Het gaat dan uiteraard om de basisschool. Tegenwoordig gaat alles digitaal en soms vind ik dat zo onpersoonlijk of lastig communiceren. Ik loop af en toe dus even binnen, hooguit 4 keer jaar denk ik (buiten de oudergesprekken om natuurlijk). Nu heeft er in de zomervakantie een ongelukje voorgedaan en wil ik dit liever even face to face toelichten, zodra de kinderen weer naar school gaan. Leerkrachten kunnen er niet om heen, kind zit nog in het gips, maar ben gewoon benieuwd hoe snel jullie binnenstappen bij de leerkracht i.p.v. alles dus maar digitaal door te geven.
Ik loop vaak wel even naar binnen en zeker altijd de eerste schooldag weer. Onze school vind fijn om face toe face te doen. Wat kleine dingen zoals een tandartsafspraak onder schooltijd kan even digitaal. Maar uitslag van doktersbezoek met kleine bijzonderheden doe ik persoonlijk. Wij mogen ook elke woensdagochtend binnen lopen 10 min. Dit doe ik bijna nooit.
Zonder kennis van het hoe/wat/waarom zou ik dat juist bij een zomervakantie digitaal vast doorgeven. Ik weet niet hoe het bij jullie is maar maandag mogen alle kinderen in de klas gebracht worden etc. Ik geloof niet dat een leerkracht dan tijd heeft voor mijn verhaal. Dat is meer een "ha fijn dat je er bent, leuke vakantie gehad? Ja? Ga maar je plekje opzoeken, als iedereen er is gaan we erover praten". Voor de rest hangt het bij mij vooral af van wat het is, hoeveel tijd ik heb maar ook de klik met de leerkracht. Bij de 1 stap je er simpelweg makkelijker live op af. En frequentie verschilt ook. Ene jaar is het meer nodig dan andere jaar. Nr4 krijgt zelfde leerkrachten, verwacht ik weinig naar toe te hoeven. Nr3 wel nieuwe na 2 jaar, dat is even afwachten hoe ze haar zien in wat ze nodig heeft. Nr5 start maandag, vibd haar juffen niet leuk dus zal er ook niet snel heen gaan denk ik
Mn dochter zat afgelopen jaar in groep 3, daar staat de leerkracht altijd nog bij de deur. Die sprak ik bijna wekelijks. Afspraken met de orthopedagoog gaf ik mondeling door. Maar had dan ook elke 6 tot 8 weken gesprek met juf. Bij m’n zoon in groep 6 liep ik ook meestal even naar binnen als er wat was. Maar daar was veel minder te bespreken afgelopen jaar. In dit geval zou ik het denk ik wel digitaal doorgeven en dan bij binnenkomst er nog even heenlopen, kijken of er nog wat besproken moet worden.
Eigenlijk nooit, doe bijna alles digitaal doorgeven of laat het de kinderen zelf even tegen de juf/meester zeggen. Hier is ook het verzoek aan ouders om 's morgens om 8.30 niet de leerkracht aan te spreken maar het via parro te doen of na schooltijd.
Ik zou hierover mailen. Was het gips net weg en waren er nog wat voorzichtigheden of zaken waarmee ze rekening moeten houden, dan was ik wel eens binnengegaan
Voor zoon alleen via parro berichten gestuurd als er wat was, meester pakte het dan op. Dit was denk ik 3x op het hele schooljaar daarnaast 3 oudergesprekken gehad. Voor dochter sprak ik de juffen vrijwel wekelijks na schooltijd omdat er dingen voorvielen en sowieso iedere 4 tot 6 weken uitgebreid gesprek daarnaast vrijwel dagelijks parro berichten. Had het liever anders gezien maar ja... Start van schooljaar is hier altijd chaos, verzamelen op grote plein en er is dan geen enkel moment voor overleg. Ik zou van tevoren een bericht via parro sturen zodat ze weten waar rekening mee te houden en evt. Na schooltijd uitgebreider praten als er meer bijzonderheden toe te lichten zijn.
Ik zou eerst mailen en aan de hand daarvan even een gesprek plannen. Afgelopen schooljaar ben ik heel vaak naar binnen gelopen. Regelmatig gesprekken met de leerkracht en directeur gehad. Mijn kinderen zaten in een vreselijke pestklas en zijn ook flink gepest, geschopt,geslagen en bedreigd. Zijn overgestapt naar een andere school.
Ik loop vrijwel nooit bij leerkracht naar binnen. Kreeg vroeger altijd een beetje plaatsvervangende schaamte als ik sommige ouders een eeuwigheid bij de juf zag staan, terwijl ze les wilde gaan geven. Hoe oud is kind dat je het ongelukje zou willen toelichten? Wellicht kan kind dat zelf doen als je alvast mailt?
Ik doe t juist liever via Parro. De juf is in de ochtend veel te druk door alle kinderen die ze begroet en die haar aanspreken. Ik vind de chatfunctie laagdrempelig en prettig, juf reageert meestal binnen een halve dag. Afgelopen jaar zo’n 10x gedaan, om haar te vertellen over een zichtbare afwijking (schrik niet, is normaal, hier op letten) tot aan een melding van tandartsbezoek en wat handig is qua komen brengen daarna.
Ik doe ook alles via Parro. En dat is ook niet heel vaak. Alleen bij oudste dochter die hevig gepest werd melde ik dat eerst via Parro en als de leraar het had opgepakt en gebeurde snel daarna weer iets dan maakten we meestal een afspraak via Parro. Dus toen was ik wat vaker op school voor een afspraak.
Ik doe ook alles via de schoolapp. Voor we die hadden stond er vaak een rij aan het bureau voor de leerkracht van ouders die “even snel” iets wilden vertellen. Dan dacht ik altijd “laat maar zitten” als ik iets kleins had. Ik vond het ook geen fijn moment om hele persoonlijke dingen te gaan vertellen met de rij van moeders achter je. Bij ons mag je 2 dagen in de week mee de klas in als ouder, maar dat zijn precies mijn werkdagen. Dus mijn man doet dat meestal maar dat is meer om knutselwerkjes te bekijken enzo, niet om dingen te bespreken met de leerkracht.
Beide, ik sprak de juf afgelopen jaar wel regelmatig even na school. De juf kwam zelf ook vaak even naar mij toe om even wat te overleggen. Maar alle afspraken geef ik door via de schoolapp.
Vanaf groep 2 nooit. Altijd digitaal. Voor onze derde uiteindelijk wel op afspraak gesprekken gehad met juf en ib'er. Maar niet zomaar binnen gelopen. In groep 1 bracht ik mijn jongste vaak nog de klas in, of tot de deur. Eigenlijk was dat niet echt de bedoeling meer, maar ze huilde een poos elke dag bij het naar school gaan, dus toen liep ik gewoon mee en sprak ik soms even snel de juf over dat 'probleem'. Hier is meelopen als ouders niet zo gangbaar. Deuren gaan 10 minuten voor start van de dag open, dan stromen de kinderen binnen en hebben de juffen daar alle aandacht voor. Om half 9 starten ze. Dus ik denk dat ze hier ook geen tijd hebben om voor school te praten met ouders. Na school zou misschien wel kunnen maar heb ik eigenlijk ook nooit geprobeerd.
Ik zou dit gewoon via de ouderapp doen (als die er is) en anders via de mail. Bij beide kinderen kwam ik vanaf groep 5 eigenlijk zelden meer op school. De één zat niet in onze woonplaats op school en bracht ik niet weg, de andere was coronatijd in groep 5 en toen wouden ze geen ouders in school meer hebben. Bij beide scholen ook pas rond groep 5 een ouderapp. Op de kleuterschool liep ik wel mee, maar verbaasde me ook echt over het aantal (en bijna altijd dezelfde) moeders die wat te melden hadden aan juf. Groep 3 en 4 waren er 2 ochtenden dat je even mee mocht de klas in, één van de twee werkt ik, dus als ik wat wou melden deed ik dat via de mail. Als je kind in het gips zit, zou ik het liever al in de laatste week van de vakantie doorgeven als blijkt dat je kind bijv. hulp nodig heeft bij bepaalde dingen. Ook beetje afhankelijk van de leeftijd. Kortom, ls antwoord op je vraag: ik stap niet snel binnen bij de juf
Dat had ik geschreven, zo'n 4 keer per jaar om iets door te geven wat ik liever niet digitaal doe. Ik ben overigens sowieso elke week in school, zit in de ouderraad. De OR is heel actief binnen onze school. Maar het ging in mijn openingspost natuurlijk om iets kindgerelateerd door te geven. Ik heb gister een berichtje naar de leerkrachten gestuurd. Ik ben maandagochtend sowieso vroeg op school i.v.m. de opening van het schooljaar, dus zal ze dan vast ook even zien.