Man en kinderen eten een restje bissara en maak er nog frik chorba (gerst/kip/kikkererwtensoep) bij. Voor mezelf linzensoep met groenten. Als lunch eet ik rijst met seitan en groenten.
Oudste gaat uit eten met zijn team omdat ze gewonnen hadden Meiden eten bij m’n schoonouders Wij eten gevulde aubergine en tomaat
Ik heb hem van FB, is wel in het Engels: Creamy Cajun Chicken Pasta ️ Ingredients: 1 lb chicken breast, sliced into thin strips 2 tbsp Cajun seasoning 2 tbsp olive oil 12 oz pasta (fettuccine, penne, or your favorite) 2 tbsp butter 2 cloves garlic, minced 1 cup heavy cream 1 cup chicken broth 1/2 cup grated Parmesan cheese 1 cup diced tomatoes (fresh or canned, drained) 1 cup bell peppers, sliced (red, yellow, or green) 1/2 cup onions, sliced Salt and pepper to taste Fresh parsley for garnish Directions: Cook the chicken: Season the chicken strips with Cajun seasoning. Heat olive oil in a large skillet over medium-high heat. Add the chicken and cook until browned and fully cooked (about 5-6 minutes). Remove and set aside. Cook the pasta: Boil pasta according to package directions until al dente. Reserve 1/2 cup of pasta water, then drain and set aside. Sauté the veggies: In the same skillet, melt butter over medium heat. Add garlic, bell peppers, and onions, and sauté until softened (about 3-4 minutes). Make the sauce: Stir in the heavy cream, chicken broth, and Parmesan cheese. Bring to a gentle simmer, stirring until the sauce thickens slightly (about 3-4 minutes). Combine everything: Add the cooked chicken, pasta, and diced tomatoes to the skillet. Toss everything together until well coated in the creamy sauce. Add reserved pasta water a little at a time if the sauce is too thick. Serve: Garnish with fresh parsley and extra Parmesan cheese if desired. Serve hot and enjoy! Prep Time: 10 minutes Cooking Time: 20 minutes Total Time: 30 minutes Servings: 4 Het deel waar je de saus inkookt duurt bij echt wel langer dan 3 a 4 minuten, denk meer richting 5 a 10. En qua slagroom en kippenbouillon heb ik ongeveer 200 a 250 ml aangehouden. De tweede keer qua groente ook wat meer toegevoegd dan in het recept staat, een beetje op gevoel. Dit gold ook voor de cajun kruiden op de kip, vond het de eerste keer wat flauw, dus daarna gewoon meer kruiden toegevoegd. Succes en eet smakelijk!
Ik ga een weekend weg met vriendinnen. Eén vriendin maakt lasagne en neemt dat mee. Dus dat eet ik vanavond.
Restjes uit de vriezer gehaald... Geloof een combinatie van zuurkool, macaroni, groene pasta en spinazie, keuze is reuze vanavond