze. Ik wil dat wel, mijn keuze. Waarom dat geoordeel eromheen? Voor mij horen sport en rijbewijs erbij. Ik vind dat niet vallen onder "alles" betalen, maar onder normale dingen betalen.
Gezien de paardenhobby van mijn kinderen zullen ze wel een rijbewijs moeten halen. Ik blijf niet tot mijn tachtigste de paarden voor hun vervoeren. Maar ze kunnen door de handel en training voor derden wel bijdragen in de kosten.
Haha ja. Op de lange termijn is het toch ook niet meer haalbaar, er komen nou eenmaal steeds meer mensen bij terwijl snelwegen niet makkelijk uitgebreid kunnen worden... Ik vind het wel bijzonder dat je het echt vergelijkt met een schooldiploma. Ik had er nooit eerder zo naar gekeken, dat het echt als noodzaak gezien wordt. Ik ervaar het hebben van een auto echt als luxe. Het zal ook steeds minder vanzelfsprekend worden dat je je auto bij je huis kunt parkeren. Maar ook daarbij geldt dat het heel afhankelijk is van waar je woont. Ik heb echte stadskinderen, die zullen niet gauw ergens gaan wonen waar geen bussen komen