Ah op die manier! Ja, ik snap je gedachtegang. Ik zou het veel liever spellen dan dat ik moet zeggen “Rijk, je weet wel, zoals niet arm” Ik denk gewoon dat “Rijk” schrijven als “Rijk” best pest gevoelig is. Anderzijds, ik heb gehoord van vrienden die een kindje kennen dat Faas heet, dat hij gepest wordt met “bloemenvaas” enzo, heel sneu Terwijl dat met een F is, maar de klank blijft hetzelfde. Dus misschien maakt het ook niks uit, die schrijfwijze… Aan de andere kant komen er steeds meer excentrieke namen, hou ik zelf ook enorm van originele namen én ken ik geen Rijk waar ik het op kan baseren! Dus misschien is mijn aanname onjuist hoor
Ja ik dus ook vwb. dat eerste. Vandaar dat ik ook even uitleg vroeg wat kon zo 1, 2, 3 niet zo snel de logica bedenken om het juist níet op de gewone manier te schrijven.
Wat grappig dat jullie het allebei dan juist als Rijk zouden schrijven! Misschien is de naam ook wel bekender dan ik denk, en nemen mensen dat inderdaad aan. Als ik de naam Rijk zou horen, zou ik niet denken dat je het als Rijk schrijft, maar eerder als Rijck/Reijk. Zoals je ook Faas ipv Vaas schrijft!
Ik ken er 2 Vader en zoon, beide leuke/stoere mannen. Toen zoon jong was noemde iedereen hem Rijkie. Niemand vond dat vreemd.
Ach, als kinderen willen pesten, doen ze dat toch wel. Daar doet een schrijfwijze niks aan af, je heet alsnog rRijk.
Dat idd, of je het nu schrijft als Rijk of Rijck het klinkt allebei als Rijk. Kinderen zijn heus niet bezig met de spelling van de naam voordat ze besluiten om iemand te gaan pesten... De naam Rijk is niet mijn naam maar ken iemand met de naam Rijk en heb echt de associatie nooit gehad met rijk/arm. De naam hoort gewoon bij die persoon en prima. Wat dat pesten betreft... Als Rijk een assertieve jongen wordt die voor zichzelf kan opkomen, is de kans dat hij gepest wordt waarschijnlijk kleiner dan dat hij een naam zonder associaties heeft maar op een andere manier een makkelijk slachtoffer is voor pesterijen. Tuurlijk is het goed om je als ouders te realiseren dat een naam pesten in de hand zou kunnen werken maar de naam Rijk vind ik echt niet raar.
Dat zei ik ook juist, dat kids ook een Faas pesten omdat het klinkt als Vaas Ik doelde op collega’s/volwassenen (kinderen hebben spelling indd niet door vaak, of trekken er niks van aan.) Niet als pesten, wel als grappen maken. Dat kan even vervelend zijn! Maar zoals ik ook zei, is het wel een stoere en leuke naam, zijn er steeds meer unieke namen, en klopt het dat kinderen als ze willen pesten, toch wel iets zoeken. Ik ben ook niet tegen de naam Rijk hoor, haha. Ik geef gewoon wat gedachtenkronkels mee.
Ik vind de klank op zich juist wel leuk. De schrijfwijze minder. Voor mij zou de naam als 'Rijck' op papier juist een interessante zijn, zoals hierboven aangegeven.
Bedankt allemaal! Met speciale schrijfwijzen heb ik echt helemaal niets! Dat is voor mij altijd een reden om m’n wenkbrauwen op te trekken. Dus als het een Rijk wordt dan een Rijk Ik zie er totaal geen rijk in, als in de zin van vermogend. Grappig, zo heeft iedereen een andere associatie. Bedankt! Ik ben wat wijzer.
Maar Faas spreek je toch ook echt anders uit dan Vaas? Volgens mij is dat niet een variant van oh ik wil mijn kind Vaas noemen maar schrijf het liever als Faas….
Ik denk dat de 'ouderen' onder ons Rijk een gewone naam vinden, want het is een oude naam. Ik vind de naam wat ouderwets maar wel een normale naam. 12 jaar geleden op de camping 2 jongetjes ontmoet, Rijk en Faas . Die waren toen 5 en 2 jaar geloof ik.
Ja opzich een klein verschil, maar het klinkt bij veel mensen als “Vaas” helaas. Ik bedoel meer dat mensen denk ik niet aannemen als ze de naam niet kennen, dat ze het als een bekend woord schrijven. Alleen misschien zit ik daar dus naast, en geldt dat puur voor mezelf Heb er geen volksonderzoek naar gedaan natuurlijk
Als ik de naam niet had gekend, zou ik geen seconde erover na hebben gedacht dat je het ook nog anders zou kunnen schrijven dan het woord zélf. Enige wanneer dat in me op zou komen is als er al een grote broer/zus is die ook een bestaand woord als naam heeft- maar waarbij het nét even anders geschreven wordt.