Ik drink ook nooit alcohol. En ik lees ook zelden de ingrediënten lijst op verpakkingen, dus wie weet hoe vaak ik al iets gegeten heb waar alcohol in zit
Ik ken de receptuur niet van de taartjes, maar als ik brosse taartbodem bak gaat daar altijd een eetlepel wodka in. Niet voor de smaak, want je proeft het niet. Niet voor de alcohol, want dat is na bakken er zo goed als uit. Maar een scheut sterke drank zorgt voor een veel brossere bodem. Onze banketbakker, waar je taartjes uit de vitrine koopt zonder ingrediëntenlijst, doet dit ook. Mijn nicht doet de opleiding voor banketbakker en die leert dit ook...
Haha mijn man kreeg net thuis telefoon: Op een lacherige toon: Heeeey Peter! Mis je mij nu al? Dat is snel! Wat moet je van mij? Stilte.... rood hoofd... 'O eh excuses, ik dacht dat u mijn collega Peter was' De bellende Peter was een klant
Maar alcohol heeft geen smaak als in het smaakt naar het drankje waar het inzit. Dus zeggen ik lust geen alcohol dat is bijzonder. Aangezien wodka echt anders smaakt dan bier, wijn whiskey etc etc. Dus het hangt er echt vanaf wat erin zit hoe het smaakt.
Die discussie hebben we laatst hier al uitgebreid gevoerd, dus het is niet mijn bedoeling om het weer op te rakelen, maar dat klopt niet helemaal hoor. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10940547/#:~:text=Taken%20together%2C%20these%20findings%20suggest,elicited%20by%20sucrose%20and%20ethanol.
Maar nogmaals als er in eten zgn alcohol wordt gedaan is dat niet ethanol los maar proef je dus het drankje. Dit onderzoek laat alleen zien hoe mensen het proeven niet hoe het proeft in drankjes.
Ik denk dat er nog wel meer zaken zijn aar alcohol inzit maar mensen niet beseffen (tot ze het weten natuurlijk). Of mijn 14 jarige een minimale aanwezigheid van alcohol zou herkennen? Ik vermoed van niet, zoveel ervaring heeft hij niet met alcohol .
Ik houd dus ook niet van alcohol, maar zal het vast wel eens in toetjes hebben gehad zonder dat ik het door had of in appelsap of een overrijpe banaan. Lijkt me idd stug dat iemand die sowieso nog nooit alcohol heeft gehad dat weet terug te vinden in zo'n minimale hoeveelheid verstopt in een zoet toetje.
Huh? Dat vind d ik wel bijzonder. Bij een dergelijk incident verwacht ik een scenario in de trant van: jongetje knipt in lip meisje. Meisje zet het op een gillen/huilen) (Eventueel andere kinderen in het groepje ook). Bloed all over de place. En juf die dan aan komt snellen om de schade op te nemen, meisje te helpen en te achterhalen wat precies is gebeurd. Dat ze t incident op dat moment niet zag kan ik best begrijpen. Je hebt immers maar 2 ogen. Maar daarna toch wel? Zo heeft mijn broertje ooit per ongeluk tijdens de les zijn lip tussen de ringen van zijn klapper gekregen. Zag juf ook niet aankomen. Maar op zijn Auw! Kwam ze wel in actie. Op de vraag hoe het kon gebeuren zei die: "ik wilde weten hoe dat voelt. Groep 4. Onderzoekende geest
Ja die heeft ze wel even na het gebeuren opgemerkt. Die val op de tanden niet. Dat merkte ik op bij het ophalen aan het einde van de schooldag. Overigens is het wel ook lastig doordat de jongste een behoorlijke bikkel is en bij beide incidenten niet heeft gehuild of zo. Als ik vraag waarom ze niets tegen de juf zei bij het knip incident geeft ze aan dat het geen zeer deed en ze niet direct merkte dat het bloedde. Bij de val geeft ze aan dat ze heeft gezegd dat haar mond vies was en dat klopt ook. Op de opvang meldt ze het wel bij pijn maar daar zijn nooit dit soort extreme dingen voorgevallen.
Dit dus. Ethanol is smaakloos. De enige reden dat de alcoholvrije variant van bijvoorbeeld bier anders smaakt is doordat de manier van brouwen zo verschillend is. En wat mee kan spelen (bij het nuttigen van drank) is dat de hersenen het gevoel van de alcohol mee vertalen in de smaakbeleving. Net zoals dat heerlijke wijntje dat je meenam uit Italië thuis helemaal niet zo lekker lijkt te zijn. Wat je daar proefde was het wijntje + de beleving van dat gezellige terras met mooi uitzicht en de ontspanning vsn je vakantie.
Ja, laten we de discussie niet opnieuw beginnen, maar ik herken alcohol in eten of drinken echt. Maar cheesecakejes zijn geprobeerd. We hadden zowel de fruit- als de chocolade variant. In de fruit proefde ik het echt niet (0.9%); in de chocolade heel licht (1.5%). Mijn man die alcohol in eten/drinken wel lekker vindt, zei niets. Hij wist niet dat er alcohol in zat. Dus ik denk dat de gemiddelde eter helemaal niet door heeft dat er in die cheesecakejes alcohol zit.
Wij hadden ze vorig jaar en wij hebben ook niks geproeft. Het is dat jij dit bericht postte en ik nu dus weet dat ik labels moet gaan checken voor toetjes
Als ik wafels bak, doe ik hier ook altijd een klein flesje rum in... Heb er nog nooit aan gedacht de kinderen het dan niet te geven door die mini-hoeveelheid. Zal echt wel meevallen hoor... Het is niet dat je er dood aan gaat ofzo...
Het is wel zo dat alcohol lang niet volledig verdampt bij bakken. Zelfs na een paar uur stoven blijft er nog zo'n 10% achter. Dat wordt meestal echt onderschat.
Klopt. Maar als je een scheutje drank in een stoofpot giet dan is het al erg verdund. En vervolgens verdampt 90%. Wat er per portie overblijft is echt verwaarloosbaar. In wafels, toetjes of cake denk ik dat de suiker die erin zit slechter voor je is dan de alcohol. Ook voor kinderen
In appelsap schijnt ook een minimale hoeveelheid alcohol te kunnen zitten. Mijn dochter drinkt dit dagelijks, maar ze heeft nog nooit zwabberend door de kamer gelopen.