Ik heb voor mijn verjaardag vlg week de crockpot expres turbo gevraagd. Ik wil ook kookboeken vragen. Kan ik het beste die van flying foodies vragen of sabine koning? Ik wil vooral "normale" gerechten maken zoals pastasauzen, curry enz.
Ja dat vind ik dus ook lastig: ik heb een kookboek en een blik met kaarten met recepten, maar alsnog zal ik de helft niet maken. toevallig gisteren uiensoep gemaakt met gewoon hoe ik het normaal doe, alleen bak ik alles eerst voor in de pan, dit doe ik ook met pastasaus. Gehakt bakken en groenten, daarna alles in de slowcooker met vocht
Die van flying foodie ken ik niet. Heb ze wel even bekeken op bol.com. Daar staat ook een inkijk exemplaar. Die van flying foodie zijn echt geschreven voor een multicooker en zijn zo te zien alleen voor het ‘snel koken’ onder hoge druk. Die van Sabine Koning zijn voor de slowcooker, dus hele andere tijden en een andere instelling op je crockpot. Je kan beide aanpassen naar wens. Als ik bv 6 tot 8 uur iets slowcook, maak ik daar 45 minuten van onder high pressure en vice versa. Voor mij staan er in ieder geval veel lekkere recepten in de boeken van Sabine Koning. Dus die gebruik ik veel.
Ja ik weet nu nog niet zo goed waar ik se high pressure voor ga gebruiken maar dacht dan koop ik meteen een apparaat wat alles kan . Recepten van slowcooker ombouwen naar high pressure lijkt me meer iets voor pro's als je het apparaat goed kent. In het begin zal ik vooral braaf het recept volgen
Haha nee joh, is super easy! Zijn ook omrekentabellen voor online. En met stoofgerechten komt het ook niet op de minuut aan. Ik gebruik de high pressure als ik bv geen tijd heb om in de ochtend de slowcooker aan te zetten, of als ik te laat ben en het niet ga redden qua tijd. High pressure levert hetzelfde resultaat, alleen dan veel sneller. Maar als je in eerste instantie vooral wil slowcooken zou ik dus voor de boeken van Sabine Koning gaan. En online staan super veel recepten. Bv eetspiratie, asleywillems ect. Slowcooken vind ik dus handiger met werk. Ik doe het snijwerk de avond er voor en mik alles in de ochtend erin en stel hem in. In net weekend slaap ik meer uit, dus gebruik ik de high pressure functie
Dan heb je misschien een geglazuurde? Die zijn heel anders dan de traditionele. Maar idd, het is wel anders aangezien klei een bepaalde smaak afgeeft die een elektrisch apparaat niet kan nabootsen. De enige overeenkomst is het heel langzaam koken.
Mensen die ik ken en een cocotte hebben gebruiken het voor bepaalde soorten vlees, of peulvruchten koken. Of gewoon om snel na het werk nog even een maaltijd op tafel te kunnen zetten
Ik heb juist sinds kort een gietijzeren pan (gecoat) in gebruik. Dan maak ik bijvoorbeeld lasagnette of een nachoschotel en stop ik hem in de oven om het af te maken. Meerdere apparaten hebben zorgt er ook voor dat je makkelijk wat verschillende dingen tegelijk kan maken voor een feestje.
Flying foodie heeft heerlijke gerechten! Ik heb beide boeken, maar ik gebruik sowieso de pressure cook functie het meest (ik heb ook de crockpot express turbo). Zelf ben ik juist nog aan het twijfelen of ik het boek van Sabine Koning wel of niet koop.
Oh ja, dat is dan idd anders. Een tajine hoort van klei te zijn en eigenlijk niet eens geglazuurd. Vandaar ook dat het bij een kleien pan echt heel erg lang duurt.
Wat maak je dan met de hoge druk functie? Mijn slowcooker begint wat ouder te worden dus ik kijk rond naar een nieuwe
Heel veel wat in de slowcooker kan, kan ook op hogedruk. Ik maak echt vanalles erin. Curry, pasta/pastasaus, drumsticks, gehaktballen, stamppot, risotto, stoofvlees enz. enz. Als we agv eten stoom ik regelmatig de groenten erin. Hij staat hier zeker 3 keer per week aan, ik denk dat ik hem deze zomer zelfs mee ga nemen op vakantie
Ik gebruik die functie als ik dus geen tijd heb om ‘s morgens al mijn slowcooker aan te zetten. Je kan alles wat kan slowcooken omrekenen naar high pressure tijden. Vandaag maak ik er drumsticks in met een paniki boemboe. 15 minuten oo high pressure en de kip kan je met mes en vork van het bot plukken. En daarnaast gebruik ik hem ook om bv rijst te koken (droogkoken). Verhouding 1:1,5 rijst:water, en dan 6 minuten opde rijst functie. Als het klaar is nog 10 minuten laten staan (natural release heet dat) en dan is de rijst perfect. Risotto (andere verhoudingen vocht/rijst) wordt hierin ook echt perfect, en natuurlijk weer nauwelijks werk, want niet roeren, checken of het al gaar is, e.d. En aardappels of groentes voor een stamppot met de stoomfunctie. Eieren koken, etc.
Ik vind het juist op vakantie ideaal, hij gaat dus altijd mee. s morgens alles erin en als ik doodmoe terug kom van het kastelen bezichtigen en wandelingen door bergen, dorpjes en andere bezienswaardigheden hoef ik vrij weinig meer te doen! Zo fijn
Idem!!!! Ik heb er zelfs 2. Vlees-iets in 1, groente in 2 Saus in 1, rijst in 2. Wat ik ook heeeeerlijk vind; Als ij zin heb in draadjesvlees of pulled pork, hoef ik dat niet sochtends al te bedenken
Welk vlees gebruiken jullie voor pulled beef waar niet al te veel vet en andere dingetjes aan zit??? Ideetjes zijn welkom