Ik heb jaren geleden een slowcooker gehad maar die ging stuk en daarna niet meer gekocht. Nu er weer een aangeschaft omdat de aanbieding te leuk was, een crockpot met timer en warm houd functie dus ideaal voor de 3 avonden dat wij laat eten. Heeft iemand lekkere recepten voor mij?
https://www.eetspiratie.nl/gehaktballetjes-ketjap-pindasaus-slowcooker/ https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/pindakip-uit-de-slowcooker-super-lekker/ https://www.smulweb.nl/recepten/1456051/Spareribs-in-de-cola-uit-de-slowcooker https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/chinese-tomatensoep-uit-de-slowcooker/ https://ashleywillems.nl/diner/pulled-pork-uit-de-slowcooker-te-lekker/ https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/babi-pangang-van-buikspek-uit-de-slowcooker/ https://www.onehandinmypocket.nl/2014/11/01/slowcooker-recepten/ https://www.brendakookt.nl/2019/01/31/witlof-met-ham-en-kaas-uit-de-slowcooker/ https://www.francescakookt.nl/foodblogswap-roti-kip-recept-van-kay/ https://www.plezierindekeuken.nl/roti-slowcooker-recept/ https://www.eetspiratie.nl/rendang-van-rundvlees/ https://www.eetspiratie.nl/slavinken-in-kruidige-tomatensaus/ https://www.eetspiratie.nl/carnitas-krokant-varkensvlees-slowcooker/ https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/babi-ketjap-uit-de-slowcooker/
Google maar eens op spaanse kip recept. Dat vinden de kids hier allemaal ook erg lekker. Ik laat wel de chorizo worst achterwege.
Uiensoep, kippensoep, poormanstew, BBQ pulled chicken. Ik heb nu kipkerrie soep er in zitten (wel met kipfilet, dit is de luie versie)
Alleen de Kip denk ik https://www.jumbo.com/recepten/spaanse-kip-met-chorizo-uit-de-slowcooker-1462445-7
Ik heb vandaag toevallig een verrukkelijke uiensoep uit de slowcooker op: https://www.eetspiratie.nl/pittige-uiensoep-met-ketjap/ En dan doe ik alle ingrediënten behalve de bouillonblokjes en het water in de slowcooker en de bloem laat ik helemaal weg. 7 uur op low, daarna de bouillon erbij en nog even 20 minuten laten pruttelen. En voor het klassieke recept doe ik hetzelfde: maar dan alleen beetje boter, kilo uien en 2 steranijsjes in de pan. 7 uur op low. Dan runderbouillon erbij (1 liter) en weer even laten pruttelen en tot slot evt scheutje madeira.
Ik probeer altijd gerechten te zoeken waarbij je gelijk klaar bent, niet nog extra groente en/of rijst en aardappelen erbij moet maken. Deze doet het hier erg goed: https://www.eefkooktzo.nl/chili-con-carne-slowcooker/ Op m'n werk heb ik voor m'n verjaardag een slowcookkookboek gekregen waar ook echt een toppertje in staat, zowel met rijst als aardappelpuree:
Ja dat zoek ik ook dat ik niet alsnog rijst hoef te maken ofzo. Ik had dinsdag pittige tomatenstoof dat was al met krieljes en al, ideaal.
De slowcooker boeken van Sabine de Koning zijn dan een aanrader. Ik heb de gewone versie en het vega boek. Vooral vega recepten vind ik ideaal als ik werk, want ik ga heel vroeg de deur uit en zet hem meestal opuitbestelde start. Dus dat vind ik minder prettig et vlees. Vandaag zit er een Aziatische hutspot in. Dus aardappelen, zak hutspot groente, gember, knoflook, sambal, rode peper en beetje sojasaus. Vanavond alleen nog stampen en klaar.