Naast het leerplein hebben ze ook klassieke lesuren hoor , beide dus. krijgen klassikaal les en daarnaast leerplein waar ze kunnen leren van elkaar, makkelijker even naar de leerkracht kunnen stappen dat iets niet zo duidelijk was in de gewone les. Waar de mentor even je op komt halen om dingen door te spreken. Ik vind het voor de kinderen ideaal
Ik moest vanmorgen weer naar de tandarts, de diepe vulling lijkt niet geslaagd. Doet pijn, komt door de ibu en paracetamol heen, dus tja, toch maar gebeld (voor diegenen die mijn topic hebben gemist, heb een tandartsfobie). Kreeg ab voorgeschreven en ibu bruis, dinsdagmiddag terugkomen. Werd ik net teruggebeld of ik straks kan.. ja gezegd natuurlijk, want tegenop zien is ook niks, maar men... wat een spanning. Trekken kon ook trouwens, maar lange termijn gezien toch maar het eerst nog een kans geven. Eruit kan altijd nog. Had een afspraak verplaatst en werkt wat langer door, dus wel super netjes. Ben ook heel duidelijk op de hoge kosten gewezen en dat in die zin trekken wel goedkoper was, maar toch besloten dit te doen. Nu nog de dag doorkomen.
Dank je! Heb wel eens leukere dingen in het vooruitzicht gehad, maar zat er aan te komen en nu hoef ik in elk geval niet het hele weekend er nog tegenop te zien. Het is mijn eigen schuld door zo lang niet te zijn gegaan, dat weet ik, maar ja, met angst is het niet altijd simpel.
Ja hier was het ook beide. Je zit in de ruimte met fantastisch meubilair, tafels op verschillende hoogte, verschillende soorten stoelen, zithoeken,... Ze mochten oortjes in voor muziek te beluisteren tijdens het zelfstandig werken. Konden altijd terecht bij de leerkrachten (al werden die coach genoemd ipv leerkrachten) die aanwezig waren maar onze kinderen deden geen bal in die tijd. Dus of het ideaal is word vooral bepaald door uw kind vermoed ik
Ja misschien wel. Hier werkt het gelukkig wel, maar mogen ook geen muziek luisteren haha. Er wordt les gegeven, vragen beantwoord, zelfstandig gewerkt of juist met een ander samenwerken. vooral het laatste ben ik een voorstander van, doordat klassen en leeftijden gemengd worden is er minder pestgedrag over het algemeen. En als dat laatste dus wel gebeurd zijn ze er ontzettend streng in. van de week toevallig wat gebeurd op school: de dader moet nu voor straf een hele maand van 8-17 uur op school zijn. En omdat de hele school dat ook weet (want gemengde klassen) laten de meesten het pestgedrag wel uit hun hoofd
Voor de sfeer vond ik het systeem ook beter. Maar dat zeer belangrijke deel van zelfstandig werken en dit voor een langere tijd was voor onze kinderen niet goed. Ook het feit dat de groep groot was en er altijd wel iemand iets vroeg of rondliep vonden ze alle 2 niet handig. We hebben destijds deze keuze (is in België niet zo een bekend systeem) besproken met de psychiater (ze hebben alle 2 adhd en ass) en ze zei of het zal zeer goed gaan of een flop worden. Er was geen grijs gebied en ze had gelijk . Intéressant om zo eens de verschillen te zien wel tussen België en Nederland. Want ik vroeg mij bijvoorbeeld ook af, gaan leerlingen buiten school eten of naar huis ?
Hier eten ze altijd op school (middelbare) op de lagere school een groot deel ook ( continue rooster) in een enkel geval thuis, maar je neemt wel altijd je eigen eten mee, volgens mij is dat in België wel weer anders?
Eten is eigen eten of broodje bestellen of je kan ook kiezen voor een warme maaltijd . Bij de warme maaltijd heeft iedere school een eigen systeem. Bij de oudste geef je per maand door wanneer je wil warm eten, bij de middelste word er nog vers op school gekookt en kan je met een 10beurten kaart gaan warm eten wanneer je wil , bij de jongste moet je een jaar abonnement nemen. Bij de oudste mag je vanaf het 5de middelbaar wel school verlaten tijdens de middag ( school in het midden van de stad), bij de middelste blijft iedereen op school ( school afgelegen). Leerlingen die binnen een straal van ... ( was niet ver) mogen wel naar huis gaan eten ( wanneer die gewoon rondhangen word de kaart ingetrokken).
Niet te hard zijn voor jezelf. Het komt linksom of rechtsom gewoon weer goed zoals altijd, no problem. Sterkte! Hopelijk snel achter de rug allemaal en dan nergens meer last van!
Hier krijg je na een aantal jaar profielen. Daar kies je uit. Binnen die profielen horen bepaalde vakken. Je hebt bijv het profiel natuur en techniek, daar zitten de vakken in zoals wiskunde, natuurkunde, etc. Een ander profiel is cultuur en maatschappij. Daar horen weer vakken als (kunst)geschiedenis etc bij. Je krijgt dan meer uren in de gekozen vakken. Zo kies je al meer de vakken die bij je interesses liggen en die ook van pas komen bij een vervolgopleiding.
Ahzo. Op zich wel een beetje zoals hier, alleen blijven vakken als Frans, Engels, Nederlands, Wiskunde en geschiedenis er voor iedereen ( uiteraard op niveau).
Meer uren per vak in de bovenbouw. Soms levert het gaten op in het rooster, mijn dochter ging dan naar huis of in de bibliotheek zitten studeren. Anderen hangen rond bij de supermarkt.
In de meeste profielen zit als vaste vakken Nederlands, Engels en wiskunde. Daarnaast vaak nog 1 vreemde taal en kun je kiezen uit Frans en Duits. Dat Frans bij jullie ook een verplichte taal is is natuurlijk wel logisch.
Ja die gaten kennen wij dus niet echt. Wel een studie door uitvallen ofzo maar dan blijf je op school.Als de uitval het eerste of laatste lesuur krijgt zal je een mail krijgen en via die weg toestemming moeten geven of uw kind al dan niet later mag starten of vroeger school mag verlaten.
Wat ontzettend streng dat onderste gedeelte. Mijn dochter kwam zelfs als ze maar een uurtje vrij was liever naar huis om wat te eten. Die zou dat systeem echt niet getrokken hebben en had het ontprikkelen thuis hard nodig. Nu kon dat ook makkelijk met 600 meter fietsen, zeker in haar laagvliegtempo. Jongste is zo traag die zou thuis niet halen binnen een tussenuur
Ja, in principe wel. Bij heg vwo heb je dan ook nog weer keuze uit wiskunde B en wiskunde A. Daar zit verschil jn in moeilijkheid
Ik sta echt verbaasd dat het bij jullie zo streng is allemaal... ook met die doktersbriefjes enzo. Had niet verwacht dat de verschillen met Nederland zo groot zouden zijn.