Het grote afvaltopic

Discussie in 'Gezondheid algemeen' gestart door Huismuisie, 14 jan 2025.

  1. mamabri

    mamabri Fanatiek lid

    15 aug 2021
    3.239
    4.194
    113
    Vrouw
    Vraagje: ik gebruik normaal altijd zout op mijn ei of vlees, dat mag nu niet meer, en ik gebruik wel kruiden, maar toch niet zo.

    nu is er van herbamare dieetzout, maar daar zit ook zout in ( en kruiden) weten jullie een goede vervanger?

    Mijn tartaartje met paprikapoeder vond ik nl maar mwah
     
  2. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    10.458
    11.973
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Is er een reden waarom je geen zout mag?
     
  3. mamabri

    mamabri Fanatiek lid

    15 aug 2021
    3.239
    4.194
    113
    Vrouw
    Ik mag op zich wel zout, maar dit dieet is zonder zout, mag alleen kruiden, wat prima is voor een ei ( kerrie) maar zonder op vlees vind ik wat flauw
     
  4. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    10.458
    11.973
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    En andere vormen van zout mogen dan ook niet? Ik vind het wel bijzonder dat je totaal zoutloos moet eten. Het is best belangrijk voor je vochthuishouding dat je iets van zout binnen krijgt.

    Heb even gemist welk dieet je volgt. Ben wel benieuwd.
     
    ClaireDeLune vindt dit leuk.
  5. mamabri

    mamabri Fanatiek lid

    15 aug 2021
    3.239
    4.194
    113
    Vrouw
    Je krijgt altijd zout binnen via het brood wat je eet bijv. Het is dus niet volledig zoutloos. Maar op mijn vlees zou wat zout wel lekker zijn zeg maar. Vandaar mijn vraag

    ik doe het ziekenhuis dieet :)
     
    Huismuisie vindt dit leuk.
  6. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    10.458
    11.973
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    I see. Als je inderdaad brood eet krijg je nog wel wat binnen.

    Ik zou bijna zeggen met wat kaas. Maar dat is natuurlijk ook gewoon zout en vet.

    Toch maar een kwestie van wennen dan.
     
    mamabri vindt dit leuk.
  7. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.359
    30.650
    113
    Vrouw
    Igt aan het vlees ook denk ik?
    Ik doe nooit zout op vlees eigenlijk, alleen peper en allerlei kruiden, afhankelijk welk vlees. Het zoutvaatje wordt hier thuis enkel door mijn man gebruikt.

    Tartaartjes zou ik met peper en tijm doen.
     
    Huismuisie en mamabri vinden dit leuk.
  8. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.359
    30.650
    113
    Vrouw
    Ik bedenk me net.
    Maggikruid smaakt dus echt naar maggi. Heel zoutig dus. Maar t zijn gewoon groene blaadjes. Geen idee waar te koop. We hadden vroeger een maggiplant in de tuin.

    Goed te weten: in maggi zit geen maggikruid. Dat is gemaakt van zoutven andere zooi. De plant is vernoemd naar het flesje vanwege de smaak en geur ervan.
     
    mamabri vindt dit leuk.
  9. mamabri

    mamabri Fanatiek lid

    15 aug 2021
    3.239
    4.194
    113
    Vrouw
    Dat heb ik wel in huis. Morgen heb ik biefstuk… wat daarop doen? Peper en…? En Vd week vis, ook al zo flauw
     
  10. Vissenkom

    Vissenkom Bekend lid

    9 aug 2024
    619
    678
    93
    Vrouw
    Knoflookpoeder?
     
  11. mamabri

    mamabri Fanatiek lid

    15 aug 2021
    3.239
    4.194
    113
    Vrouw
    Dat heb ik niet heb wel verse knoflook
     
  12. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.359
    30.650
    113
    Vrouw
    Biefstuk: peper. Verder niks. En bakken in een goede bak&braad Biefstuk heeft zoveel smaak van zichzelf. Dat heeft niet verl nodig.

    Vis. Ik neem aan witvis? Hmmm dat maak ik niet zo vaak. Ik denk aan verse groene kruiden (heel veel) en fijngesneden groenten en een beetje olijfolie en dan in aluminiumfolie wikkelen en in de oven

    Of chilipoeder om 'm lekker pittig te maken. Of kerrie.
     
    mamabri vindt dit leuk.
  13. mamabri

    mamabri Fanatiek lid

    15 aug 2021
    3.239
    4.194
    113
    Vrouw
    Even etiketten zitten lezen: heb kruidenzout en tomatenmozzarellazout beiden uit Duitsland. Zit in beide potjes maar 17% zout. De rest zijn kruiden dus dikke prima
     
  14. mamabri

    mamabri Fanatiek lid

    15 aug 2021
    3.239
    4.194
    113
    Vrouw
    Ja pangasiusfilet inderdaad
     
  15. Jaimio

    Jaimio Fanatiek lid

    5 nov 2015
    1.656
    822
    113
    Vrouw
    Pangafilet doe ik wat dille op.
     
  16. mamabri

    mamabri Fanatiek lid

    15 aug 2021
    3.239
    4.194
    113
    Vrouw
    Dat heb ik wel maar vind ik zelf wat minder qua smaak
     
  17. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    20.147
    23.230
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Nou, ik heb zeker niet de illusie dat dat nog lukt hier hoor.
     
    Huismuisie vindt dit leuk.
  18. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    10.458
    11.973
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Mag je er ook champignon bij doen? Dan zou je eventueel champignons en een uitje kunnen fruiten en daar dan wat peper en bijvoorbeeld oregano door kunnen doen. Als je dat als topping op de biefstuk doet heb je wel meer smaak.


    Bij vis en vlees doe ik zelf eigenlijk nooit extra zout. Maar dat komt denk ik ook dat ik vrij zoutloos ben gaan eten na de geboorte van mijn zoon 10 jaar geleden.
     
  19. mamabri

    mamabri Fanatiek lid

    15 aug 2021
    3.239
    4.194
    113
    Vrouw
    Officieel niet, maar ik hou me niet voor 100 % eraan. Ik heb vanavond ook ipv sinaasappel blauwe bessen gegeten omdat ze op moesten. Zonde om ze anders weg te moeten gooien.

    champignon is gewoon wat groenten dus vind ik niet spannend om erbij te doen. Kom daar vast niet van aan
     
    Huismuisie vindt dit leuk.
  20. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    10.458
    11.973
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Nee dat gaat het verschil vast niet maken inderdaad. En het is nog gezond ook.
     
    mamabri vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina