Nou dat heb ik laatst dus gedaan en kreeg alles behalve pulled beef 6 uur op low en kreeg een soort zuurvlees-idee. Heb jij een goed recept? Ga ik het nog eens proberen..
Ik zou het sowieso minstens 8 uur op low garen, 6 uur is bij mij ook te kort. En verder goed kijken naar je ingrediënten. Niet te veel vocht toevoegen en anders het vlees aan het einde uit het vocht halen, vlees uit elkaar plukken en vocht eventueel inkoken en nog wat toevoegen.
Stoofperen en appelmoes daar heb ik een oudere 4 liter pan voor, die kleur krijg je naar een paar keer niet meer uit de pan. Appelmoes gaat op het gasstel, stoofperen mogen langer opstaan op een petroleumstel. Dat gaat allemaal in bakjes de vriezer in.
Dit zou voor mij een hele verandering in koken zijn. Wanneer ik dingen stoof is dat met een thuiswerkdag of het weekend.
Kun je in elke slow cooker ouderwetse rijstebrij maken met volle melk? Nu sta ik dat te maken in een oude pan met dikke bodem maar dan blijf je roeren om het niet aan te laten branden.
Mijn versie is alleen een dik stuk rundvlees kiezen en alleen peper en zout toevoegen. In mijn braadpan ben je dan met 6 uur wel klaar, zit dan 1 pakje boter in een 24 cm braadpan van 15 cm hoog. Broodjes in de oven en dan warm open snijden, vaak eten we er zelf gemaakte friet bij.
Ik heb vandaag mijn crockpot binnen gekregen (ik krijg hem officieel as zondag van mijn moeder maar heb toestemming om hem al te gebruiken ). Ik zoek eigenlijk een eerste makkelijk recept om hem uit te proberen. Iwms f tips? Het liefst een saus voor een pasta of rijst gerecht. Heb overigens al het kookboek van Sabine en flying foodies gehaald dus heb op zich recepten zat maar vind het nog ff spannend om hem voor het eerst te gebruiken. Dus als iemand iets makkelijks weet hoor ik het graag.
https://www.eefkooktzo.nl/spaghetti-met-balletjes-uit-de-slowcooker/ dit is hier thuis een absolute favoriet Simpel en mega lekker
https://eazychef.nl/slowcooker/honing-knoflook-kippendij-slowcooker/ Deze is echt heerlijk! Wij eten het met rijst en broccoli en mocht je wat over hebben, het is ook lekker als lunch op een pistoletje
Dat doe ik met een tijdschakelaar (ik heb gewoon een stom ding met standen off, warm, low, high) kan m dan uiteraard alleen aan en uitschakelen op die specifieke stand. Maar eigenlijk ben ik nog ouderwets in die zin dat ik niks aan heb staan als ik niet thuis ben. (Terwijl familie in Engeland dat ding JUIST aanzet als ze buitenshuis werken). Vandaag weer lekker stoofvlees gegeten <3 Basis spagettisaus is bij ons 2 pakken gezeefde tomaten, 1 blikje tomatenpuree, grote zak met italiaanse groente, wat gehakt rulbakken met een gesnipperde ui en wat italiaanse kruiden en paprika en een runderbouillionblokje erbij. 6 uur pruttelen, staafmixer erdoor (ieeeeeuw stukjes brigade). Zet de waterkoker aan en kieper kokend water bij spagettini (is al in kleine stukjes) of ik pak tegenwoordig de vlugkokende volkoren macaroni. Saus die overblijft gaat in zo'n siliconen babyhapjes diepvriesring, zit t in 90ml blokken ingevroren. Ideaal voor als wij besluiten shoarma te eten. Al is G inmiddels op de leeftijd dat ze mijn pita shoarma rooft en R met mn knoflooksaus (!) er vandoor gaat en met smaak weg zit te kauwen op geroofde patatjes...Volgende keer eten we grieks...
@Adje @Vero0504 @Peetje83 @Sado Even nog een paar praktische vragen. Vandaag ben ik voor het eerst iets in de slowcooker aan het maken (nou ja eigenlijk mijn man), pastasaus. Ik heb nu ff een recept gepakt wat echt voor de slowcooker is. Maar stel ik pak mijn eigen recept hoe weet ik dan hoelang het erin moet? En in sommige recepten doen ze van te voren bijv ui of gehakt bakken en bij sommige recepten doen ze gewoon alles er ingooien en klaar. Waneer moet je het wel even aanbakken en wanneer niet? Zo ziu ik bijv ook graag tomatensoep erin willen maken maar dan gewoon mijn eigen recept. Maar moet ik dan iets aanbakken en hoe lang moet het erin?
Al bedoel je mij niet, haha; Maar ik heb voor de sc nog nooit iets aangebroken Vlees op kamertemperatuur laten komen. Omrekenen: Ik kijk gewoon naar tabellen op t internet. Stoofvlees kan niet te lang Pastasaus etc ook niet Dingen met kip wel
Aanbakken kan helpen met smaak. Karameliseren van vlees geeft ecxtra smaak. Maar ik laat het toch vaak achterwege op werkdagen. Voor de slowcooktijd maakt het niet uit of je aanbakt of niet. Hoe lang iets moet bij gewone recepten, daar zijn vaak omrekentabellen voor te vinden op internet. Of je zoekt een vergelijkbaar recept (bv pastasaus met gehakt of stoofvlees) voor de slowcooker en dan hoeft het recept niet helemaal hetzelfde te zijn om toch de juiste tijden te vinden. Wat wel van belang is bij het ‘ombouwen’ van een gewoon recept naar slowcookerrecept is de hoeveelheid vocht die je toevoegt. Bij soep maakt dat natuurlijk niet zoveel uit, maar bij stoofgerechten of pastasaus laat ik vaak een groot deel van het vocht weg, omdat er ook veel vocht uit vlees/groente komt en het verdampt niet in een slowcooker pan.
Ik had idd gekeken bij een pastagerecht maar in het ene recept moest het 6 uur in de slowcooker en bij het andere recept 8 uur. Ik heb zelf weinig gevoel met koken dus hou altijd precies het recept aan maar dan vind ik dus lastig hoe lang het erin moet. Bedoel je met vocht water of bijv ook passata?
Het komt dus niet zo nauw bij slowcookergerechten. Ik hou zelf voor recepten met magere runderlappen vaak 8 tot 10 uur op low aan, met rundergehakt 6 tot 8 uur, voor drumsticks 4 uur, voor een stoofgerecht met kipfilet 3 uur, kippendijfilet 4 uur. Maar nogmaals het komt dus niet zo nauw. Ik zou in het begin gewoon proberen. En dan misschien voor nu even in het weekend starten of op dagen dat je de tijd hebt om de kooktijd eventueel te verlengen. Wat betreft vocht: al het vocht telt. Maar in mijn bolognese recept gaat bv passata, daarbij hou ik dan de hoeveelheid aan. Maar er moet ook 500 ml bouillon in. Dan laat ik het water weg en voeg ik alleen een bouillonblokje toe. Gaat er kokosmelk in, dan zou ik dat iets minder doen, etc. Maar ook dit is een wkestie van ervari;g op doen en ook vergelijkbare recepten opzoeken. Of je moet bv na kooktijd nog even het vocht inkoken of het laatse uur de deksel van de pan, etc.
Bedankt! Ik ga ermee experimenteren . Maar het hangt dus eigenlijk vooral af van het vlees dat je erbij gebruikt. Mijn vlg gerecht wordt kip curry in de slowcooker dus ben benieuwd.