Dat klopt maar wie weet zie je toevallig een keer een begeleider. Het is inderdaad belangrijk dat de verhuurder het weet. Is dat een woningbouwvereniging of particulier?
het is sociale huur, en zoals al gezegd zien we wel mensen naar binnen gaan daar maar wie of wat.... geen idee en om nu als we het zien en toevallig thuis zijn te vragen van goh ben u misschien de begeleider van...... ik zie in de postnl app dat ik nu een brief krijg van de verhuurder. Misschien gaat dat wel daarover. Vanavond weet ik misschien meer.
Je zou ook nog een melding kunnen doen bij de wijkcoach van de gemeente, die zijn over het algemeen direct betrokken bij het regelen van hulpverlening en zullen dus korte lijntjes hebben met haar hv, dan heb je kans dat het balletje iets sneller gaat rollen.
Je zou even met het reguliere nummer van de politie kunnen bellen en vragen of de wijkagent contact met je opneemt. Die hebben als het goed is korte lijntjes met de gemeente, zeker mbt verwarde personen. Die kunnen het dan weer terugleggen bij de ambulant begeleider. Misschien is iemand niet goed ingesteld op antipsychotica en is het voor zo’n begeleider niet duidelijk dat er sprake is van overlast. Allemaal belangrijke signalen om te zorgen dat iemand adequate hulp krijgt.
Melding bij de verhuurder is een goede zet. Zij kunnen een melding maken bij de gemeente, wijkteam of de hulpverlenende instantie als die bekend is bij de verhuurder. In de gemeente waar ik werkzaam ben maken woningcoöperatie's bij zorgen een melding bij het sociaal buurtteam. Deze gaan dan op huisbezoek, vaak ook samen met de verhuurder, afhankelijk van welle woningcoöperatie.
Ik was te snel met mijn reactie plaatsen. Mocht de verhuurder geen actie ondernemen, dan via wijkagent.
Bedankt voor alle tips er volgt volgende week een gesprek bij de verhuurder op kantoor heb ik vernomen