Kun je gewoon chocoladerepen gebruiken voor chocoladefondue? Ik heb telkens een blikje van een zaak in Rotterdam, maar dat is best duur.
Ja dat kan!. Google zegt wel dat je er ongeklopte slagroom aan toe moet voegen om t vloeibaarder te maken
De supermarkt verkoopt ook repen kookchocolade. Dat smelt wat makkelijker en niet heel duur. Gewone chocolade kan ook hoor maar wordt wel vrij snel weer dikker.
Bij de supermarkt hebben ze ook zakjes met druppeltjes die werken ook top. Bij Jumbo gewoon van huismerk.
Wij gebruiken ook de smeltchocolade druppels van de Jumbo werkt perfect! Wel wat duurder dan een reep chocolade, maar het gemak dat je ervan hebt en na de tijd zit de chocolade ook niet muurvast ingedroogd. O ja, en je hoeft hier geen alcohol door te doen om het vloeibaar te maken/houden.
Smeltchocolade lijkt me prima daarvoor. Ik maak zelf vaak chocoladefruit ala de kerstmarkt en daarvoor gebruik ik dat ook (maar dan blokken uit een Duitse supermarkt die zijn een stuk goedkoper).