Ik heb daar geen tienduizenden euro's voor nodig hoor. Duizendje of 3 a 5 en dat was het wel. We betalen vakanties trouwens niet van spaargeld, maar gewoon van salaris en vakantiegeld enzo. Spaar is echt voor onverwachte kosten.
Nee hoor, die buffer blijft gewoon. Ik heb daarin geen andere mindset dan jou. Ik zou mijn buffer niet aanbreken voor vakantie Alle noodzakelijke uitgaven, zwemlessen, sport, uitjes kunnen prima betaald worden zonder de buffer aan te breken. Buffer is écht voor compleet onvoorziene uitgaven, zoals laatst dak lek en ook dan zorgen we voor karige maanden zodat we t potje weer aanvullen
Ja zo kan het ook, maar hou wel die buffer in je achterhoofd hoor. Heel belangrijk! Niet belerend bedoeld hoor. dat is ook voor ons de reden om goed betaalbare vakanties te zoeken. Wij gaan vrij vaak weg: 2 x een week, 1 x 3 weken plus meerdere weekenden per jaar, maar ik zorg echt dat ik altijd geld op mijn spaar hou.
Doen wij precies zo Ik ben ook Chef vakantie haha, mijn hobby weekendje weg doen we ook 2x per jaar als er een leuke aanbieding is én geen rare kosten geweest zijn. Balans tussen comfortabel leven en bewust zijn van de financiële situatie is er wel (En ik tel t geld dat voor studie van de kinderen is en hun rekening waarop we sparen en krijgen als ze 18 zijn niet mee omdat dat écht voor hun is en niet voor nieuwe kozijnen oid)
Oh sorry, ik las het alsof er amper spaargeld (en dus buffer) was, maar dat heb ik dan verkeerd opgevat. Zo is het al een ander verhaal inderdaad
Beter een rijke verre verre achternicht dan een arme buurman (Nee hoor ik hou enorm veel van hun en heb dagelijks contact en niet om hun geld! )
Hier nog 1! Ik heb dit jaar twee fulltime dagen aan de tafel gezeten met kaarten/atlas voor mijn neus welke camping het zou worden in welk land op basis van de wensen van alle gezinsleden haha.
Haha neee nee er wordt geen geld uitgegeven dat er niet is Geen vakantie zou wel veel meer spaargeld opleveren maar plezier maken als gezin in een andere omgeving is mij ook veel waard! Maar ik ga wel belachelijk veel vergelijken voordat ik boek
Maar ik zag iets over uitkering bij groenebomen, misschien is het dan weer anders want als iemand z'n baan kwijt raakt voor een tijdje en je moet (gedeeltelijk) inkomensverlies opvangen voor een gezin met koopwoning lijkt me dat best spannend.
Dat ligt eraan natuurlijk: heeft de partner voldoende inkomen en hoe hoog was het laatste inkomen van de uitkeringsgerechtigde? Als je een relatief hoog loon had krijg je een redelijk bedrag van de ww. maar ook; hoe is de hypotheek bescherming opgebouwd enz
Inderdaad. Wij hebben het gehad vorig jaar bijna hele jaar. Partner lang in de ziektewet. Toen zat een vakantie er in de herfstvakantie niet in en ook in de zomervakantie niet weg geweest. Wel buiten de schoolvakanties om week naar Spanje (dochter had half juni een vrije week) Dat soort dingen zat er dan niet in. Maar ik werk 34 uur, dus dat is best flink. Daarmee konden we alles wel opvangen en ook zo af en toe nog wat leuks doen. En zelfs nog wat sparen.
Maar meestal krijg je dan gedurende het eerste jaar wel gewoon 100% van je loon, toch? Ik zit nu zelf in de WW, partner werkt wel, maar ik voel dus geen financiële druk... Die 30% die er eerst meer binnenkwam, die wordt nu gewoon niet extra gespaard/belegd/aan luxe uitgegeven etc... Ik snap heus dat dat ook deels afhankelijk is van hoe hoog je salaris überhaupt was, dat was prima, maar een deel zit 'm ook gewoon in je leefstijl. Dit deel ik wel, toevallig vorige week nog ingevuld; 29.000 euro Nee, danku. Dat vind ik ook echt zonde van mijn geld om zo 'stilstaand' op de bank te hebben...
Ontzettend branche en cao (indien van toepassing) afhankelijk. Het minimale is 70% van je loon. Ik zak bij ziekte gelijk terug naar 70%.
Wij proberen zeker een half jaar inkomensverlies op te kunnen vangen. Als man ziek wordt of er even geen werk is staan onze inkomsten direct op 0. En dat gebeurt best wel eens. Met de kerst had hij verplicht 2 weken vrij dus dat is gewoon een half maandsalaris wat je dan mist. Vakantie neemt hij verder eigenlijk nooit maar dat zou ook geld kosten. Uitkeringen of toeslagen zijn dan niet aan de orde, vakantiegeld ook niet. Dus ja, wij spelen op safe, beetje lullig als je wel duur op vakantie gaat en 2 maanden later de hypotheek niet meer kunt betalen. En daarnaast het pensioen. Er zijn periodes geweest waarin daarvoor sparen lastig was, dus nu de toegestane ruimte vergroot is sparen we zoveel mogelijk nu ook gezien zijn leeftijd. Scheelt ook weer in de hoogte van de belastingaanslag.
Hij zat er ook langer in dan een jaar Maar idd, minder dagjes weg, minder ff dit, ff dat, waarmee je vaak toch geld kwijt bent aan lunch of wat dan ook. Minder eten bestellen. Minder sparen. Dat soort dingen. En dan mochten we nog niet klagen gelukkig.