Vraagje: ik gebruik normaal altijd zout op mijn ei of vlees, dat mag nu niet meer, en ik gebruik wel kruiden, maar toch niet zo. nu is er van herbamare dieetzout, maar daar zit ook zout in ( en kruiden) weten jullie een goede vervanger? Mijn tartaartje met paprikapoeder vond ik nl maar mwah
Ik mag op zich wel zout, maar dit dieet is zonder zout, mag alleen kruiden, wat prima is voor een ei ( kerrie) maar zonder op vlees vind ik wat flauw
En andere vormen van zout mogen dan ook niet? Ik vind het wel bijzonder dat je totaal zoutloos moet eten. Het is best belangrijk voor je vochthuishouding dat je iets van zout binnen krijgt. Heb even gemist welk dieet je volgt. Ben wel benieuwd.
Je krijgt altijd zout binnen via het brood wat je eet bijv. Het is dus niet volledig zoutloos. Maar op mijn vlees zou wat zout wel lekker zijn zeg maar. Vandaar mijn vraag ik doe het ziekenhuis dieet
I see. Als je inderdaad brood eet krijg je nog wel wat binnen. Ik zou bijna zeggen met wat kaas. Maar dat is natuurlijk ook gewoon zout en vet. Toch maar een kwestie van wennen dan.
Igt aan het vlees ook denk ik? Ik doe nooit zout op vlees eigenlijk, alleen peper en allerlei kruiden, afhankelijk welk vlees. Het zoutvaatje wordt hier thuis enkel door mijn man gebruikt. Tartaartjes zou ik met peper en tijm doen.
Ik bedenk me net. Maggikruid smaakt dus echt naar maggi. Heel zoutig dus. Maar t zijn gewoon groene blaadjes. Geen idee waar te koop. We hadden vroeger een maggiplant in de tuin. Goed te weten: in maggi zit geen maggikruid. Dat is gemaakt van zoutven andere zooi. De plant is vernoemd naar het flesje vanwege de smaak en geur ervan.
Dat heb ik wel in huis. Morgen heb ik biefstuk… wat daarop doen? Peper en…? En Vd week vis, ook al zo flauw
Biefstuk: peper. Verder niks. En bakken in een goede bak&braad Biefstuk heeft zoveel smaak van zichzelf. Dat heeft niet verl nodig. Vis. Ik neem aan witvis? Hmmm dat maak ik niet zo vaak. Ik denk aan verse groene kruiden (heel veel) en fijngesneden groenten en een beetje olijfolie en dan in aluminiumfolie wikkelen en in de oven Of chilipoeder om 'm lekker pittig te maken. Of kerrie.
Even etiketten zitten lezen: heb kruidenzout en tomatenmozzarellazout beiden uit Duitsland. Zit in beide potjes maar 17% zout. De rest zijn kruiden dus dikke prima
Mag je er ook champignon bij doen? Dan zou je eventueel champignons en een uitje kunnen fruiten en daar dan wat peper en bijvoorbeeld oregano door kunnen doen. Als je dat als topping op de biefstuk doet heb je wel meer smaak. Bij vis en vlees doe ik zelf eigenlijk nooit extra zout. Maar dat komt denk ik ook dat ik vrij zoutloos ben gaan eten na de geboorte van mijn zoon 10 jaar geleden.
Officieel niet, maar ik hou me niet voor 100 % eraan. Ik heb vanavond ook ipv sinaasappel blauwe bessen gegeten omdat ze op moesten. Zonde om ze anders weg te moeten gooien. champignon is gewoon wat groenten dus vind ik niet spannend om erbij te doen. Kom daar vast niet van aan