Oh heerlijk! Geef mij een klas vol kleuters en ik kom tot rust. Ik heb nu halverwege het jaar een groep 4 overgenomen en deze kinderen moeten weer helemaal in het gareel gezet worden door gebrek aan structuur en duidelijkheid en wisselingen van leerkracht. Dat is dus nu hard werken. Ik mis mijn goed gedrilde kleuters
Haha. Ieder zijn ding. Zet mij een maand voor de klas en het wordt 1 grote losgeslagen bende Blij dat er goede leerkrachten bestaan. Echt respect voor.
Wij hebben zoveel last van duivenpoep in de tuin, ook strontvervelend (pun intended). Tijdje geleden waren ze allemaal weg en dat leek zo te blijven, maar nu horen we ze de hele dag weer. Al valt dat geluid, hoe irritant ook, nog mee vergeleken met de rest Kat jaagt op zich welvgraag, maar lukt helaas niet om ze zodoende weg te jagen.
Als ik zie hoe hard co-assistenten moeten werken voor geen enkele compensatie (zij worden dus niet betaald!) dan mogen we blij zijn dat er überhaupt mensen zijn die er voor kiezen om arts te worden. Ook anios die net arts zijn worden echt niet heel ruim betaald overigens. Hun loon scheelt niet heel erg veel met mijn loon (verpleegkundige)
De stagiaires die ik begeleid krijgen ongeveer 400 euro stagevergoeding. Co assistenten krijgen volgens mij alleen iets van 150 euro onkosten/reisvergoeding, verder niks. Voor het werk wat zij moeten doen vind ik dat echt schandalig.
Is niet overal zo, maar is natuurlijk sowieso al belachelijk, dat je moet werken en er niks voor terugkrijgt. Vind ik net zo stom als het minimumjeugdloon.
Tja, ik vind dit dubbel. Wij hebben nu een paar keer iemand gehad die stage wilde lopen om onderwijsassistent te worden, maar alleen als daar een betaling tegenover staat. Want dat is nu bij veel MBO-opleidingen zo. Tja, misschien dat bedrijven blij zijn met wat extra handjes voor relatief weinig geld. Maar in het onderwijs werkt dat niet zo. Wij hebben gewoon een aantal FTE's dat we kunnen inzetten en sorry, maar die gebruiken we dus voor vaste, gediplomeerde collega's. We gaan echt geen mensen wegsturen om in plaats daarvan elke paar maanden een andere 16-jarige binnen te krijgen. Zonder ervaring met kinderen, zonder kennis van de methodes en waarvan ontzetten vaak de taal- en rekenvaardigheid gewoon nog niet op peil is. Ze zijn welkom om die ervaring op te doen hoor, maar dan wel bovenop de formatie, naast een ervaren onderwijsassisten of leerkracht. Maar verwacht niet dat je ervooe betaald krijgt.
Als co-assistent ben je vaak ook wel op een leeftijd dat je van dat bedrag toch helemaal niet meer rond kan komen, lijkt me. Mijn vrouw loopt trouwens stage als leerkracht en krijgt überhaupt niks betaald. Gênant gewoon, zij werkt echt zoveel harder dan ik
Moet een stage dan betaald zijn? Het is toch gewoon onderdeel van je opleiding? Ik had een vrij pittige opleiding met relatief lange dagen op de uni, stages erna waren niet anders. Het het traject van specialisten: dat zou ook wel herzien mogen worden. Die lange werkweken mogen ook wel herzien worden. Vroeger waren er vooral mannelijke artsen die een vrouw thuis hadden of eentje met een kleine baan, zodat er meer mogelijk was. Nu zijn er veel meer vrouwen arts die ook nog in hun opleidingstijd een gezin krijgen.
Ik werk als ic verpleegkundige en stagiaires kunnen vaak niet meer werken omdat ze het rooster van stage anders niet kunnen werken Dus daar mag wel iets tegenover staan
Ik reageer nu even heel kort door de bocht. Ik heb helaas ook al zeg je ik heb het opgezocht dat je echt geen idee hebt. De meeste ik en mijn collegas doen naast hun normale uren waar je gemiddeld al vaak overheen gaat bijv ook nog diensten. Die diensten worden niet gecompenseerd wat bij een vpk bijv wel zo is. En in verhouding bijna niet betaald. Ik begin mijn dag om 830 om 1700 gaat dat over in m’n dienst en om 830 begint de volgende dag weer tot hopelijk 1700 (vaak niet). En vindt het ook wel heel makkelijk dat we de mentale last niet hebben of denken geen fouten te kunnen maken omdat we alle risico’s kennen. We zijn gelukkig geen robots hè. Als ik mezelf vergelijk met andere beroepen vind ik de mentale last tijdens en na werk behoorlijk hoger. We nemen echt beslissingen over leven en dood en waar je ook echt nog thuis over kan denken en zelfs twijfelen, heb je wel de juiste keuze gemaakt etc. Echter als ik dan m’n vriend zie die een hele verantwoordelijkheid heeft over de veiligheid van het stroomnetwerk in nl is dat ook een grote mentale last waarbij hij zelfs 24/7 lastig gevallen kan worden. Ik denk sowieso als je het beroep ansich niet kent je je niet een hele goede voorstelling kan maken. Over het boeren beroep ik heb bijv echt geen idee, heb daar met name altijd het idee bij dat ze ongeveer nooit op vakantie kunnen.
Degene die ik ken heeft het alleen kunnen doen dankzij meebetalen ouders én een werkende vriend. T is niet dat je er een bijbaan naast kunt doen. Ik vind het grootste verschil met de meeste banen toch wel de duur van de opleiding. Voor je aan die co-schappen kunt beginnen het er al een jaar of 6 op de universiteit op zitten. Bij de meeste banen ben je dan al lang en breed klaar. Vergelijk met onderwijs. Die opleiding duurt 4 jaar. Dat de stage dan niet vergoed wordt.... tja. Naar school gaan wordt ook niet vergoed. Dat artsen een hoger salaris hebben is in veel gevallen ook nodig om de studieschuld af te lossen. Overigens is het ook erg afhankelijk van je specialisatie hoe hoog dat salaris dan is.