In werk in een consultancy bedrijf (Deloitte, EY, KPMG, Eiffel etc.). We hebben een adviespraktijk en een projectmanagement tak. Wat er bij ons tijdens werktijd gevierd word met drank: - sluiten van een deal - binnenhalen van een nieuwe klant - start project - afronden van een project - mijlpaal binnen een project Dan hebben een nog verjaardag, afscheid en het binnenhalen van nieuwe collega's. 6x per jaar een kennis dag met borrel, netwerk evenementen, bedrijfsfeest, de vrijdag middag borrel etc. En dat is exclusief zakenlunch/diner waarbij er alcohol op tafel staat. Of de borrels van de klant waar we voor uitgenodigd worden. Zelf drink ik trouwens niet. Vind het niet lekker en het triggert bij mij migraine.
Een vriendin van mij werkt bij een groot bedrijf die heel veel reclame maakt voor vitamines en supplementen, je wilt ook echt niet weten hoeveel daar op kantoor gedronken wordt hoor (ook onder werktijd)!
Ja, dan vieren ze een verjaardag rond 15.00, en dan rond 15.30 weer aan het werk. Tijdens lunch buiten de deur wordt gedronken. Soms wordt tijdens de lunch iets alcoholhoudends geserveerd (spoom, toetje). Of rond 16.00 een likeurtje bij de koffie. Van de week was er een grote deal met meerdere partijen. Bij het teken moment wordt dan champagne uitgedeeld. Mensen drinken dan geen fles wijn weg, maar een glas tussendoor word echt niet als problematisch beschouwd. Denk wel dat men er iets van vind als je met een fles rose aan je bureau gaat zitten. Ik denk dat er per week minimaal op 2 momenten alcohol aangeboden wordt.
https://youtube.com/shorts/ygL5EB8q8pc?si=p2n0KUsuZDFeF-db Ik kreeg dit filmpje doorgestuurd door een collega en dacht meteen aan dit topic
Wij waren jaren terug op vakantie in België. We gingen daar een dagje uit en aten daar tussen de middag in het restaurant. Daar waren toen ook Belgische leerlingen op schoolreis. Zij aten ook in het restaurant. De volwassen begeleiders hadden bijna allemaal een glas wijn naast hun bord staan. Vond dat best bijzonder
Oh mijn god maar dan functioneer je toch helemaal niet meer? Als ik dat ga doen dan lig ik te slapen.
Met 1 of 2 glazen op wel ja. Al ben ik van mening dat als je gedronken hebt, je überhaupt niet achter het stuur zou moeten zitten. Als er meer gedronken is, zit het station op 5 minuten lopen. De meeste huren een bob, dan wordt je met je eigen auto thuis gebracht.
Wij weten allemaal wel wat niet gezond of niet goed is. Maar waneer je opgroeit met bier en bessen Daan zie je dit al heel snel als normaal. Waneer er ook gewoon gerookt word is dat ook normaal. Dit was mijn jeugd rokende ouders en elk weekend wel een gezellige drankje met de familie. Dus ja ik rookte op mijn 13e dronk rond mijn 9e al een Cindy. (Bier/7up) En later ook de sterkere drankjes incl wedstrijden met mijn nichtjes. Het was normaal punt. Tot dat ik 18 werd en ik al langere tijd na dacht is dit wel goed. En wat is gezellig ik die er is, of het drankje? Dus vanaf toen was ik er klaar mee. Roken heb ik tot ander half jaar geleden gedaan ik was ook daar in eens klaar mee. Ik wilde niet de ouder zijn die roken boven de boodschappen verkoos zoals mijn ouders wel deden. Mijn knop is daarin echt om en ja ik heb altijd gerookt ook toen in de zwangerschappen. Weet je hoe waneer het besef en bewustwording er niet is kun je schreeuwen wat je wil het komt niet binnen.
Ohjaaa Ik ga nog steeds iedere keer stuk hierom. 7 borrels + 3 bier per dag. "Als je dat veel vind ben je aardig ver heen"
ik ga al wat jaren mee in de zakelijke dienstverlening en (internationale) retail en bij ons is dit ook echt niet gebruikelijk hoor. Op een feestje (hebben we 2x per jaar) is er alcohol maar ook alcoholvrije alternatieven (laatste keer hadden ze een heel arsenaal aan 0.0) en als wr met het team uiteten gaan (in de avond) 2x per jaar drinkt men hoogstens 1 wijntje. Edit: vroeger in de horeca was het wel meer het geval. Maar toen was ik zelf ook 19