Is dat normaal? Ik heb namelijk echt heel goed met mijn zoon zitten oefenen en hij had 0 fouten. Alleen heeft hij 11 fouten gemaakt in de schrijfwijze en hierdoor heeft hij een 7+ gekregen ipv een 10. Een prima cijfer hoor, echt niks mis mee. Maar het zit me in het feit dat het een topo toets was.
Ja hoor was bij mijn dochter ook. Welke groep zit hij? Ik weet even niet meer of t vanaf groep 6 of vanaf groep 7 was
Ja hoor, daarom oefenen we altijd waar het ligt en hoe je het schrijft. Sinds hij topo heeft is dat al zo.
Hier rekenen ze dat dus niet mee. Zoon moet wel hoofdletters gebruiken, maar spelfouten zijn niet belangrijk. Wat ik ook weer bijzonder vind…
Hier is het allemaal lekker onduidelijk. In groep 6 werd er niet op spelfouten gelet, groep 7 wel en nu in groep 8 weer niet. Geen school brede afspraken over dus
Hier heeft dochter dyslexie en kijken ze niet naar spelling, bij leerlingen zonder dyslexie wel, maar gaat er maar een maximum aan punten af, dus niet een 0 op een toets als je in alle antwoorden een fout hebt (bv alles zonder hoofdletter).
dit inderdaad. Wij oefenen op beide, eerst de locaties en daarna de schrijfwijze (groep 7, maar groep 6 was dat ook zo)
nou hier dus ook. En ik vind dat dus raar. Want mijn zoon schreef dingen toch echt vrij fonetisch op wat ik niet echt vind passen bij groep 7. Ik oefen dus ook met hem met schrijven.
Zover ik weet is dat hier altijd al geweest maar er zit wel een max aan punten wat eraf wordt getrokken. Heb je 10 spellingsfouten dan gaan er 3 punten af en dit blijft dan de max, dus zelfs met meer fouten blijft het max 3 punten aftrek. Ik vind dit ook niet meer dan normaal en al helemaal als je ziet hoe belabberd er door veel jeugd wordt geschreven.
Hier telt spelling ook mee. Voor mij ook logisch dat het een geheel is. Met topo leer je niet alleen een plekje op de kaart aanwijzen maar ook hoe landen, steden, rivieren, etc heten.
Ja is bij ons op school ook. Ze beginnen in groep 5 al met topo en er zit meteen de spelling bij. Laatst had een kind alles zonder hoofdletters geschreven en die kreeg een 1. Het gaat bij hen om het leerproces (HB school) en niet om het punt want dat komt nergens meer terug. En door echt een 1 te geven schrikken kinderen meer dan dat ze alsnog een 7 krijgen en denken prima, ik.hoef niks anders te doen de volgende keer.
Jep hier ook spelling en hoofdletters. Vanaf groep 7. Maar hier hebben ze ook pas topo toetsen vanaf groep 7.
Hier moesten ze wel op hoofdletters letten maar spelfouten werden niet meegeteld mits de leraar kon lezen welke plaats bedoeld wordt. Die Bosch moest wel als 'S- Hertogenbosch geschreven worden, maar dat foutje kostte maar 0,2 aftrek. Groep 6 topo.
Hier was het afhankelijk van de leerkracht. De ene lette streng op spelling, de ander alleen op hoofdletters.
Lijkt mij heel normaal, mits er geen dyslexie speelt. De uitspraak moet toch ook gewoon goed zijn? En 1 foutje zien ze misschien nog door de vingers, maar als het er zoveel zijn snap ik wel dat er geen 10 kan komen.
Ja hoor hier telt spelling ook mee. Wordt ook verteld aan het begin van het jaar, dat je ook spelling moet oefenen.