Ja ik heb hem! Ik vind het een prachtig boek. Wel met veel gebruik van bv specerijen, of bijzondere (of niet alledaagse) smaak combinaties. Maar dat vind ik juist een pre. Is weer eens wat anders dan de geijkte bakboeken. Moeilijkheidsgraad verschilt, dus genoeg keuze wat mij betreft voor de wat makkelijkere en moeilijkere recepten.
Oh dat klinkt toch wel heel leuk! En uitdagend Denk dat hij wel op m’n lijstje komt. Dankje voor je reactie!
Ik wil mijn vriend een tulband vorm geven voor kerst, maar ik zie heel veel verschillende soorten met uiteenlopende prijzen. Ik wil het niet te duur maken, maar wil ook geen action kwaliteit zeg maar. Welke bakvorm raden jullie aan?
@Olympia Dan toch een wat duurder merk: Nordic ware Prachtige vormen en de cakes komen er perfect uit.
Ik heb hem ook en het is een heerlijk boek. Wel met lange lijsten van ingrediënten en soms wat ingewikkelde recepten maar tot nu toe alles goed gekeurd kwa smaak hier
Je hebt ook siliconen vormen. En die zijn ook oets veelzijdiger, want je kan er bv ook een mousse of bavarois in maken, invriezen en dan na het ontvormen ontdooien. Deze bv: https://www.baktotaal.nl/silikomart-siliconen-vorm-kaleido-o18x6cm Zelf heb ik deze: https://www.baktotaal.nl/silikomart-siliconen-vorm-kaleido-o18x6cm Ook uitgeprobeerd met cake, en die kwam er ook perfect uit.
Ik wou ook Nordic Ware zeggen. Maar als je die wat aan de prijzige kant vindt, zijn die van Patisse en Decora misschien goede alternatieven? Die heb je voor rond de €30. Ik heb met hun tulbandvormen geen ervaring maar dat zijn voor ander soort vormen op zich prima merken. Als je googelt op Decora of Patisse tulbandvormen kom je best veel mooie tegen!
Hmm de foto blijft gedraaid. Maar heb een zebratulband cake gemaakt. Hij was superlekker. Langs de "gootjes" gesmolten chocola en versierd met kokos
Yup gisteren besteld, maar hij staat nog bij het post nl punt. Maandag ochtend haal ik m op. Vandaag nog brownies gebakken en donderdag maak ik Sint sloffen.
Daar ga ik ook wel een beetje van uit met mystery boxen. Maar qua bakken ben ik best wel heel breed, dus heb hoop dat t van waarde gaat zijn voor mij en ben gewoon een sucker voor mystery boxen hahaha. Had t alleen eerder nog niet gezien, anders had ik t dan wel besteld al. Ik zal t dinsdag laten weten als ik de mijne binnen heb wat ik ervan vind!
Hahaha ik had hem net in mijn winkelwagen zitten maar ik hou absoluut niet van verrassingen. Nu wel heel benieuwd wat je er in had zitten
Ik heb ook naar die Mystery box zitten kijken maar ik vond €60 toch wel veel als je niet weet wat je krijgt. En gezien mijn bakspullen inventaris is de kans ook wel groot dat ik dingen krijg die ik al heb Ik heb, om vast te oefenen voor volgende week, vandaag gevulde speculaas gebakken uit ‘Zoete zooi’. Erg lekker, alleen wat te snel aangesneden waardoor het er wat rommelig uitziet nu. Oh en ik vind de amandelspijs nog vrij grof van structuur. Ik heb de amandelen best lang gemalen in de hakmolen van mijn staafmixer. Waar malen jullie dat mee om het super fijn te krijgen?
Je kunt de amandelen malen met de suiker (of de helft hiervan). Dan heeft het meer volume, waardoor de mesjes van de hakmolen beter pakken. Ook komt er op deze manier minder olie vrij uit de noten. Door de olie gaan ze meer plakken en krijg je het ook minder fijn. Poedersuiker vermindert dat.