Niet inzetbaar. Ik vind dat ook wel een beetje een raar iets om eerlijk te zijn. Je hebt een off day nodig wanneer je hem nodig hebt. Net zoals ziekteverlof. Ben je ziek dan ben je ziek. Het ene schooljaar is dat 2x per jaar, het andere schooljaar 8x, of vaker. Op de twijfel momenten dan kijk ik op dat moment wat de beste keuze is; school of thuisblijven. Volg je dan je kind of motiveer je een bepaalde richting op, dat bekijk je dan op dat moment.
Gebeurd hier niet vaak maar hij heeft geen limiet op aantal dagen. Dit jaar 5 dagen thuisgebleven. 1 keer met sneeuw, was gewoon onveilig en dan nog eens 3 dagen. Hij kreeg op een vrijdagavond een focale epilepsie aanval en heb hem de week erna 3 dagen thuisgehouden vanwege keelpijn omdat ik schrik had dat een virus misschien epilepsie zou opwekken. En 1 keer de vrijdag voor de kerstvakantie. Toen had hij school van 9 tot 12 en had gewoonweg echt geen zin en ik ook niet want ik moet 2u in de auto zitten dan voor 3u school. Maar als hij thuis blijft mag hij gewoon gamen, op zijn gsm en kijken we gezellig samen tv. Waarom mogen je kinderen maar een halfuur tv kijken als ze thuis zijn? Voelt voor mij aan als een halve aflevering van een serie kijken op Netflix
Koorts is een van de bekendere triggers voor een epileptische aanval. Niet zo zeer een virus Weet niet of je de zorgen nog hebt, maar ik benoem ‘m toch even. Hier nl ook een kind met epilepsie en ik herken het hebben van dit soort (terechte en onterechte) zorgen
Het was nog maar zijn 1e aanval sinds we gestart zijn met de medicatie in juni. Ik laat hem zijn jeugd behouden zoals het hoort maar als hij moe is of een beetje ziek heb ik wel angst. Toen we de epilepsie ontdekten was hij heel erg moe. Wat voor epilepsie speelt bij jullie? Mag ook prive.
Hier kwam ze tussendoor naar huis om op te laden. Nog geen 5 minuten fietsen dus dat kon zelfs in een les van 45 minuten. Maar bovenbouw had hier nogal een gatenkaasrooster. En ze heeft in sommige periodes behoorlijke slaapproblemen dus dan meldde ik haar gerust het 1e af als ze daarna pas weer het 6e hoefde te beginnen met nota bene hetzelfde vak als het eerste. Op gegeven moment heeft ze dat zelf met de docent geregeld. Er was maatwerk beloofd, maar dat gebeurde niet, toen hebben we het zelf maar geregeld. Ze had de slaap heel hard nodig en ook de extra momenten om even weg te zijn van school. Haalde bij alle vakken de hoogste cijfers van de klas dus docenten klaagden ook niet.
Vast een voordeel aan Nederland want zo werkte het niet bij ons. Of je volgt de aanpassing of je volgt school. Niet van die dag een uurtje later en dan naar huis. Alles in overleg met psychiater en school maar niet zelf maar wat doen eigenlijk (vind ik ook niet zo gek hoor). Goede punten maakt hierin ook geen verschil, wel bij het schrappen van lessen dan kijken ze naar de scores . De regels rond het wettigen zijn ook als je een aangepast traject heb nog steeds dezelfde (4 keer zelf en de rest via de arts). Maar zoals al gezegd blij dat we niet op halftijds onderwijs terug moeten vallen hebben Die structuur is te belangrijk voor onze zoon.
Ik belde gewoon het meldpunt om te zeggen dat ze het niet redde of zich niet lekker voelde. Nooit een dokter aan te pas gekomen. Psychiater is überhaupt niet eens betrokken, huisarts ook niet. In het examenjaar 300 uur verzuim buiten de 2 vakken waarvoor ze al vrijstelling had. Niemand die er moeite mee had. Meldpunt had wel een zwak voor haar, kwamen kijken bij de musical en bij de diploma-uitreiking kreeg ze speciaal een cadeautje van 1 van hen. Kon ik ze ook eens in reallife zien ipv ze te herkennen aan hun stem
Ik ken wel ouders die dit inderdaad doen. Maar ik heb niet het idee dat mijn kinderen het nodig hebben. Daarbij vind ik het ook niet nodig om niet naar je afspraak/school of werk te gaan omdat je geen zin hebt, je moet later ook op niet leuke dagen wel naar je werk. Van mij blijven ze dus ook eigenlijk alleen thuis als ze ziek zijn. Voordat ik iedereen weer over me heen krijg. T zal vast anders zijn voor je kind met autisme, of adhd, of overgevoeligheid voor wat dan ook. Maar voor een “normaal” kind vind ik het niet nodig.
Uhm nee? Wat een onzin? Als ze ziek zijn of uitzonderlijk moe, dan hebben ze een legitieme reden om thuis te blijven en dus geen off day nodig om in te zetten. In alle andere gevallen; gewoon gaan en even doorzetten. Moet je later op je werk ook en heb je uiteindelijk alleen maar voordeel van. Het leven gaat niet altijd van de zin uit.
Nee, daar ga ik geen vaste afspraken voor maken. Soms zijn ze weleens oververmoeid of lamlendig en dan gebeurt het weleens dat ze thuisblijven. Ik heb dan ook niet nog eens allerlei regeltjes eraan vastgemaakt zoals schermtijd en klusjes. Ze vullen hun dag zelf wel in. Voor "geen zin" laat ik ze niet thuis.
Ja moet wel echt nodig zijn vind ik. Oververmoeid dus of een andere gegronde reden. Niet alleen geen zin want zin voor school of werk hebben velen nooit. Met geen zin begin je met 2 dagen maar als je volwassen bent denk je misschien sneller dat het wel kan en uiteindelijk ben je meer thuis dan op het werk. Je wordt gewoonweg lakser.
Uhm nee vind dat niet nodig. Helemaal niet dat ze het zelf weten en in kunnen zetten. Vind het eigenlijk ook een vreemde instelling. Ik krijg van mn baas ook geen dagen dat ik thuis kan blijven als ik gewoon even geen zin heb door een druk weekend, slechte nacht of wat dan ook. Als je niet in staat bent om naar school te gaan dan meld ik ze absent, maar dat wordt pas op de ochtend zelf besloten. De oudste heeft hier een poos niet lekker in zn vel gezeten en bleef dus wel eens thuis ivm psychische overbelasting en niet lichamelijk ziek. Maar dat valt voor mij ook onder ziek zijn en niet iets dat hij zelf kan bepalen.
T gaat niet over zin, maar over op tijd aan de rem trekken. T is mooi om je kinderen te leren doorzetten. Maar wanneer je altijd te horen krijgt dat je maar even op je tanden moet bijten, hoe ga je later dan met hoge werkdruk en stress om? Doorgaat tot je daardwerlijk ziek bent? Of pak je, wanneer nodig, een snipperdag. Het is af en toe gewoon heel veel wat de pubers te doen en verwerken krijgen. En ik denk dat het goed is als ze leren dat ze soms gewoon moeten doorzetten, maar dat het soms ook goed is om voor jezelf te zorgen en een dagje te skippen.
Op het hoger onderwijs mis je echt wel eens een snipper dag. Dus dat je dan kies voor even skippen ja hoor. Maar met al die studie dagen niet. En ja er zijn scholen die dat ook niet hebben dus ja. C heeft vaak veel pijn en voeld zich heel ongemakkelijk tijdens de menstruatie dus dan blijft ze wel eens thuis. Ook iets met vertrouwen. Soms moet je wel toch
Maar er zit wel verschil in of je van te voren weet dat je het schooljaar zomaar twee dagen kunt skippen zonder reden, of dat je dat op het moment dat het nodig is beoordeelt. In het laatste geval snap ik het helemaal, 2 "vrijkaarten" vind ik raar. Want @Yeuu ik neem aan dat als die 2 kaarten op zijn en ze een keer oververmoeid zijn of whatever je bij die 3e keer ook niet zegt: "jammer joh, je hebt je 2 dagen gehad, ga maar mooi naar school!" Hoe langer ik ervoer nadenk, hoe raarder ik die 2 dagen toekennen op voorhand vind
Daar hebben ze het weekend en vakanties voor uitgevonden. Prima om voor jezelf te zorgen maar niet om het moment dat je ergens een verplichting hebt. Een dagje skippen, zo werkt het gewoon niet. Je leert m.i. juist beter om te gaan met druk door het gewoon aan te gaan. Door er altijd voor weg te duiken leer je er niet mee omgaan.
Oh jahoor dat zou hier wel mogen. Ik mocht zelf ook wel eens thuisblijven als ik geen zin had, zonder dat ik ziek of moe was. Volgens mij in de bovenbouw middelbare. Heerlijk toch. We gingen zelfs wel eens wat leuks doen. Mooie herinnering! Heeft verder niks met m’n arbeidsethos gedaan hoor.
Ik kan natuurlijk niet voor een ander spreken maar voor ons werkt het zo: De "vrijkaarten" moeten zorgvuldig gebruikt worden. Dus de vraag "heb je het nodig?" Wordt gesteld. T is niet dat hij een random dag mag wisselen met bijvoorbeeld een proefwerk waarvoor hij niet goed geleerd heeft oid. Zijn ze op, en heeft hij er, om wat voor reden ookmeer nodig, dan kijken we uiteraard naar de situatie. Dus die 2 zijn niet persé vastgelegd. Het geeft de puber rust in zijn hoofd te weten dat er een escape is wanneer het teveel wordt. Dit schooljaar heeft hij er 1 gebruikt. Kan prima zijn dat ie nu het schooljaar volmaakt zonder een les te skippen. T kan ook dat we tegen het einde de "reservekaart" erbij moeten pakken.
Het gaat om balans. Soms moet je even de tanden op elkaar en door. Maar het is ook goed om dat af en toe even juist niet te doen. Al die mensen die nu met een burn out thuiszitten hadden ook gewoon weekend en vakantie. En toch hebben ze het niet gered. Omdat ze niet op tijd op de rem getrapt hebben. In het weekend moeten de pubers ook leren voor proefwerken en huiswerk maken. En dan heb ik t alleen nog maar over schoolwerk.