Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet over na zou denken om een vega gevulde paprika in een andere schaal te zetten. Dat is geen onwil, maar het zou echt niet in me opkomen. Maar ik ben dan ook getrouwd geweest met een moslim die zijn halal vlees gewoon op dezelfde gourmetplaat bakte als de rest Maar goed, weer wat geleerd dus, mocht er ooit een vegetariër bij mij komen eten
Wij zijn zelf geen vegetariërs maar eten wel vaak vegetarisch. Ik kook dan ook gewoon voor iedereen vegetarische als er een vegetariër mee eet. Vandaag eten er een paar veganisten mee, dus iedereen krijgt veganistisch te eten. Misschien niet gastvrij? Maar ik ga het mezelf niet te moeilijk maken. Om deze reden eten wij eerste kerstdag ook veganistisch. Ook de gasten die van vlees houden.
Afhankelijk van voor hoeveel personen ik een borrelplank maak gebruik ik of 2 aparte planken of ik leg de vleeshapjes in een los schaaltje op de plank. Maar dus nooit alles los samen op 1 plank zodat het vlees tegen het vega aan ligt want dan eet ik en veel andere vegetariërs het dus niet meer op.
Het beste is denk ik toch apart. Want anders heb je kans dat het tegen elkaar aan ligt (of er valt of knoeit wat) en dan zou ik het bv niet meer eten. Kan nog steeds wel op 1 bord, maar dan bv verdeeld in 1 helften. Ziet het er nog steeds gezellig uit.
Maar het meeste is sowieso vega. Snoepgroente, kaas, wraps, noten enz. Dus dan zou ik eerder de worst apart doen.
Wij hebben volgende week een verjaardag en 1 taart maak ik sowieso vegan en ik wil de ik de meeste of alle hapjes vega doen en ook een aantal vegan.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1199354/ah-excellent-verspakket-pompoen-wellington Dit is echt een aanrader. Het pakket is er dit jaar niet dus even goed kijken naar de ingrediënten.
Apart. Of minimaal duidelijk gescheiden door trossen druiven oid. Maar ik zou altijd even navragen wat de voorkeuren zijn. Zelf ben ik opgegroeit in een vegatarisch gezin. Maar wel in de jaren 80 en 90. Dus ik weet niet anders dan gewoon voedzaam en lekker vegatarisch te koken zonder vlees vervangers. Daar komt overigens ook de opmerking: doe mij maar een ei/omelet vandaan. Veel restaurants konden niets ander produceren. Gelukkig is die tijd veranderd. Maar toen kreeg ik dus een vegatarische schoonzus. Top dacht ik, kerstmenu appeltje eitje. Dat bleek dus behoorlijk tegen te vallen. Ze had immers geen vleesvervanger gekregen, en ja een maatlijd zonder was wel wat raar ofzo...
Ik ben ook opgegroeid als vegetariër, in de jaren 90/00, toen er langzaamaan vleesvervangers kwamen. Weet nog dat er drie keuzes waren: groentenschijf, vega hamburger (ofzo) en Javaanse schijf. En allemaal smaakten ze naar karton Ik denk dat vleesvervangers daarom zoveel aversie oproepen bij mij, ook al zullen ze tegenwoordig wel soort van verbeterd zijn. Maargoed, ik ben inmiddels allang geen vegetariër meer en woon nu in een land waar geen enkele vervanger te koop is. Maar ik eet wel weinig vlees (afgelopen week 1x kip gegeten en dat was het) dus ik maak veel zelf: tofu, seitan, en natuurlijk veel peulvruchten in pure vorm. Ik denk dat er een groot verschil zit tussen vegetariërs van onze generatie die in de jaren 80 en 90 vegetariër waren, en mensen die tegenwoordig vegetariër worden, die met hun speckjes en kipstuckjes toch een stuk "verwender" zijn.
Klopt! Laatst had ik in een too good to go pakket een soort paddenstoelen burgers. Ik keek ernaar en dacht yak! Want ook ik heb een afkeer van vleesvervangers. Dan liever niks voor mij. maar mijn man en dochter wilden het echt proberen. Mijn man is echt een vleeseter. Zonder vlees vind hij het geen maaltijd. Ze vonden het best lekker. Ik wat minder
De groenteballetjes vond ik altijd nog best lekker. Maar al dat spul gemaakt om naar vlees te smaken. Echt bah. Laatst nog zo'n beyond meat burger geprobeerd. Iedereen is daar zo lyrisch over. Maar nee, echt niet lekker. Na een vegetarische jeugd eet ik inmiddels overigens wel vlees. Maar zeker niet dagelijks en alleen biologisch. Zelf denk ik dat je beter bewust af en toe vlees kan eten en daarbij vegetarisch zonder te zoeken naar een vlees smaak. Van al dat namaak vlees (geprobeerd, maar niet lekker) vraag ik me ook wel eens af of dat wel zo goed voor je is.
Helemaal mee eens. Grappig trouwens dat juist de meeste mensen die vegetarisch zijn opgevoed (die ik ken, tenminste) dat nu niet meer zijn
Maar dit klinkt niet speciaal iets van vegetariers: ook bij vleeseters heb je erbij zitten die niet eten wat ze niet kennen of niet aanstaat. Dus de vraag is in hoe verre je rekening moet/kunt houden met ieders wensen. Misschien dat er daarom zo vaak gegourmet wordt in NL Ik lees hierboven dat een moslim van dezelfde gourmetplaat eet dan de rest. Hoe doen jullie vegetariers dat dan? Een eigen gourmetset? Ik zit ook even na te denken over uiteten gaan. Hier in de buurt staat een restaurant/café bekend om zijn hamburgers. Ze hebben er vlees en vegaburgers. Ik bestel als flexitarier meestal de vegavariant, omdat ik niet meer houd van een homp gehakt. Maar ik denk niet dat ze daar 2 aparte grillplaten hebben voor vlees- en vegaburgers. Ook niet 2 spatels. Vragen jullie dan na in een restaurant om ze gescheiden keukengerei gebruiken?
Beetje afhankelijk van de grote van het gezelschap. Of een tweede plaat of de vegetarische mensen maken alles in hun eigen pannetje, die leggen dan dus niets op de plaat.
Ik denk vooral die specifieke moslim. Persoonlijk ken ik geen moslims die dat zouden doen. Bij mijn ouders werd er regelmatig gegourmet maar dat was dan volledig vegetarisch. Dus ik heb geen idee hoe dat dan gaat, maar wanneer iedereen z'n eigen pannetje ter beschikking heeft lijkt me dat juist een ideale oplossing bij een gemengd gezelschap. Gourmetstel werd overigens wel eens uitgeleend aan vleeseters, maar dat vonden ze niet zo'n punt geloof ik.
Dat wordt toch gewoon weer afgewassen? Dan is het weer schoon. Of heeft iemand die heel strikt vegetarisch is een speciale vleespan in huis voor als ze toch eens vlees willen bereiden voor iemand?
Gourmetten doen wij ook graag zonder vlees, maar 1 van mijn kinderen eet wel vlees, maar geen probleem, eigen pannetje. Met uit eten gaan eet ik ook geen vlees, maar in een voorbeeld met de hamburger hierboven ga ik niet navragen of het wel apart gemaakt wordt. Af en toe halen we friet met snacks, zelfde probleem denk ik.