Oeh lastig… Ik heb echt maar wat gedaan Ik had 1,5 kg magere runderlappen in blokjes 2 uien 2 winterpenen 1 aubergine Paar stengels bleekselderij 2 blikjes tomatenpuree 250 ml rode wijn Blik tomatenblokjes Peper, zout 2 runderbouillonblokjes En Italiaanse gedroogde kruiden Verder heb ik de tomatenpuree ontzuurd door even aan te bakken in wat olie. Daarbij de rode wijn en dat even in laten koken. Tot het grootste gedeelte van de alcohol eruit was. Dit alles in mijn slowcooker gemikt en uren laten pruttelen. In een gewone stoofpan kan het natuurlijk ook. Dan zou ik het vlees en de groentes waarschijnlijk wel even aanbraden (had ik nu geen zin in ). En ik zou wat vocht toevoegen. In een slowcooker verdampt nauwelijks wat, dus komt er veel vocht vrij uit het vlees en de groentes. En in een stoofpan verdampt er meer, dus daar moet je het vochtgehalte even in de gaten houden. Daarbij pasta gekookt en de saus met vlees erdoor geschept. De helft van de saus ging in de vriezer.
Heb een spruitjes quiche gemaakt. Was erg lang geleden. Ondanks dat het goed smaakte was ik niet enthousiast. Ik weet dat er 4 eieren doorgaan. En ik houd gewoon niet van ei... dus dat gaat toch de hele tijd door mijn hoofd.