Ja mijn jongste is ook 13 en wil ook een bijbaantje… Hij heeft het over een krantenwijk alleen dat gaat het niet worden omdat ik co ouderschap heb en de kinderen dus regelmatig bij hun vader zijn. Ik zit dus een beetje te broeden op wat hij dan wel zou kunnen doen…
Krantenwijk wordt het niet hier, hij komt al zo moeilijk uit bed en moet de meeste dagen om 7u op de fiets zitten. Zit er tussen jou en je ex veel afstand? Zo niet, een winkelcentrum middenin of supermarkt?
Ja 35 minuten met de auto, dus dat wordt het niet Ik heb gevraagd of zijn grote zus eens wil informeren bij de AH, wat de afspraken zijn, of weekend om en om een probleem is. Ben benieuwd..
Je mag idd wel werken op je 13e, maar net wat je zegt, niet na een dag school. De schooluren tellen mee als werkuren. Dus 8 uur school wordt gezien als een volle werkdag. Na een halve schooldag zou je nog een paar uurtjes kunnen werken. Volgens mij mag een 13 jarige ook niet na 19 uur meer werken. Dus vakkenvullen in de avond kan ook niet. Dan blijft alleen de zaterdag over. En dan vinden veel supermarkten het te lastig om 13 jarigen aan te nemen, want ze zijn zo beperkt in te roosteren.
Klopt, mijn zoon is alleen aangenomen omdat hij bijna 15 werd. Pff ik verslikte me trouwens in de kosten voor de uni en boeken, dat is afgelopen jaren best omhoog gegaan... 3200 euro per jaar
Ik heb 2 kinderen, ik kan niet het ene kind 12.000euro geven en de ander niet (die gaat naar het mbo, dus dat is 800 euro per jaar)
Je geeft dan toch geen 12000 euro? Je geeft een opleiding. En welke dat is, is voor ieder kind anders. Ik vind een bijbaan sowieso wel een goed idee. Maar opleiding betalen wij, incl boeken. Als we er 2 hadden gehad, dan hadden we dus het dubbele daarvoor gespaard. Als de 1 dan 800 per jaar maar kost, dan is dat zo. Kijk, als je het niet kan betalen, dan kan het niet natuurlijk. Maar je 'straft' de 1 toch niet omdat die een ander opleidingsniveau heeft?
Ik begrijp deze post niet helemaal? Wij betalen ook de studies voor de kinderen. De oudste heeft MBO afgerond en de middelste is net gestart met HBO. Wij maken daar geen onderscheid in van wat het kost. Zij krijgen een opleiding van ons en niet een zak met geld om vrij te besteden.
Tja, daar kijken we niet naar. Wij betalen hun opleiding. Dat zal bij de een duurder uitvallen dan bij de ander. Dat is niet anders. Tussen onze oudste en onze jongste zit 15 jaar. Ik verwacht dat de uni in die 15 jaar ook duurder zal zijn geworden. Dus zelfs als ze precies dezelfde studie zouden doen ben ik bij de jongste een stuk duurder uit dan bij de oudste. De oudste geeft haar studie gedaan in de tijd dat er geen studiefinanciering was, nu weer wel. Dus ook daar dit weer verschil in. Mocht er een nu een extreem dure studie gaan doen, dan wordt het misschien wel weer een ander verhaal. Maar dat zien we dan wel weer.
Hier ook zoiets, de jongste moet nog naar de brugklas, dan zijn we eens 6 jaar verder eer dat zij aan de beurt is met een vervolgopleiding en dan zal er vast ook weer van alles anders zijn maar dat maakt niet uit. Wij betalen. Het enige wat wij wel met elkaar hebben afgesproken, wij betalen de studies en ze mogen 1x een jaar verknallen, verkeerde studie gekozen of een andere reden maar het moeten natuurlijk geen studenten worden die met 25 jaar nog niet weten wat te doen. Dan mogen ze wel zelf de beurs trekken maar dat lijkt me logisch. De oudste van 20 jaar is gelukkig helemaal klaar en die is volop aan het werk en ook alles gehaald binnen de studietijd, dus hartstikke fijn.
Oh wij gaan ook zeker niet eindeloos dokken, maar gewoon je studie doen aub. En een keer een jaar blijven hangen kan ook nog gebeuren. Maar geen eeuwige student hoor.
Dat klopt hoor dat je een opleiding geeft maar dit verschil is zo groot. Hebben jullie daar geen moeite mee? Ik vind dat wel lastig, er is altijd ongelijkheid (gevalletje dokter/ bouwvakker zeg maar)
Ja ik denk daar net zo over als @Liekje81 en @Anouk2005. Ik zie het als een opleiding geven en dan wat bij het kind in kwestie van past.
Nee want wat je geeft is toch gelijk: een opleiding naar keuze van het kind. Wij kregen als kind een rijbewijs van onze ouders. Ik had er 100 lessen voor nodig, mijn broertje 18. Ja ze hebben op dat vlak veel meer geld aan mij besteed, maar we hebben allebei hetzelfde gekregen: een rijbewijs. En tja in het hele leven is het überhaupt niet eerlijk verdeeld. De een kan er niets aan doen dat de ander beter of juist minder goed kan leren toch?
Heel eerlijk, ik heb daar echt nog nooit bij stilgestaan. Wij betalen hun opleiding en ik heb mijn zoon er ook nog nooit over gehoord dat hij het niet eerlijk zou vinden dat we voor zijn zus meer betalen. Hij is allang blij dat die klaar is met die ellendige school en nu eens flink geld kan gaan verdienen. Het is hier ook helemaal geen onderwerp van gesprek. Ik heb daar dus geen moeite mee. Het is niet alsof mijn ene kind ineens een fors bedrag op haar rekening gestort krijgt en de ander krijgt niks.
Ik heb daar geen moeite mee. En aan de kinderen merk ik ook niks. Ik heb ook eigenlijk niet helder hoe groot het verschil is per kind. Oudste dochter heeft tto gedaan. Dat is flink duurder dan de mavo van haar zus. Daarna heeft oudste een studie aan de uni gedaan en haar zus na de mavo een mbo opleiding. Tja, daar zit financieel echt wel verschil in maat dat is niet anders.
Ja inderdaad, bij de oudste was school sws altijd al hangen en wurgen en we hadden 9 van de 10x geen idee hoe hij ervoor stond op het MBO. Heb hem ook altijd gezegd van maak alsjeblieft die opleiding af want je blijft sws met een studieschuld zitten en je kan dat papiertje maar in je zak hebben. Gelukkig heeft die naar onze wijze raad geluisterd