Het grote bak topic

Discussion in 'De lounge' started by Mamafiets, Jan 14, 2024.

  1. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,304
    10,271
    113
    Door jou ben ik deze net gaan bakken:roflmao:
    Heb alleen het recept iets verkleind. Omdat het al warm genoeg is in huis en morgen nog warmer zal worden bedacht om het in de airfryer te bakken.

    Alleen even zoekende naar de tijden. Vanavond gaan we het testen
     

    Attached Files:

  2. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    May 10, 2019
    2,002
    1,834
    113
    Female
    Chocolade ijs
     

    Attached Files:

    NiVa0230 and Paardenbloem like this.
  3. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    762
    1,234
    93
    Female
    Lekker!! Geniet ervan!
     
  4. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,304
    10,271
    113
    Ook in de airfryer kun je hem bakken. Volgende keer doe ik wel iets minder jam. Vond het behoorlijk zoet. Valt niet onder een gezond tussendoortje:roflmao:
     
  5. Mammavan5

    Mammavan5 Fanatiek lid

    Dec 15, 2021
    2,099
    2,668
    113
    Female
    IMG-20240827-WA0077.jpg
    Mijn dochter heeft voor de 1e keer flantaart gemaakt.
    Ben super trots op haar.
    Paar dagen geleden had ze een heerlijke sinaasappelcake gemaakt voor ons.
     
    Paardenbloem likes this.
  6. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    762
    1,234
    93
    Female
    Haha nee echt gezond niet. Ik had vrij zurige jam van een landwinkel dus dat was wel goed hiervoor:o: En ik had ook echt een dun laagje gedaan, ik houd niet van een hele hap jam in m’n mond.
     
    owly likes this.
  7. Villa Kakelbont

    Villa Kakelbont Fanatiek lid

    Oct 13, 2020
    1,049
    1,713
    113
    Female
    Samen met mijn jongste red velvet cakejes gebakken:

    20240828_113534.jpg

    Onze oudste dochter, die volledig blind is, heeft er een roomkaas-witte chocolade frosting bij gemaakt en dit er zelf opgesmeerd en de aardbeien erop gedaan:

    20240828_120809.jpg
     
    Mim89, Spectre, NiVa0230 and 7 others like this.
  8. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,304
    10,271
    113
    Dat ziet er lekker uit! Wat leuk, echt teamwork! Knap zeg om dat blind te doen!
     
    Villa Kakelbont likes this.
  9. Villa Kakelbont

    Villa Kakelbont Fanatiek lid

    Oct 13, 2020
    1,049
    1,713
    113
    Female
    Jazeker knap. Het was wel een smeerboel hier hoor :D
     
  10. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,304
    10,271
    113
    Dat heb ik normaal na zo iets ook:oops::roflmao:
     
    NiVa0230 likes this.
  11. Villa Kakelbont

    Villa Kakelbont Fanatiek lid

    Oct 13, 2020
    1,049
    1,713
    113
    Female
    :roflmao::roflmao::roflmao:
     
    owly likes this.
  12. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,304
    10,271
    113
    "Mini" rozijnenbollen:D
    Ze zijn alleen iets groter geworden dan de bedoeling dus hopelijk heerlijk luchtig.

    De bakplaat lag vol. Maar goed dat mijn man op kantoor is en zoon op school anders waren er nu al 2 (of wel 4)verdwenen. :roflmao:
     

    Attached Files:

    Adje, Spectre, Zxcvb and 3 others like this.
  13. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,268
    25,736
    113
    3 taarten voor onze verjaardagsgasten:

    Tropische taart met kardemom caken, kokosbotercrème, passievrucht ganache en kokoskaramel
    Citroen-limoen-meringue taart
    Cheesecake met witte chocolade, citroen en honing-tijmsaus
    IMG_1045.jpeg
     
    Luna86, Mamafiets, Spectre and 7 others like this.
  14. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    762
    1,234
    93
    Female
    Ik mocht deze week de buurtbarbecue organiseren met nog een buurvrouw.
    Ik bakte een appelkaneelcake, een aardbeienroomcake en een carrot cake.
    Daarnaast als aanvulling op het ijs en de appelcrumble van de buurvrouw leek mij tiramisu nog wel lekker. Dat werden uiteindelijk 2 soorten, 1 met advocaat en 1 chocolade-limoen.
    Het werd erg goed ontvangen allemaal, heel leuk om te doen zo
    IMG_6292.jpeg IMG_6317.jpeg IMG_6316.jpeg IMG_6320.jpeg IMG_6322.jpeg
     
  15. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    762
    1,234
    93
    Female
    Geweldig! Gefeliciteerd ook:)

    Welk recept gebruik je voor die citroen-limoen-meringue taart?
    Dat wil ik nog steeds eens proberen!
     
    Adje likes this.
  16. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,268
    25,736
    113
    https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/citroen-limoen-taartvulling-recept/
    Deze was erg lekker. Voorheen gebruikte ik een recept dat de citroenencreme ook in de oven werd gegaard, maar dit werkte ook prima!
     
    Paardenbloem likes this.
  17. Spectre

    Spectre VIP lid

    Nov 5, 2015
    19,825
    18,545
    113
    Female
    Waar halen jullie de tijd vandaan om dit allemaal te bakken. :p:roflmao: Ik mag al blij zijn als ik ongestoord een simpele cake van pakje kan maken. Maar ik kan er dan ook niet tegen wanneer ik tijdens het bakken of koken onderbroken word, dus vaak begin ik er niet eens aan:o:
     
  18. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    762
    1,234
    93
    Female
    Adje likes this.
  19. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    762
    1,234
    93
    Female
    Haha dit keer leverde het mij ook wel wat frustratie op omdat er veel in 1 dag moest waarop ik ook nog een zieke kleuter thuis had naast de jongste van 2.
    Maar meestal doe ik het op zaterdagmiddag als de jongste slaapt en de oudste twee zichzelf vermaken.
     
    Spectre likes this.
  20. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    Nov 3, 2009
    7,182
    6,579
    113
    Het moet wel je hobby zijn ;)

    En het gaat steeds makkelijker. Een cake maak ik nooit meer uit een pakje en doe echt verschillende stappen: eerst de boter en suiker helemaal loskloppen, daarna beetje bij beetje de eieren erdoor, goed mixen tussendoor en dan op het eind de bloem erdoor heen spatelen. Met een keukenmachine is het echt een stuk makkelijker dan met een handmixer. Laat het apparaat zijn werk doen en leg in de tussentijd de volgende ingredienten klaar.

    Maar de tijden die ze bij HHB krijgen, zouden mij nooit lukken hoor. Denk wel dat het helpt dat daar alles al klaar ligt en op kamertemperatuur is. Normaal is dat ook voorbereidingstijd die je moet incalculeren.

    Ook eiwitschuim maken. Dat vond ik vroeger zo spannend. Deed er altijd zo lang over. Nu is het echt zo gedaan, iets voor tussendoor. Je weet op een gegeven moment wel hoe lang iets duurt en dat maakt het plannen wel makkelijker.
     
    Spectre likes this.

Share This Page