Het allerbeste asperge-recept

Discussion in 'De lounge' started by Mamafiets, Apr 14, 2025.

  1. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,358
    30,649
    113
    Female
    Ze zijn er weer :) de asperges. De kraam aan de weg hier even verderop is weer open en de eerste heb ik al op. Heerlijk.

    Nu heb ik bedacht in het paasweekend iets extra speciaals te maken met asperges. Maar wat?

    Wie heeft een echt leuk recept voor asperges. Dus niet de standaard ham, ei, aardappel, botersaus. Wat ook lekker is. Maar die ken ik intussen wel ;)
     
  2. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    Dec 1, 2015
    2,830
    5,566
    113
    Mamafiets likes this.
  3. Featherr

    Featherr Fanatiek lid

    Jun 20, 2016
    3,682
    3,126
    113
    Female
    Brabant
    Wij maken altijd een saus van crème fraiche, peper, aromat, stukjes ham en ei.
    Zo lekker :D
     
    Mamafiets likes this.
  4. nijn37

    nijn37 Fanatiek lid

    Aug 13, 2006
    2,700
    2,382
    113
    Sorry, geen tips. Ik eet ze het liefst met ham, ei en wat gesmolten boter. Lekker puur. Op een andere manier vind ik een soort van zonde en ik eet ze ook nooit in een restaurant omdat ik dat prima zelf kan maken. Gisteravond voor het eerst weer gehad, hmmmm.
     
    Vissenkom and Kanarie like this.
  5. Madeliefje06

    Madeliefje06 VIP lid

    Mar 26, 2015
    11,865
    5,104
    113
    Aspergesoep vind ik ook echt een aanrader! Als je een receptje wil, zoek ik hem even op!
     
    Mamafiets likes this.
  6. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,368
    21,747
    113
  7. artie

    artie Fanatiek lid

    Sep 27, 2021
    3,557
    3,887
    113
    Female
    Ik blijf van van de a la Flandre versie met zalm

    Of als je eens zin hebt in groene asperges, superlekker in een papillot met zalm ook.
    Quiche is ook echt lekker ermee

    Ahhh ik kijk al uit naar volgend jaar, dan mogen we eindelijk de groene asperges uit de moestuin oogsten. Ze zijn nu al goed aan het schieten maar de plant is nog te jong om te oogsten dit jaar. Zoooo lekker
     
    Vulpen and citroenrasp like this.
  8. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,798
    4,181
    113
    Graag!
     
    Madeliefje06 likes this.
  9. Marti

    Marti Fanatiek lid

    Apr 18, 2014
    2,384
    867
    113
    Flammkuchen met asperges, ham en ei is ook erg lekker
     
  10. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,358
    30,649
    113
    Female
    Groene heeft "mijn" aspergeboer niet.

    Die versie met zalm hoe maak je dat?
     
  11. artie

    artie Fanatiek lid

    Sep 27, 2021
    3,557
    3,887
    113
    Female
    Ik gebruik voor zoiets meestal het recept van dagelijkse kost
     
  12. taliaa

    taliaa VIP lid

    Mar 2, 2007
    16,045
    2,181
    113
    Brabant
    Zacht koken
    Zacht gekookt ei erbij
    Lekkere ham
    Mayo


    Ik maak ze bijna nooit anders..
    Zo lekker... nomnomnom

    Soms een plaattaart met geitenkaas en parma ham
    Soms soep

    Maar meestal gewoon zo.
    Ik.ben de.enige die ze thuis eet:)
     
  13. Madeliefje06

    Madeliefje06 VIP lid

    Mar 26, 2015
    11,865
    5,104
    113
    Volgens mij heb ik deze ooit van een ah verspakket ‘gestolen’ :p


    500 g witte asperges
    2 sjalotten
    1 aardappel
    Krulpeterselie
    2 groentebouillon tabletten
    Pakje kookroom
    1 el (olijf)olie
    1 l water
    1 tl kerriepoeder
    Peper
    (Gerookte zalm)



    1. Maak de asperges schoon en snijd in stukjes van 2 cm. Bewaar de schillen en onderste stukjes voor de bouillon. Snipper de sjalotten. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes.

    2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de sjalot met het kerriepoeder 2 min. op laag vuur. Voeg de aspergeschillen, de onderste stukjes, de groentebouillonblokjes en het water toe en breng aan de kook. Laat de bouillon afgedekt 30 min. zachtjes koken.

    3. Schenk de bouillon door een zeef in een schone pan. Druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht uit de schillen. Voeg de stukjes asperges en aardappel toe en laat de soep afgedekt 15 min. zachtjes koken.

    4. Schep de helft van de aspergestukjes met een schuimspaan uit de pan. Pureer de soep met een staafmixer.

    5. Voeg de aspergestukjes weer toe aan de soep, voeg de kookroom toe en breng de soep kort aan de kook. Proef en breng op smaak met peper.


    6. Snijd de peterselie fijn. Schenk de soep in koppen en garneer met de peterselie.
     
    owly, sidmick and Mamafiets like this.
  14. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,358
    30,649
    113
    Female
    Het werd zalm.
    En toen wilde man daar risotto bij. Dus het werd dit:

    20250420_183309.jpg
     
    Eefje00 and owly like this.
  15. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    Sep 3, 2019
    13,664
    18,730
    113
    Female
    Hier vandaag asperges met ei, kriel en uiteindelijk gerookte zalm ipv beenham en botersaus.

    Geen eigen foto maar het was eigenlijk exact zoals op deze foto.
    Screenshot_20250422_200525_Chrome.jpg
     
    Mamafiets likes this.
  16. Krokodil16

    Krokodil16 Bekend lid

    Jan 8, 2021
    764
    811
    93
    Female
    Ik zag laatst een recept dat iemand ze gepaneerd had. En daarna een soort van gefrituurd had/in olie gebakken. Met buratta en rauw ham erbij. Zag er lekker uit.
     

Share This Page