Ik denk dat we NL niet kunnen vergelijken met de VS. Heel andere problemen en vooral een heel ander systeem. Ook andere cultuur, andere geschiedenis, andere alles. Het afschaffen van het ministerie van onderwijs betekent enkel dat er geen federale organisatie meer is die bepaalde dingen regelt en bepaalt voor heel de VS, maar dat deze macht weer bij de deelstaten komt te liggen. Deze zouden - volgens de republikeinen - beter weten wat de behoeften zijn van hun burgers dan dat een overkoepelende ministerie dat doet en landelijk bepaald. Afschaffen van het ministerie van onderwijs staat niet gelijk aan dat er minder geld naar onderwijs gaat. Wel kan dan per deelstaat verschillen hoe de subsidies verdeeld gaan worden. Bijvoorbeeld meer geld naar thuisonderwijs(ondersteuning) of naar juist naar openbare scholen.
Volgens mensen die in de USA wonen wordt er wel degelijk geld weg gehaald/ subsidies gestopt bij scholen. Ook basisscholen. Komt niet van social media maar van een kennis die familie in de USA heeft, waarvan een aantal werkzaam in het basis onderwijs op een vrij “blanke” school
Ik weet niet hoe het in de VS zit, maar hier in Nederland wordt toch echt elk jaar met uitgegeven aan onderwijs.
Ik heb dat ook gehoord, maar wat ik bedoel is dat het afschaffen van DOE niet betekent dat er geen subsidies meer zullen zijn. Er zal nog steeds belastinggeld naar onderwijs gaan maar anders geregeld / anders verdeeld. Ik vind het persoonlijk ook echt schandalig dat Trump kranen zonder pardon gewoon dichtdraait, mensen ontslaat (onwettelijk) en totaal niet lijkt te geven om de gevolgen daarvan.
Het is bewust "dumbing down" van het volk. If people cannot write well, they cannot think well, and if they cannot think well, others will do their thinking for them. George Orwell En dat is exact waar Trump het Amerikaanse volk wil hebben.
https://www.rtl.nl/nieuws/buitenland/artikel/5498016/donald-trump-media-journalisten-pers-rechtszaken-witte-huis De vrije pers staat in Amerika erg onder druk. Ik Het wordt elke dag minder een democratie
https://www.nu.nl/klimaat/6348222/onvoorspelbare-trump-dwingt-eu-tot-versnelde-energietransitie-moeten-aan-de-bak.html Ook iets om over na te denken. We wilden geen Russisch gas meer. Maar nu komt er meer gas vanuit de us naar hier. Toch maar weer gaan googelen op warmtepomp?
Ik zou uit milieu-oogpunt ook wel over willen naar een warmtepomp of een hybride oplossing. Maar ik lees geregeld dat het echt dramatisch gesteld is met het aantal vakmensen dat onderhoud / reparaties kan uitvoeren. Dus dat maakt me toch wel huiverig. En wat me ook treurig maakt: als het moet kunnen wij ons zo'n dure aanpassing in huis wel betalen. Maar wij zouden een hogere gasrekening ook wel kunnen opvangen. Het nare is dat juist de mensen voor wie een hogere gasrekening echt problematisch is, dus ook geen geld hebben voor een warmtepomp of betere isolatie. Of in een huurhuis wonen en dus zelf niks mogen aanpassen.
Helemaal waar. En ook de redenen dat we nooit verder zijn gekomen dan een inventarisatie van de mogelijkheden/ kosten. Het zou voor ons ook een uitgave zijn waar we voor nieten sparen/andere dingen voor laten. Gaat niet zomaar uit het potje "onderhoud". En inderdaad, mensen met een kleinere beurs dan de onze gaan het niet kunnen redden. Hier zou dus echt vanuit overheid actie nodig zijn. Opleiden vakmensen (dat aantrekkelijk maken/ stimuleren). Subsidies voor particulieren. Verplicht stellen bij nieuwbouw. En afspraken met woningbouwcorporaties. Dat soort zaken. Maar ik zie het niet gebeuren o der dit kabinet. Milieu interesseert ze niet. En stiekum vinden de Trump best een goeie gast.
Daarbij moeten we m.i niet vergeten dat niet alleen het gebruik van gas, maar juist onze energietransitie ook voor veel leed elders ter wereld zorgt, helaas.
https://www.nporadio1.nl/nieuws/buitenland/a8a4c7a8-c7db-4c43-8819-4bc00fdccb63/wat-vindt-maarten-van-rossem-zet-trump-de-rechtsstaat-op-het-spel
op de waddenzee word al sinds 1980 aardgas gewonnen, en in de Noordzee is ook al een lange geschiedenis van gas winning, dit is ook volop in ontwikkeling nog steeds omdat gas door veel landen gezien wordt als een schonere energiebron, duitsland stookt veel nog bruinkool voor hun energie voorziening, wat vele malen vervuilender is dan aardgas.