Waarom eigenlijk? Hij heeft toch al het hoogste advies? Dan maakt de doorstroom toets toch niet meer uit?
Klopt! Voor ons is het meer afstrepen. Doorstroontiets, uitslag, aanmeldweek en wanneer je toe gelaten bent. Zoon telt het schooljaar heel hard af. Meer benieuwd naar andere mensen. Er zullen ook mensen zijn met een dubbel advies. Moeten ze nog de school wijzigen waar ze nu naar kijken. Veranderd de uitslag echt zoveel met het advies van school. Meer ook omdat het zoveel in het nieuws is geweest dat het voor sommige mensen echt een ander advies is dan school zegt. Overigens kwam er bij mij vroeger precies uit wat school verwachten. Vbo en mavo zou kunnen als ik hard zou werken. Zat er precies tussen in.Overigens vbo geworden, meer praktijk Toen de meester nog thuis kwam om de uitslag te bespreken. Geen idee wat ze nu doen. Krijg je het op papier, via de email? Komt vast niet langs
Hier staan er oudergesprekken gepland. Deze hebben wij 18 maart en krijgen dan ook de uitslag. Maakt hier verder niets uit, want haar voorlopig advies is havo/vwo en dochter wil graag havo gaan doen
Mijn oudste zal ook 11 zijn. Hij heeft ook behoefte aan structuur en zal (denk ik) langer nodig hebben om dit voor zichzelf goed te regelen. Voor hem houd ik mijn vingers gekruist dat hij een tussenjaar mag krijgen in de hb groep die daarvoor is. Dat zou een jaar vaardigheden ontwikkelen zijn op het gebied van leren, maar ook sociaal emotioneel.
Hier moet het samenwerkingsverband er denk ik nut in zien. Ik weet niet hoe het geregeld is in jouw regio. En wat de naam zal zijn. Of het een groep 9, intermezzo, groep 0, tussenjaar oid is. Misschien is het een onderzoekje waard.
Hier word het havo Het advies was havo / vwo Maar aangezien voetbal er ook nog bijkomt is dit de goede keuze Wel door de drukke stad fietsen er is 1 op 5 min fietsen maar dat vond ie niks
Wij hebben nog een jaar. En dat is maar goed ook. Als we onze zoon vragen of hij pindakaas of pasta op zijn boterham wil, kan hij daar gerust 20 minuten over zitten nadenken. Dus een jaar voor deze beslissing, is geen overbodige luxe. Hij is er na het bezoeken van de 2 scholen die het kunnen worden, in ieder geval nog niet uit. Het goede nieuws is wel dat hij het met ons eens is, dat je eigenlijk geen verkeerde keuze kunt maken. Misschien dat hij in de loop van dit jaar toch nog van 1 van de scholen iets ziet of hoort, dat doorslaggevend is. En anders zal de keuze van zijn vrienden misschien een rol spelen. En als dat allemaal faalt, kunnen we altijd nog een muntje opgooien. Mijn man en ik hebben wel een lichte voorkeur. Ik vind het voor hemzelf wel fijn als het echt zijn eigen beslissing is. Maar als hij echt vastloopt en keuzestress krijgt, dan kunnen we altijd onze voorkeur nog vertellen.
Wij hebben er naar gekeken en er waren meerdere punten dat we dachten nou nee. Het ligt wel op fietsafstand maar geen afgesloten fietspad. Ze rijden daar hard. De school waar je daarna naar toe zou gaan ligt nog een stuk verder. Dus niet eens op dezelfde locatie. Ik denk ondanks hij jong is en ook wel jong in gedrag dat hij beter door kan gaan naar de eerste. Meer uitdaging. ook moet hij anders voor de zoveelste keer wisselen van klas. Het groepsgevoel door jaren bij elkaar in de klas te zitten kent hij niet. Zou mooi zijn als dat dan wel zo is.
Onze zoon wist tot gisteren niet welke school hij kiezen zou. Volgende week is het natuurlijk inschrijven, dus we zijn wel blij dat hij nu toch heeft aangegeven waar hij naar toe wil. Anders hadden wij de keuze voor hem moeten maken. We hadden sowieso al een jaar korter om te oriënteren, omdat hij in groep 6 is doorgestroomd naar 7. Een jaar geleden zat hij nog in 6, eind maart doorgestroomd naar 7 en nu in 8. Het jaar groep 7 hebben we qua oriënteren gemist, alle open dagen waren al geweest. Nu waren we al bekend met 1 van de 2 schiolen, omdat onze dochter daar zit. Maar het is toch de andere geworden. Dit had ook onze keuze voor hem geweest, dus we zijn er blij mee. Het is een school met een hoogbegaafdheidsprofiel. Ze hebben de expertise in huis mocht hij die nodig hebben. We hebben aangegeven dat we het vooral belangrijk vinden dat hij sociaal aansluiting vindt. Er zitten daar meer kindjes zoals hij, zelfs al vanaf 9 jaar. Hij zal dus met zijn net 11 en zijn kleine verschijning niet zo opvallen. Er zijn er meer
Wij gaan voor de school om de hoek. De andere keuze zat op een uur fietsen. De school bood niet meer aan dat het 2 uur reistijd extra waard zou zijn. Beide geen hoogbegaafdheidsprofiel dus we zullen het wel zien. Nu maar 6 min fietsen. Er is geen loting op de deze school. De andere wel dus geen stress of je wel of niet mag komen. Jullie nog stress of ze aangenomen gaan worden?
Dicht bij huis naar de middelbare school gaan is echt fijn, altijd een escape naar huis als het even te veel wordt en je een paar tussenuren hebt. Zeker nu hij naar de basisschool al een lange reistijd had lijkt me dat extra fijn. School hier om de hoek heeft wel een hb profiel maar bleek destijds niets van. Hoorde gisteren van een brugklasmoeder dat er wel meer geregeld is nu dus dat gaan we dan wel merken. Hier hoeft er geen keuze gemaakt te worden, die staat al vast.
Dat is fijn! Mijn dochter is erg gespannen voor de toelating. Ze wil eigenlijk echt per se naar de school van haar 1e keuze. Die past ook echt het beste bij haar. Maar is dus een lotingschool. School nummer 2 is ook een lotingschool en een 3e keuze heeft ze eigenlijk niet. Ik zal blij zijn als het 4 april is en we weten hoe of wat, want ze is er heel prikkelbaar door en moest er gisteren ff hard om huilen. Leuk ook, met al die hormonen, haha..
Hier de school gevonden. Deze week ook alle papieren gekregen van de lagere school dus we kunnen hem gaan inschrijven. Wordt wel een hele verandering van Nederland naar België. Wel lekker dichtbij. Geen 2u per dag meer in de auto zitten. Hij gaat dan wel naar een hele grote school maar in de b-stroom (vmbo). Het fijne is dat hij voor de b stroom geen achterstanden heeft. Hoeft dus niet in de zomervakantie extra lessen te volgen voor wiskunde en Frans. Op deze school zitten heel veel Nederlanders wat ook best fijn is omdat de school veel weet over het systeem van Nederland. De eerste 2 jaar is op elke school ongeveer hetzelfde dus vanaf het 3e jaar moet hij kiezen. Op deze school zal hij een 12tal richtingen kunnen volgen en mocht hij dan nog iets met dieren willen doen moet hij dan wel veranderen. Hij twijfelt nu tussen dieren en haartooi.
Nou precies. Als die pestkop daar toch naar toe gaat is hij in ieder geval snel thuis en niet met een boos of overstuur hoofd dwars door een stad en 1 uur fietsen. Nu hopen dat die pestkop wel naar die andere school gaat. Daar duimen we maar voor. Anders dealen we er dan wel weer mee. Ik denk dat we zelf maar een klein feestje vieren wanneer de basisschool er op zit.
Wat sneu! Het is ook wel heel veel voor die leeftijd. Keuzestress en dan stress of je aangenomen gaat worden. Vieren wanneer het er op zit. Nu duimen voor iedereen dat het een fijne school gaat worden. Duim, duim, duim.
Hier no stress, broers en zussen zijn gegarandeerd van plaatsing op school. Dinsdag inschrijven en klaar dus. Toch altijd weer een speciaal moment om je kind op de zelf gekozen school in te gaan schrijven.
Dan is het fijn dat ze die regel hebben. Helemaal mee eens dat het een speciaal moment is. Weer een mijlpaal.
Over loting heb ik niets gehoord op de gekozen school. Ga er eigenlijk vanuit dat hij daar zo terecht kan. Beide scholen zijn even ver fietsen, daar hoefde hij het ook niet om te doen of juist laten. We zijn blij met zijn keuze en hopen dat hij er vooral een leuke tijd zal hebben.