Nee wat er nu nog ligt is te slecht. Veel plekjes er op dit jaar. We hebben 4 bomen, dit jaar maar van één geoogst zelfs
Speculaascakejes Ik zag de vormen laatst bij de action. Perfect voor één pak mix. Okay ze zijn wat bol geworden die ze wiebelen maar wat maakt het uit
Ik heb een vraagje over vormen voor broodbakken. Welke raden jullie aan (degenen die regelmatig brood bakken)? Ik heb er een van blauwstaal van Teunie Luijk (eenvoudigleven). Dat zou fantastisch moeten zijn. Heel sterk en zonder anti-aanbaklaag. Hij moet dus telkens ingevet met olie weggezet (lastig qua ruimte) en ik vind het brood ook niet goed lossen uit de vorm.. Ik zag van die geperforeerde vormen ‘Bread buddies’ van Birkmann, dat leek me wel wat. Heeft iemand hier ervaring mee? Zie op baktotaal ook nog allerlei andere merken met behoorlijke prijsverschillen. Ben heel benieuwd naar wat jullie fijn vinden! Oh en een rijsmandje, heeft dat nog toegevoegde waarde ten opzichte van een rvs beslagkom?
I k heb twee bakvormen van Emile Henry. Die werken heel fijn. Zijn niet voor een groot brood, maar voor baguettes en een bolletjes ‘kroon’. Maar ik denk dat de broodbol ook fijn zal zijn.
Ik heb ook een broodbol van Emile Henry. De eerste rijs doe ik gewoon in de mengkom. Na het opbollen laat ik het rijzen in de broodbol. Dan kan die erna direct in de oven zonder dat je het brood moet overhevelen en kans heb dat het weer uit model gaat.
Tahin en halva brownies uit ‘Sweet’ van Ottolenghi. Echt verrukkelijke brownies. Werden helaas niet helemaal gaar in het midden. Was er al bang voor, want leek me al te veel beslag voor het bakvormformaat wat in het recept stond. Dus de volgende keer pak ik een grotere bakvorm. Maar de randen waren perfect en heerlijk en het midden was een kwestie van scheppen/lepelen en ook geen straf Geserveerd met verse sinaasappel en tahin-slagroom
Ik heb ontzettend veel vormen staan, maar gebruik voor busbroden het liefst die van Kitchen Craft, omdat ik daarmee altijd gemakkelijk de broden kan lossen en er verder geen onderhoud aan heb.
Ik maakte gisteren de frambozen-kokostaart uit het boek ‘Zoete zooi’ wat ik recent gekocht heb. Echt superleuk om te doen, heel simpel ook eigenlijk. En een lekker fris taartje als resultaat. Ik heb voor het eerst met acetaatfolie gewerkt, dat moet nog wat netter (de verdeling van de mousse erin).
Gisteren wortelcake gemaakt. De zin in bakken komt langzaamaan weer maar dan nog wel zulke dingen, snel klaar
Mooi taartje hoor. Ik maak kwarktaarten altijd in een springvorm en dan doe ik een reep bakpapier rondom. Dat heeft toch hetzelfde effect als dat folie? Of is dat folie toch anders?
Ik dacht, als je het goed doet, dat je met dit folie nog strakker resultaat kunt bereiken. Dit is vooral steviger dan bakpapier en er trekt geen vocht in. Maar dat is nog niet helemaal perfect bij mij dus. Ik had de vulling denk ik wat meer aan moeten drukken ofzo..
Heeft iemand hier het boek ‘sweet’ van Ottolenghi? Ik dacht het een keer gelezen te hebben, was jij dat toevallig Adje? Het lijkt me wel mooi om voor Sinterklaas te vragen, maar de recensies zijn heel wisselend van ‘geweldig’ tot ‘veel te moeilijk’ en ‘slecht vertaald’. Ben benieuwd of iemand daar wat over kan zeggen? En ook of de recepten nog wel enigszins toegankelijk zijn voor eters die niet zo heel veel spannende exotische dingen gewend zijn?