Hoihoi, Heb hier vorige week kennis mogen maken met de pannekoekenmaker, zoiets; Tefal Crep'party PY558813 - Inox & Design - Pannekoekenplaat - 6 personen | bol Alleen; heeft iemand hier ervaring mee? Gespetter? Geur? Zelfde als gourmet of toch een heel stuk minder? Alle ervaringen zijn welkom
Wij hebben er lang één gebruikt van een ander merk, maar alleen in de zomer buiten ivm de geur. De pannenkoekjes zijn erg lekker en het ging ook best snel, maar de plaat schoonmaken is lastiger. Lukt alleen als de plaat nog heet is en dan nog wordt hij steeds slechter. Omdat de (ongezonde?) anti aanbaklaag ook ging slijten gebruiken wij hem niet meer. Het spetterde trouwens niet, mits je niet heel veel olie gebruikt. Wij maken nu, alsnog alleen buiten, pannenkoeken aan tafel met een elektrisch kookplaatje en 2 pannenkoeken pannen.
Die gebruiken we al jaren met veel plezier. Spettert niet, makkelijkst is om het beslag iets dunner te maken en in een doseerfles te doen. De pannenkoekjes bakken hier niet aan, we hebben ook tefal. Geur is minder dan bij gourmetten. Daar komt veel meer vet bij kijken (van het vlees) en dat stinkt vooral. Beetje zonnebloemolie niet (insmeren met kwastje, echt maar een heel dun laagje nodig).
Wij gebruiken hiervoor gewoon een vakke bakplaat en bakringen Gebruiken de bakplaat dan ook om te gourmetten enzo
Oh die hadden wij 'vroeger" bij mijn ouders ook. Zoveel plezier toen van gehad!! Elk kinderfeestje kwam die weer op tafel, de kinderen vroegen er zelfs om als ze kwamen, we vonden het fantastisch om zelf te bakken. Mijn ouders hebben recent ingeruild voor dezelfde als jou link en nu eten onze kinderen het ook weer vaak bij opa en oma, vinden ze helemaal leuk. Geur vind ik meevallen. Maar wij deden het vaak buiten. Spetteren valt ook mee.
Wij hebben deze bakplaatjes. Daar bakken we ook gweoon pannenkoekjes open is veelzijdiger want je kan er ook vlees, groente, omeletjes e.d. op bakken https://www.coolblue.nl/product/852143/princess-dinner4all-pure-4-personen.html
Wij hebben er eentje van Greenpan die je kan omdraaien voor gourmet of pannenkoeken. Pannekoeken stinken minder dan de gourmet maar het ruikt altijd wel iets.
Wij hebben iets wat erop lijkt, maar daar zaten ook pannetje bij Die pannetjes gebruiken we niet. We gourmetten op t ding en voor pannenkoeken idd
Welke bakringen gebruik je? Mijn zoon eet veel pannenkoeken ivm coeliakie (brood is dan niet zo lekker). Ik wil graag van die kleine pannenkoekjes maken voor in se diepvries zodat ik neit elke ochtend aan de bak moet
Echt ideaal. Gewoon je ingrediënten op een bakplaat gieten (met bakpapier), wat dikker dan normale pannenkoek. Ook lekker; fruit er boven op. Of uitgebakken spek
Pannenkoekenbeslag in en schoongemaakte ketchupfles van Heijnz. Daarmee knijp je makkelijk het beslag op zijn plek. Geen ring oid. De kinderen vinden het veel leuker om zelf vormen te maken. Hartjes zijn een hit
Ik heb ze ooit bij blokker gekocht. Maar als je zoekt op bakringen dan krijg je veel reacties via Google. Wij leggen de bakring op de plaat, beslag erin en als t beslag gestolt is dan de ring eraf halen en ff pannenkoek omdraaien.
Een gourmetset hebben we, die gebruiken we alleen buiten omdat het binnen gewoon teveel rommel geeft EN de geur niet te hebben is (dagenlang hahah). Ik heb deze gevonden nu; DOMO DO8709P - Pannenkoekenmaker | bol Iemand hier ervaringen mee? Wil hem dus binnen gebruiken. Gaat me echt vooral om de geur en het gespetter.
Deze heb ik. Naar aanleiding van dit topic gekocht Ik vond de prijs wat aantrekkelijker dan de Tefal. We hebben hem nu 1 keer gebruikt. Doet het prima. Ik doe alleen een scheutje zonnebloemolie door het beslag en gebruik verder geen olie of boter meer. Dan heb je geen last van gespetter. Je ruikt wel iets natuurlijk maar lang niet zo erg als bij gourmet.
Haha fijn om te horen. Ja geur heb ik ook als ik in een pan op het fornuis bak.. Ergste vind ik het gespetter en de zooi na afloop. Dat is dus niet..?