Wat eten we vandaag ? deel 20!

Discussion in 'De lounge' started by Adje, Jun 29, 2024.

  1. meis1987

    meis1987 Fanatiek lid

    Dec 13, 2011
    2,439
    372
    83
    in een huis
    Morgen: aardappetjes uit de oven, witlof in ham/kaas saus en een boomstammetje.
     
  2. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,264
    25,723
    113
    Zalm van de grillplaat, roast potatoes en roergebakken witlof en ui
     
    Chillin likes this.
  3. MamaSofie1

    MamaSofie1 Fanatiek lid

    Jun 18, 2023
    2,383
    1,324
    113
    Female
    Quiche met ham en spekjes
     
  4. Luna86

    Luna86 VIP lid

    Jan 11, 2009
    14,792
    9,310
    113
    Gelderland
    Wraps met zoete aardappel, gehakt en salsa
     
  5. Chillin

    Chillin VIP lid

    Mar 22, 2007
    68,535
    899
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Ricotta spinazie tortelloni.
     
  6. MamaSofie1

    MamaSofie1 Fanatiek lid

    Jun 18, 2023
    2,383
    1,324
    113
    Female
    Gebakken aardappelen, chipolata op de bbq en worteltjes
     
  7. Luna86

    Luna86 VIP lid

    Jan 11, 2009
    14,792
    9,310
    113
    Gelderland
    Aardappels uit de oven, broccoli en krokante kipburger.
     
  8. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,264
    25,723
    113
    Corn chowder uit de slowcooker met focaccia
     
  9. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,370
    21,747
    113
    Man en kinderen eten een restje bissara en maak er nog frik chorba (gerst/kip/kikkererwtensoep) bij.
    Voor mezelf linzensoep met groenten.
    Als lunch eet ik rijst met seitan en groenten.
     
  10. pareltje2212

    pareltje2212 Fanatiek lid

    May 17, 2007
    1,533
    299
    83
    Female
    huismoeder
    Leusden
    Pannenkoeken op verzoek van oudste dochter.
     
  11. Chillin

    Chillin VIP lid

    Mar 22, 2007
    68,535
    899
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Chow mein.
     
  12. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    Jun 29, 2011
    4,049
    2,553
    113
    Limburg
    Curry met ei en naanbrood.
     
  13. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    Mar 16, 2016
    3,653
    2,557
    113
    Oehh dit klinkt heerlijk! Heb je een recept? :oops:
     
  14. Anna009

    Anna009 VIP lid

    May 30, 2008
    9,861
    5,121
    113
    Home
    Oudste gaat uit eten met zijn team omdat ze gewonnen hadden
    Meiden eten bij m’n schoonouders
    Wij eten gevulde aubergine en tomaat
     
  15. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    Feb 12, 2012
    4,235
    1,891
    113
    Female
    Rosti rondjes, Kabeljauw en een salade.
     
  16. Driessen21

    Driessen21 Fanatiek lid

    Jan 13, 2012
    1,021
    284
    83
    Female
    Ik heb hem van FB, is wel in het Engels:

    Creamy Cajun Chicken Pasta ️
    Ingredients:
    1 lb chicken breast, sliced into thin strips
    2 tbsp Cajun seasoning
    2 tbsp olive oil
    12 oz pasta (fettuccine, penne, or your favorite)
    2 tbsp butter
    2 cloves garlic, minced
    1 cup heavy cream
    1 cup chicken broth
    1/2 cup grated Parmesan cheese
    1 cup diced tomatoes (fresh or canned, drained)
    1 cup bell peppers, sliced (red, yellow, or green)
    1/2 cup onions, sliced
    Salt and pepper to taste
    Fresh parsley for garnish
    Directions:
    Cook the chicken: Season the chicken strips with Cajun seasoning. Heat olive oil in a large skillet over medium-high heat. Add the chicken and cook until browned and fully cooked (about 5-6 minutes). Remove and set aside.
    Cook the pasta: Boil pasta according to package directions until al dente. Reserve 1/2 cup of pasta water, then drain and set aside.
    Sauté the veggies: In the same skillet, melt butter over medium heat. Add garlic, bell peppers, and onions, and sauté until softened (about 3-4 minutes).
    Make the sauce: Stir in the heavy cream, chicken broth, and Parmesan cheese. Bring to a gentle simmer, stirring until the sauce thickens slightly (about 3-4 minutes).
    Combine everything: Add the cooked chicken, pasta, and diced tomatoes to the skillet. Toss everything together until well coated in the creamy sauce. Add reserved pasta water a little at a time if the sauce is too thick.
    Serve: Garnish with fresh parsley and extra Parmesan cheese if desired. Serve hot and enjoy!
    Prep Time: 10 minutes
    Cooking Time: 20 minutes
    Total Time: 30 minutes
    Servings: 4


    Het deel waar je de saus inkookt duurt bij echt wel langer dan 3 a 4 minuten, denk meer richting 5 a 10. En qua slagroom en kippenbouillon heb ik ongeveer 200 a 250 ml aangehouden. De tweede keer qua groente ook wat meer toegevoegd dan in het recept staat, een beetje op gevoel. Dit gold ook voor de cajun kruiden op de kip, vond het de eerste keer wat flauw, dus daarna gewoon meer kruiden toegevoegd.
    Succes en eet smakelijk!
     
    Brinsa and citroenrasp like this.
  17. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,264
    25,723
    113
    Ik ga een weekend weg met vriendinnen. Eén vriendin maakt lasagne en neemt dat mee. Dus dat eet ik vanavond.
     
  18. dreames

    dreames VIP lid

    Dec 9, 2007
    7,812
    4,050
    113
    Krokante kip wraps
     
  19. Indiana

    Indiana Fanatiek lid

    May 3, 2015
    1,179
    1,363
    113
    Female
    Flevoland
    Restjes uit de vriezer gehaald... Geloof een combinatie van zuurkool, macaroni, groene pasta en spinazie, keuze is reuze vanavond :D
     
    Luna86 likes this.
  20. Mamavanvier95

    Mamavanvier95 Fanatiek lid

    Oct 12, 2014
    3,483
    2,599
    113
    Female
    Friesland
    Burritos
     

Share This Page