Makkelijk eten sportschema kids

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door Nefkens81, 27 aug 2024.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nefkens81

    Nefkens81 Actief lid

    15 aug 2024
    349
    315
    63
    Vrouw
    School start weer en daarmee ook alle sportclubs. Nu wordt er dit jaar op 4 doordeweekse avonden gesport door de kinderen. Dat maakt dat we soms in 3 ploegen moeten eten omdat wij zelf ook nog werken natuurlijk.

    Wat eten jullie op dit soort avonden? Ik zoek eigenlijk dingen die makkelijk zijn en ook weer op te warmen zijn.
     
    olleke vindt dit leuk.
  2. Mammavantwee

    Mammavantwee Niet meer actief

    Bami, nasi, spaghetti, ovenschotels zoals zuurkool, lasagne enz.
    En dan zou ik de bami enz. Iedereen voor zich opwarmen. Dus alvast een grote pan van te voren klaarmaken en dan in een aparte pan weer opwarmen. Zodat het niet 2/3 keer opnieuw opgewarmd word.
     
    Nefkens81 vindt dit leuk.
  3. artie

    artie Fanatiek lid

    27 sep 2021
    3.557
    3.887
    113
    Vrouw
    Bij ons was dat dan vroeger vb wokgroente met kipblokjes en rijst. En elke vrijdag spaghetti bolognese, dan at echt iedereen op een ander moment. Mama maakte dan een keer in de zoveel tijd een giga pot saus voor de diepvries. Daar keek ik altijd naar uit, ik had tekenacademie tot 20u30, en was echt uitgehongerd erna haha, smaakte extra goed dan.
     
    nizzie86, Vero0504 en Nefkens81 vinden dit leuk.
  4. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.722
    628
    113
    Wraps met rauwkost en een kipcorn/vegakip strips uit de airfryer.
    Zoals gezegd eenpansgerechten.
    Maaltijdsoep met iets erbij, brood of Balletjes.
    Maaltijdsalade (evt de dressing los) met brood of pasta.

    Als ik echt geen zin of tijd heb een keertje een pakje noodles, daar gooi ik dan bv wat gesneden paprika door of doe er rauwkost bij. De kinderen vinden dat altijd lekker.
     
    Nefkens81 vindt dit leuk.
  5. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    12.491
    13.945
    113
    Vrouw
    Hier is het vanaf deze week weer 5 avonden per week raak.
    Dus ik kook gewoon normaal, wat ik anders ook zou koken. Leve de magnetron of airfryer om iets op te warmen. In het geval van een saus of curry, maak ik deze klaar in de slowcooker of pressure cooker, deze apparaten hebben een warmhoudfunctie.
    Als mijn kinderen voor 18u de deur uit moeten om te sporten, dan eten ze zelf van te voren liever iets van een tosti of noodles, zodat ze niet met een te volle buik gaan sporten. Zouden ze daar geen genoegen mee nemen, dan mogen ze gerust zelf boodschappen doen en koken terwijl wij nog aan het werk zijn. Maar tot nu toe hebben ze nooit geklaagd. ;)
     
    owly en Nefkens81 vinden dit leuk.
  6. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.289
    10.260
    113
    Wij hebben met 1 kind maar 1 avond in de week waar we op aan moeten passen

    Het is van 17.30 tot 18.30 terug rond 18.45.
    We maken het dan klaar of in de tijd dat hij sport en houden we het warm en eten we samen.

    Soep met brood
    Wraps
    Pasta met pasta saus kook ik vaak in grotere porties en vries dat in.
    Bami met kip en groente is zo in porties ook warm net als nasi. Voor de liefhebbers van satésaus dat is ook zo verwarmd.

    Als ik 5 dagen hier in huis rekening zou moeten houden met sport zou ik normaal koken. Wat iemand al aangaf per persoon/portie opwarmen anders heeft nummer 3 droog eten
     
  7. ikkie97

    ikkie97 VIP lid

    7 mei 2011
    10.898
    3.931
    113
    Ik kook vaak wat teveel zodat we wat over houden en op andere dagen kunnen opwarmen. Meestal 2 dagen koken, 3e dag kliekjes. Komt het helemaal niet uit, dan een dagje brood/soep.
    Gelukkig kunnen we hier wel meestal rond half 6 tegelijk eten. Alleen de tijd om iets klaar te maken is vaak erg beperkt.
     
  8. Jess93

    Jess93 Fanatiek lid

    9 sep 2014
    2.966
    2.294
    113
    Vrouw
    Houten
    Hier ook veeel avonden aan sport kwijt, dan wel van kids dan wel van ons zelf. Deze week bijvoorbeeld alle 5 de doordeweekse dagen. Wij maken dan bijvoorbeeld:
    - pasta
    - rijst (chicken tonight of curry madras meestal)
    - bami
    - nasi
    - schaal lasagne van te voren vast gemaakt
    - pasta salade
    - wraps met koude vulling
    - roti
    - andijvie stampot (in winter met name)
    - gebakken aardappeltjes, groente uit de vriezer & vleesje bakken

    Er is echt zoveel keuze & eigenlijk kan je zo goed als alles wel opwarmen ;)
     
  9. Sopje1234

    Sopje1234 Bekend lid

    30 okt 2018
    828
    534
    93
    Wat wij altijd maken:
    • pasta rode sausje (tomaten, gehakt, heel veel groente)
    • wraps met kip of falafel of shoarma
    • noodles met vlees en groenten
    • nasi
    • stoommaaltijd van de AH
    • hamburger ( met broodje, sla, gebakken paprika en ui)
    • gnocchi met paar blikjes tomatenblokjes, kip, olijven en verse basilicum
    • kip tandoori : kip ‘s ochtends in de marinade zetten, heel veel groenten opbakken en dan alles mengen
    Wat je ook zou kunnen doen: lasagne, hartige taart
     
  10. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    16 apr 2016
    4.143
    1.682
    113
    Wij maken dan pasta pesto, verse soep met brood, butterchicken of iets anders van saus uit de slowcooker
     
  11. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ik kook tegenwoordig weer wat ik op andere dagen ook zou koken, anders kunnen we haast nooit meer "fatsoenlijk" eten. Dochter traint op ma - wo en vr en is dan van huis van 6 uur tot half 9 en zoon werkt op do t/m zo van 5 tot 8 uur.

    Ze eten altijd voor de training / het werk wat kleins (verse soep, wat brood, kwark met fruit, etc) met wat rauwkost en na het sporten/werken warmen ze het avondeten op. Met de regeneratiefunctie op de oven smaken de meeste dingen nog helemaal goed en als ze het echt niet lekker vinden kunnen ze altijd een uitsmijter oid bakken.
     
  12. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    18.943
    14.994
    113
    Ik maak hier ook voor een weeshous aan bolognaise saus en vries in t met zo'n babyhapjes vorm naar blokken van 90ml eenmaal ingevroren in een grote ziplock bag.

    Even ontdooien en dan in de pan goed warm maken. Intussen waterkoker aan en een pak 4min spagetti (of spagettini die is al klein gesneden en ook 4 min, ideaal met mini's).

    Geraspte kaas uit de diepvries over de saus en eten is weer klaar. :thumup:
     
  13. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.678
    2.001
    113
    Vrouw
    Ik kook gewoon normaal anders is het niet te doen hier. Ene dochter sport 3 avonden, andere dochter 2, man sport 3x per week (waarvan 2x later op de avond) en is vaak laat thuis i.v.m. werk.

    De enige dag die we altijd samen eten is de zondag.
     
  14. artie

    artie Fanatiek lid

    27 sep 2021
    3.557
    3.887
    113
    Vrouw
    Oh dat is ook wel slim van die vormpjes! Nu doe ik het in een vierkante blok tupperwarepotje haha, dat duurt alleen wel lang om te ontdooien. Die tip neem ik mee :)
     
  15. Relax

    Relax Fanatiek lid

    26 sep 2009
    1.865
    2.057
    113
    Vrouw
    Ik kook gewoon normaal, degene die weg moet eet tosti of warmt iets op.
    Behalve op dinsdag, dan ben ik rond etenstijd met de jongste bij zwemles dus dan eten we allemaal brood/tosti/ei/salade/etc.
     
  16. olleke

    olleke Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    4.842
    4.103
    113
    Ik heb ook dit probleem. Ik lees mee
     
  17. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.990
    6.741
    113
    zuid-holland zuid
    Hier ook 4 avonden sporters. Als we in 2 ploegen eten dan kook ik tegenwoordig “gewoon” . Maar wel iets wat goed op te warmen is, zoals een curry of een pasta maaltijd, wraps, ovenschotel.
    Als we in 3 etappes eten (woensdag) dan eten we een verse maaltijdsoep en een broodje burger. Dan kan iedereen gewoon pakken wanneer je maar wil.
     
    Nefkens81 vindt dit leuk.
  18. Cornflake

    Cornflake Fanatiek lid

    12 jul 2023
    1.282
    1.303
    113
    Vrouw
    Ik maak gewoon wat we altijd eten en mijn oudste warmt het op. Kan vrijwel met alles eigenlijk…
     
  19. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.797
    761
    113
    Naast wat al is genoemd maken we bij koudere periodes ook regelmatig een stoofpot.

    Verder kookt Q 1 vaste dag in de week, ze eet dit dan zelf voordat ze gaat sporten en als er al iemand thuis is eet diegene mee. De rest kan later eten. Ze gebruikt meestal een verspakket. Dat is ook altijd goed op te warmen.
     
  20. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.990
    6.741
    113
    zuid-holland zuid
    Nou friet is bijvoorbeeld echt geen succes om op te warmen. Lauwwarme pastasalade… zalm uit de oven. Sommige dingen zijn echt zoveel minder lekker als je ze een uurtje later weer opwarmt dat het zonde is.
     
    Nefkens81 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina