Door jou ben ik deze net gaan bakken Heb alleen het recept iets verkleind. Omdat het al warm genoeg is in huis en morgen nog warmer zal worden bedacht om het in de airfryer te bakken. Alleen even zoekende naar de tijden. Vanavond gaan we het testen
Ook in de airfryer kun je hem bakken. Volgende keer doe ik wel iets minder jam. Vond het behoorlijk zoet. Valt niet onder een gezond tussendoortje
Mijn dochter heeft voor de 1e keer flantaart gemaakt. Ben super trots op haar. Paar dagen geleden had ze een heerlijke sinaasappelcake gemaakt voor ons.
Haha nee echt gezond niet. Ik had vrij zurige jam van een landwinkel dus dat was wel goed hiervoor En ik had ook echt een dun laagje gedaan, ik houd niet van een hele hap jam in m’n mond.
Samen met mijn jongste red velvet cakejes gebakken: Onze oudste dochter, die volledig blind is, heeft er een roomkaas-witte chocolade frosting bij gemaakt en dit er zelf opgesmeerd en de aardbeien erop gedaan:
"Mini" rozijnenbollen Ze zijn alleen iets groter geworden dan de bedoeling dus hopelijk heerlijk luchtig. De bakplaat lag vol. Maar goed dat mijn man op kantoor is en zoon op school anders waren er nu al 2 (of wel 4)verdwenen.
3 taarten voor onze verjaardagsgasten: Tropische taart met kardemom caken, kokosbotercrème, passievrucht ganache en kokoskaramel Citroen-limoen-meringue taart Cheesecake met witte chocolade, citroen en honing-tijmsaus
Ik mocht deze week de buurtbarbecue organiseren met nog een buurvrouw. Ik bakte een appelkaneelcake, een aardbeienroomcake en een carrot cake. Daarnaast als aanvulling op het ijs en de appelcrumble van de buurvrouw leek mij tiramisu nog wel lekker. Dat werden uiteindelijk 2 soorten, 1 met advocaat en 1 chocolade-limoen. Het werd erg goed ontvangen allemaal, heel leuk om te doen zo
Geweldig! Gefeliciteerd ook Welk recept gebruik je voor die citroen-limoen-meringue taart? Dat wil ik nog steeds eens proberen!
https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/citroen-limoen-taartvulling-recept/ Deze was erg lekker. Voorheen gebruikte ik een recept dat de citroenencreme ook in de oven werd gegaard, maar dit werkte ook prima!
Waar halen jullie de tijd vandaan om dit allemaal te bakken. Ik mag al blij zijn als ik ongestoord een simpele cake van pakje kan maken. Maar ik kan er dan ook niet tegen wanneer ik tijdens het bakken of koken onderbroken word, dus vaak begin ik er niet eens aan
Haha dit keer leverde het mij ook wel wat frustratie op omdat er veel in 1 dag moest waarop ik ook nog een zieke kleuter thuis had naast de jongste van 2. Maar meestal doe ik het op zaterdagmiddag als de jongste slaapt en de oudste twee zichzelf vermaken.
Het moet wel je hobby zijn En het gaat steeds makkelijker. Een cake maak ik nooit meer uit een pakje en doe echt verschillende stappen: eerst de boter en suiker helemaal loskloppen, daarna beetje bij beetje de eieren erdoor, goed mixen tussendoor en dan op het eind de bloem erdoor heen spatelen. Met een keukenmachine is het echt een stuk makkelijker dan met een handmixer. Laat het apparaat zijn werk doen en leg in de tussentijd de volgende ingredienten klaar. Maar de tijden die ze bij HHB krijgen, zouden mij nooit lukken hoor. Denk wel dat het helpt dat daar alles al klaar ligt en op kamertemperatuur is. Normaal is dat ook voorbereidingstijd die je moet incalculeren. Ook eiwitschuim maken. Dat vond ik vroeger zo spannend. Deed er altijd zo lang over. Nu is het echt zo gedaan, iets voor tussendoor. Je weet op een gegeven moment wel hoe lang iets duurt en dat maakt het plannen wel makkelijker.