Dat valt onder praktijk kledij dan e Voor haar is dat wss de normale kledij. Voor mij totaal wat anders dan iedereen (ook degene die geen minuut sporten) in zo een pak rondlopen.
Dat het hier nog steeds over kledingvoorschriften gaat Ik zou eerlijk gezegd niet weten of die op de school van zoon gelden. Geen heel strenge in elk geval. En zoon heeft gelukkig een heel nette smaak Ik heb ooit in een snackbar gewerkt waar de dames een rok of jurk aan moesten. De reden was dat ze een broek stom vond staan bij het schort wat je kreeg. Prima hoor. Dan trek ik een jurk aan. Was blij met die bijbaan.
Al die onderbouw jongetjes wel blijkbaar, je ziet niet anders in de wijde omgeving van school. Mijn kinderen trekken niet vrijwillig sportkleding aan
Tja.. mijn jongste wil ook alleen maar joggingbroeken. Het moet zacht zijn. En geen labeltjes hebben. En geen knoop. En nergens knellen. Ik heb dus maar weer een heel stel redelijk net uitziende joggingbroeken voor hem gehaald. Anders krijg ik 'm nooit meer uit zijn pyjama
Hier net zo. Onze kinderen zitten ook op een reformatorische VO school, terwijl we zelf een stuk vrijer zijn. Ze wilden er ook zelf heen, en hadden van ons ook prima naar een andere gemogen. Maar aan de andere kant je kunt beter degene zijn die net wat meer mag dan de rest, dan de andersom. Onze basisschool was qua ligging/identiteit echt perfect, maar die is er helaas niet in VO.
Ik snap met de kledingvoorschriften van gereformeerde scholen rokken naar school niet zo goed waarom dat nodig is als ze vervolgens thuis meteen hun rok omwisselen voor een broek. Als vrouwen sowieso geen broek dragen, dan snap ik het meer, maar dit vind ik moeilijk te begrijpen. Ook snap ik niet goed waar het vandaan komt, ik heb even google ‘geraadpleegd’: Deuteronomium 22:5 staat geschreven: Een vrouw mag geen kleren en attributen van een man dragen en een man mag geen vrouwenkleren dragen. Opvallend als je bedenkt dat mannen vroeger ook lange gewaden/ jurken droegen (binnen de kerk nog steeds). Schooluniform heb ik niet zo veel moeite mee als dat ‘normaal’ is in het land/ op de school. Ik hoor van ouders in het buitenland dat het fijn is dat er geen kledingdiscussies zijn. Tuurlijk zijn er meiden die het rokje korter dragen… dat dan weer wel En trainingsbroeken zijn al 30 jaar ‘normaal’ in het straatbeeld (en dus op de middelbare school). Denk aan de Australians in 1990 - 2000.
Dit bedrijf vind ik ook top. Klantvriendelijk altijd in voor advies en zeker niet chagrijnig. Het heeft echt wel zijn charme. Ik ga dus ook liever daar heen dan naar Intratuin daar om de hoek.
Ik zelf voel mij niet fijn in jurk rok en trainingspakken. Maar wat moet dat moet zullen we maar zeggen. Kun je een wielrenners ding aan of is dat uit den boze? En die andere daar woonde me ma ma in en vond het afschuwelijk.
Mijn man draagt ook (zoals ze dat in NL zo mooi noemen) "mannenjurken" en is al zo vaak sinterklaas, paus of Jezus genoemd - waarbij laatstgenoemde zeer zeker als compliment wordt opgevat Andersom dragen vrouwen al eeuwenlang broeken, bijvoorbeeld in centraal/zuid Azië. Alleen in Europa is het iets vrij nieuws.
Valt mee hoor, want ze heeft maar 8 uur sport per week op school, verdeeld over 4 blokuren aan het begin van de ochtend, en dan sport ze juist weer in korte mouwen en een korte broek. Dus in principe zou ze daarna prima normale kleding aan kunnen trekken ipv een trainingspak. Maar ze vindt een trainingspak nu eenmaal lekkerder zitten, kinderen uit haar klas die geen sportlessen volgen lopen er vaak ook zo bij.
Misschien een stomme vraag, maar hoe heet zo'n 'mannenjurk ' eigenlijk? Ik noemde het laatst in Dubai maar een gewaad, maar ik neem aan dat daar een officiële term voor is?
Dat denk ik niet, want op de school van mijn dochter is het grootste gedeelte van de leerlingen geen topsporter, en ook volgt het grootste gedeelte van de leerlingen niet zoveel sportlessen. Eigenlijk is het een heel normale middelbare school met faciliteiten voor topsporters. Maar er heerst wel een (duurdere) trainingspakken cultuur. Bij de middelbare school van mijn zoon, 5 minuten verder fietsen, is dat weer totaal niet.
Scheelt nogal per land denk ik. Hier noemen ze het joubbah, in Marokko jelebba, in Sudan thawb en in de Golfstaten weer een qamis. Ieder land heeft ook weer zo z'n eigen soort, maar het komt over het algemeen neer op een lang gewaad, wat dan dus van vorm/kleur/stof verschilt. Maargoed, zo noemen ze hier een blouse (gewone blouse, niet per se een religieus kledingstuk) Souria, wat letterlijk Syrisch betekent, echt geen idee waarom. Dus ik neem al die termen sowieso niet erg serieus.
Ahja dat is dan al weer wat anders . Je schreef topsport school dus ik beelde mij een school in zoals ik ze ken van bij ons. Maar het is dan geen topsport school ?
Topsporttalentenscholen zijn hier soms ook toegankelijk voor "normale" leerlingen. En alleen met topsportstatus krijg je dan bepaalde vrijstellingen. De school hier in de buurt is zo'n 4 jaar geleden ook opengesteld voor iedereen. Het heeft wel de voorkeur dat je sportief bent ingesteld.
Dat is toch niet te vergelijken met een normale vo school? De gymleraar van mn dochter loopt ook in een sportoutfit rond. Niet meer dan logisch natuurlijk.