En water met een smaakje? Je hebt drinkbekers waar een apart compartiment in zit om fruit oid in te doen.. of een air up met die pods.
Hier ook een gezond beleid ip school en ik vind het alleen maar prima. Zoon kwam vaak thuis met de vraag of hij ook een koek en pakje drinken mee naar school mocht, omdat anderen dat ook hadden. Ik vind dat echt nergens voor nodig, zoveel suikers zijn gewoon niet goed. En ja hier eten ze ook gewoon snoep en chocola thuis en ze drinken ook echt wel eens een pakje sap. Maar standaard pakjes drinken en koekjes meegeven naar school.. Waarom zou je dat doen/willen? Gezond kan trouwens ook gewoon heel lekker zijn. Een volkoren wrap met beleg bijv. Wat druiven of komkommer voor bij de lunch doen het hier ook goed en ik wissel vaak af met mini soepstengels en mini rijstwafels. Qua beleg krijgt zoon ook heus wel eens pasta of pindakaas met hagelslag op zijn boterham. Zo lang het maar gedoseerd en gevarieerd is.. Alleen als het om traktaties gaat, vind ik het wat overdreven om ook enkel maar gezond te doen. Bij je verjaardag mag er ook best wat lekkers gegeten worden vind ik.
Zo is ook een ouder van een klasgenootje van zoon, ik vind het alleen maar sneu voor het klasgenootje. Die krijgt pakjes drinken en koekjes mee want ja 'wat een onzinnige regels'. Kind is van geen kwaad bewust.
Waarom zit er dan verschil vanuit welk gebied je water drinkt. Echt niet dat het in elke regio hetzelfde smaakt. Nu weet ik in Nl niet hoe ee gebieden lopen maar wel dat er verschil zit tussen "hier" en bij mn zusje 200km verderop.
Gemakzucht. Trek een pakje uit de kast, koekje uit de doos en klaar. Scheelt 2 minuten tov beker vullen en fruit snijden
Zuiver water is kleur-, geur- en smaakloos. Natuurlijk zijn er verschillende soorten water. Maar dat is vergelijkbaar met coca-cola en huismerk cola. Dan koop je bronwater als je kind dat blieft. Sorry maar dat is écht een kwestie van gewenning.
Wat is zuiver water dan? Bronwater smaakt ook allemaal anders trouwens, en iedereen vindt weer ander bronwater lekkerder. Is dat ook allemaal gewenning of gewoon voorkeur voor bepaalde smaak?
Dat was mijn vraag ook. En waar haal je dat. Mijn inziens heeft elk water wel iets maar ik heb nog lang niet alles geprobeerd dus misschien dat ik wat gemist heb. Ik weet wel dat we met het schip liefst België en Frankrijk vermijden met water laden en als we naar Basel moeten we niet in Rotterdam de tank volgooien. Het is allemaal geclassificeerd als drinkwater maar er zit veel verschil on.
K geef doorzichtige limo mee dacht peer smaak of een andere rode Dopper bijv oranje limo ofzo. Als ze water drinken prima wil mn jongste ook, mn oudste weigert. Ben liever eerlijk maarja ik mag op het matje komen als mn kind niet te doen is
Die air up hebben we nu maar die hadden ze jaren terug nog niet (ze is 12 inmiddels) maar toch drinkt ze nog weinig hoor. Zodra die pod weer ver leeg is drinkt ze weer bar weinig
Nou precies, zit je daar alle moeite voor te doen bij trakteren gaan ze zelf los op chips en snoep. Kijk die pepernoten met sinterklaas hoeven ze van mij niet op een gezonde school te verwijderen.. Heb liever dat ze leren omgaan met wat ze krijgen en de hoeveelheid. Krijg je wat extra's bij een traktatie dan 1 ding voor nu en de rest mee naar huis. Liever dat dan nicotine fruit en snoepjes , kaas en worst op een stokje...
Ja volgens mij drinkt niemand zuiver water. Alles heeft een smaak. Hier zit er bijvoorbeeld veel kalk in het water, wat vervolgens in de leidingen gaat zitten, en dat proef je. Hoeveel verschilt per gebied, maar ook per huis, oftewel; er zit al 'veel' smaakverschil in gewoon leidingwater. Men drinkt hier ook veel bronwater (fleswater) en elk merk heeft zijn eigen smaak. Simpelweg omdat de bronnen anders zijn (andere samenstelling van mineralen) en de verwerking van het water anders is (hoe en hoeveel mineralen er verwerkt/gefilterd worden), de opslag van water verschilt. Soms zijn er ook extra mineralen zoals magnesium toegevoegd. Maar 'gewoon' bronwater verschilt dus ook van smaak. Ben je gevoelig voor smaakjes (in water) dan kan ik me voorstellen dat je voorkeur hebt, of misschien zelfs gewoon volledig afkeer van. De stelling dat water smakeloos is ben ik het dus niet mee eens, haha
Hier oo de basisschool ook ‘de gezonde school’. Helemaal prima vind ik. Ze heeft daarom altijd water gedronken, maar idd ook water met citroen, aardbei of ander fruit. Ze dronk ook altijd graag melk en dat was ook goed. Op brood idd het liefst kaas/worst, maar later kwamen daar dingen als pindakaas/appelstroop bij. Ze zijn wel eens gaan zeuren omdat mijn dochter droge crackers of cashewnoten hij haar had, maar daar hebben we een gesprek over gehad. Net als een wrap met roomkaas en sla. Er kunnen veel lekkere dingen gezond zijn. Wij hebben wel een koeltasje met een elementje. Beter voor de lunch en de melk. Nu zit ze op het VO en vindt ze het heel raar dat ze een Liga/Sultana oid mee mag nemen. En roze koeken kan kopen op school
Maar je zegt zelf dat water geen smaak heeft dus het is geen kwestie van smaak (en dus voorkeur) maar van gewenning. Om bij je eigen voorbeeld te blijven. Je kan een voorkeur hebben voor Coca Cola of voor River Cola (bestaat dat nog?). Maar als je in de basis de smaak cola niet lekker vindt dan is het geen kwestie van wennen maar gewoon smaak. Vindt je de basissmaak van water niet lekker dan maakt het soort water niet uit, je blijft het niet lekker vinden. En dan daarnaast heb je nog het hele psychologische gedeelte van smaak; de smaakbeleving. De waarneming van smaak en de associaties die daarbij (onbewust) aangemaakt worden. En de waardering van smaak en de associaties die we daar dan weer bij aanmaken. Zeker bij kinderen wegen smaakbeleving (waarneming en waardering) zwaar. En bij sommige kinderen weegt het heel erg zwaar, soms helaas zelfs zwaarder dan bijvoorbeeld dusdanig dorstig zijn dat je je over de smaakbeleving heen kan zetten en ervoor kan kiezen iets toch wel drinken. Mijn zoon bijvoorbeeld heeft geen keuze; hij kan geen water drinken, het is te onveilig voor hem. Een dusdanig psychologische blokkade die niet te fixen is door hem bijv te laten lijden (drinken onthouden totdat hij water gaat drinken). Het zou zijn afkeer wellicht enkel erger kunnen maken en vervolgens nog krampachtig omgaan met eten en drinken. Gelukkig hebben veruit de meeste kinderen geen eetstoornis hoor, maar smaakbeleving is in bijna alle kinderen wel erg sterk aanwezig en kan ook tegen ze gaan werken in die zin. Bijvoorbeeld door groente en water niet lekker te vinden, en het dus te weigeren. Sommige kinderen kan je overhalen, kan je leren, kan je forceren. Maar sommige kinderen ook niet en dan moet je wat anders gaan doen.
Wat omschrijf je dat goed! Want zo ervaren wij dat ook (hier geen eet- of drinkstoornis trouwens), en ook gewoon: smaken verschillen!
Ik vraag me toch af hoe dat dan kan. Natuurlijk zijn er kinderen die echt niets anders lusten, maar kregen die als kind (peuter) dan ook altijd sap of siroop omdat ze 'nee' zeiden tegen water? En lusten ze dan ook geen melk? Niet om te oordelen hoor, maar vind het altijd wel bijzonder als mensen zeggen geen water te lusten.
Geen melk, geen thee, geen water. Niet omdat hij 'nee' zei trouwens. Hij kon niet praten tot zijn 4e, ook niet non-verbaal (nee schudden). Hij deed er gewoon niets mee, het was (is) geen drinken voor hem, het is geen optie. Het is alsof ik jou een beker slootwater geef. Je zal geen seconde denken 'oh even proeven'. Nee, het ziet er niet drinkbaar uit, het ruikt verkeerd; het smaakt ongetwijfeld afschuwelijk, nope! Mijn zoon heeft toen hij een jong peutertje was nog potjes gegeten want ook vers eten was helaas niet eetbaar volgens hem. Maar gelukkig zat er in potjes veel vocht. Daarnaast at hij yoghurt en hij at knijpfruit. Dat in combinatie met wat slokjes sap hier en daar was het voldoende voor zijn vocht. Ondertussen bood ik ook water aan uiteraard, maar hij deed er niets mee. Toen hij potjes begon te weigeren met ruim 2,5 jaar ben ik meer sap en siroop gaan aanbieden want hij moest toch echt drinken. Hij kon niet aangeven wanneer hij dorst had of honger had (hij huilde ook niet). Als hij geen drinkbaar drinken had, of geen eetbaar eten had dan dronk en at hij gewoon niet. Ik kon ook niet met hem communiceren toentertijd, ik kon geen vragen stellen, niet uitleggen, noch belonen (of straffen). Geloof me maar (of niet, wat jij wil natuurlijk) dat je je kind in zo'n situatie gewoon alles geeft. Je zorgen liggen namelijk echt heel ergens anders dan netjes een beker koemelk in de ochtend, een beker thee om 10u en daarna water. Dat station waren we maanden daarvoor al voorbij gegaan. Het was overleven, en dat is het op het gebied van eten en drinken (helaas) nog steeds. Het is in het geval van mijn zoon geen gewenning of verwenning. Zijn overgevoeligheid voor eten en drinken zat er al in sinds hij een kleine baby was. Er is nooit een moment geweest waarop hij water dronk en zijn boterhammetje at met daarna een stuk fruit toe.