Ik heb hier al vaak topics voorbij zien komen over de slowcooker dus durf hem bijna niet te openen . Mij lijkt zo een ding handig maar ik hou niet van stoofvlees, draadjesvlees enz. Normaal gesproken eten wij graag gerechten zoals spaghetti of andere pasta, kip (pesto), rijst met saus en vlees. Ik vroeg me af of ik er dan wel iets aan heb. Als ik op recepten google kom ik met name recepten tegen om dingen te stoven. Maar kan ook zijn dat die als eerste oppoppen omdat ze populair zijn. Ik werk bijna alle dagen thuis dus het leek me wel handig om in de ochtend er alles in te stoppen en savonds een maaltijd te hebben . Ik had laatst een recept voor lasagna maar die saus moest 4 uur pruttelen. Ik vroeg me toen dus af of ik dat ook in een slowcooker zou kunnen maken. Wij eten vooral graag vis, kip, varkenshaas, slavinken of gehakt. Mijn zoon heeft coeliakie dus wij eten glutenvrij en koken dus meestal zonder pakjes/zakjes want daar zitten vaak gluten in dus meestal kost het wat meer tijd om een lekkere saus te maken en daarom leek mij het handig.
Ja, juist voor allerlei spaghetti sauzen, curry's etc! Maar heb je ook al eens naar een multicooker gekeken? Die heeft een slowcook functie, maar ook een hoge druk functie. Hierdoor kan je er nog meer mee. Zelf gebruik ik sinds die tijd eigenlijk bijna mijn slowcooker niet meer.
Oh ik dacht dat het gewoon hetzelfde apparaat was maar dat sommige het gewoon anders noemen. Bedankt voor de tip!
Ja hoor, dat kan prima: curry s, soep, pastasauzen. Dan hoef je alleen nog los rijst of pasta te koken
Zeker Maar doe er ajb geen varkenshaas in Je moet het gewoon zien als een pruttelpan Dus alles wat je laat pruttelen kan erin. Ideaal
Absoluut! Mijn kinderen vinden de pastasaus uit de slowcooker verreweg het allerlekkerste. Andere pastasauzen hoeven ze niet meer. Behalve voor de pastasaus gebruik ik het eigenlijk niet meer. Het is een crockpot express pot dus volgens mij kan ik er veel meer mee als dat ik nu doe... Iets met te lui om me erin te verdiepen ofzo?
Pastasauzen, stoofperen, in saus gegaarde kip, spareribs, pulled chicken/pork (als het je ding is). Foccacia (al werd dat in mijn geval eerder breekbrood zo hoog) volledige gerechten zoals poormanstew (is met gehakt), roti... En met een bbq met wat meer mensen houd ik er de satesaus mee warm (hier enorme sate fanaten), met een winterparty de gluhwein/kruidenwijn. Ik heb dan maar een goedkoop simpel ding van 30,- maar het gemak is desondanks enorm. "Eigen pastasaus" is ook de extreme favoriet hier, bak gehakt een beetje rul kieper dat met een giga lading groente en een paar pakken gezeefde tomaten en wat kruiden en bouillionblokje in de slowcooker en als het klaar is zet ik er een staafmixer in. Invriezen in die babyvoeding siliconen ringen in porties en dan in een grote ziplock. Tesamen met spagettini heb ik voor de drukke avonden dan een makkeljke maaltijd in 4 minuten. Nadeel met spareribs overigens is dat het er uit vissen van de spareribs vaak een puzzel is. Aan t botje trekken helpt niet veel, dan heb je bot zonder vlees Krijg spontaan trek nu, dat is wel lastig.
Ik zou ook een multicooker kiezen. Die snelkookfunctie gebruik ik toch ook regelmatig bij bijvoorbeeld stamppotten. Slowcook vaak de pastasaus, curry's, pulled chicken (kan ook op snelkook of slow).
Wij zijn ook blij met de slowcooker. Vooral met stoofperen hmmmm Schoonouders doen dat met de hoge druk pan maar die van ons zijn veel lekkerder Geen suiker en toch mooie rode zoete peertjes. Spareribs en zoals voorganger schreef alles wat moet pruttelen.
Maar stel ik maak een pastasaus dan gooi ik alle ingrediënten erin en dan hoef ik niks meer te doen in de tussentijd?
Ja helemaal top! Zeker omdat mijn man en ik heel veel thuiswerken dan is het echt een moeite van niks om iets lekkers te kunnen maken. Kan dat ding gewoon aanstaan terwijl ik ondertussen aan het werk ben. Ik denk dat die multicooker voor ons het meest geschikt is dus daar ga ik ff voor kijken. Mochten jullie aanbevelingen hebbem voor een bepaald merk hoor ik het ook graag.
Ik maak er regelmatig chili con carne in, pindakip, erwtensoep. Ook de babi pangang was heel makkelijk en dit is een groot succes bij ons:
Ik heb 'm ooit een keer van internet geplukt maar kan 'm nu niet meer vinden. Het is volgens mij niet zo'n heel spannend recept maar valt hier dus goed in de smaak. Wat ik overhou aan saus vries ik in voor de sportavonden. Zal m wel even uitschrijven. 500 gr rundergehakt 100 gr gerookte spekreepjes 30 gr tomatenpuree 400 gr gepelde tomaten 800 gr gezeefde tomaten 200 ml rode wijn 2 uien 1 el suiker 1 laurierblaadje 4 teentjes knoflook 4 tl italiaanse kruiden 2 wortels 1 bleekselderij 1 tl zout 1/2 tl peper 2 tl uienpoeder 1/8 tl cayennepeper peper Snij alle groente fijn. Snipper uien en pers knoflook uit. Verhit olie en bak de uien, spekjes en tomatenpuree 3 minuten aan. Voeg knoflook toe en roerbak 30 sec. Doe het gehakt erbij en bak 4 tot 5 minuten. Doe de rest van de ingrediënten (behalve de laurier)in de slowcooker. Roer goed door. Leg het laurierblaadje erop zodat je m pater makkelijk kan vinden en eruit halen. Zet de slowcooker minimaal 5 uur op lage stand. Eet smakelijk
Ik heb een tefal cy5050e en een ninja foodi 14 in 1 (OL750EU) multicooker. De tefal had ik als eerste, en omdat die dus zo goed beviel, heb ik er een tweede multicooker bij gekocht met nog meer functies. Beide multicookers bevallen trouwens erg goed.
Thanks ik ga het ff bekijken. Heb al wat gegoogled maar er zijn er heel veel.... Op zich wil ik er vrij basic dingen mee doen maar ja ik ken mijzelf ik ga hier weer een heel onderzoek van maken . @Adje welke heb jij? Ik zie in het wat eten we vandaag topics dat jij ook zo een ding hebt. Wil ff een lijstje maken van de verschillende die jullie aanraden zodat ik een goede keuze maak. Kunnen de onderdelen overigens in de vaatwasser? Dat is voor mij wel een must