@Anouk2005: Dan lijkt de labradoodle me niet zo zeer het probleem, maar het baasje… En dat kan bij andere rassen ook. Labradoodles zijn inderdaad wel vaak vrij actief/blij én heel gevoelig en ook regelmatig vrij angstig. Van mensen met ervaring met verschillende rassen begrijp ik dat ze vrij bewerkelijk zijn. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal, dat scheelt misschien, ik vind ze vooral super lief en zachtaardig, in ieder geval die van ons. Je moet ze wel goed opvoeden - maar bij welke hond moet dat niet? Ze zijn heel slim en nemen gerust een loopje met je. Zelf vind ik dat alleen maar grappig, in de zin van dat het wat van mij als baasje vraagt, dus niet in de zin van dat alles mag. Hij kan ook uitvallen tegen sommige anderen honden (nooit meer dan blaffen!); ik loop - net als jij - vaak om die reden om als ik een hond zie waarvan ik weet dat hij dat gaat doen. En ja, ik probeer het hem ook af te leren en dat gaat heel vaak goed, maar niet altijd. Ik denk dat je als hondeneigenaar begrijpt dat je als baasje veel invloed hebt, maar geen magische krachten oid… Honden die elkaar corrigeren (met een blaf en een snauwtje, niet met keihard bijten natuurlijk) lijkt mij ook niet iets negatiefs, maar juist goed, zeker bij pups, omdat ze toch vaak elkaar heel goed begrijpen, beter dan ons mensen. Zeker bij reutjes komt er vaak ook nog wat qua dominantie bij kijken.
Ohra was vroeger goed,valt nu tegen, voorwaarden zijn aangepast en de premies schieten omhoog. Unive heeft de beste verzekering. Goedkoper, vergoeden bijna alles en vergoeden als enige verzekering ook erfelijke aandoeningen. Ik had in alle gevallen binnen 2 dagen het geld op mijn rekening staan.
Een ander ras was hier ivm familie met ernstige allergieën voor ons overigens ook geen optie - labradoodle gaat gelukkig goed!
Nog wel een tip trouwens, ik weet niet of jullie de pup in het begin in een bench willen maar wellicht dat je er eerst eentje ergens kan lenen? Onze hond besloot na een paar weken absoluut niet meer in de bench te willen, dus dat was achteraf een dure aanschaf voor niets (we hebben een grote hond dus hadden ook de grootste bench) . Hopelijk vinden jullie een betrouwbare fokker en komt er snel een hele lieve pup jullie kant op!
Ik twijfel inderdaad. Onze golden retriever vroeger vond de bench echt vreselijk. En hij was geen sloper, dus het kon ook prima zonder. De meningen zijn hier ook steeds meer over verdeeld. Ik denk dat ik tzt met de fokker ga overleggen.
Wij hadden in het begin een ren en een bench. De ren stond om de bench en zorgde ervoor dat eventuele ongelukjes op die plek bleven i.p.v. door de hele kamer en (open) keuken. Het hielp ook om de pup rust te geven en soms ook om ons even rust te geven. Ook was het handig als er vriend(innet)jes kwamen spelen die bang waren voor honden, om ze rustig te laten wennen en/of om te zorgen dat de pup niet onverwacht bij ze kwam. Na verloop van tijd is de ren weggegaan (we gebruiken hem nu wel af en toe als hekje, bv. op vakantie en met een verbouwing, die heeft zijn geld dus al wel opgebracht). De bench is voor onze hond nog steeds een rust plekje. Hij gebruikt hem in principe alleen 's nachts; hij loopt er dan zelf in (deurtje doen wij dan dicht ) en slaapt rustig tot hij ons weer naar beneden hoort komen. De bench is groot genoeg om te gaan verliggen ed, er ligt een dekje in, maar die schuift hij zelf vaak aan de kant.
Voor mij is de bench hetzelfde als een slaapkamertje. Eigen plekje en rust. Als we langer opblijven en hij word moe, gaat hij zelf in zijn bench liggen. Na zijn laatste plas gaat hij ook automatisch richting zijn bench. Deurtje sluiten en slapen maar. Voor onze hond dus een eigen plekje en geen straf plek omwille van sloop gedrag ofzo. In het begin was het bench en ren voor als we naar de winkel gingen ofzo maar dat was enkel in het begin.
Hier hetzelfde. De bench is echt zíjn plekje en hij is er graag, trekt zich er bijv in terug als hij behoefte heeft aan rust. Overdag gaat hij er regelmatig in liggen dutten en voor de nacht loopt hij er zelf naar toe. Dan hebben we het deurtje dicht, overdag niet. Als jonge pup ging de bench ook dicht als we van huis waren, sinds dat hij ong. 1 jaar oud is niet meer.
Volgende keer roepen dat je hond schurft heeft en dat heeeel besmettelijk is Wij hebben een hond die is doodbang voor andere honden. Er was toen een ierse wolfhond die liep altijd los en dat beest deed niks maar mijn hond was zooo bang. Had al verschillende keren gevraagd om hem vast te houden, bij hqar te roepen maar "haar hond deed niks hoor!". En stond ik weer met een bange jankende hond achter me die hond weg blokkend En toen was ik het zat en die hond kwam er weer aangerend. Toen riep ik dus dat die van ons schurft had en ik heb haar toen zien rennen om die hond terug te halen. Want een doodsbange hond lastig vallen is natuurlijk niet erg maar schurft wel
Wij hebben nu een golden retriever van bijna 2 jaar. Als pup gekocht. Hiervoor 2 Duitse herders, ook als pup gekocht. Begintijd is best pittig met ‘s nachts er nog uit en het zindelijk maken. Ik werk niet dus ideaal voor de hond. Wij hadden in het begin wel een bench maar ze jankte alles bij elkaar dus die staat nu opgeklapt. Ik zou idd via een vereniging kijken voor een goede pup, al weet je het nooit helemaal zeker . Onze pup kwam van een boerderij, achteraf gezien misschien wat rode vlaggen gemist. Maar ze heeft al heel veel dierenarts visites erop zitten helaas. Fokker liet niks meer van zich horen toen wij dit aangaven. Ik heb wel spijt dat ik geen verzekering heb genomen voor onze hond. Wij hadden binnen een maand al rekening van honderden euro’s en ze heeft allergieën dus we zijn nog lang niet klaar. Het is wel de aanhankelijkste hond die we ooit hebben gehad echt een knuffelkont.
Grappig, dat is juist de reden dat onze hond altijd met een grote boog om labradors heen loopt (nou zijn er wel meer honden die onze hond probeert te vermijden). Maar voor mij ook een van de redenen om niet voor een labradoodle te gaan. Ik heb het idee dat het druistige (of enthousiaste) van een labrador vaak terug te zien is in de labradoodle. Daar moet je van houden en is niet zo mijn ding. Onze hond werd panisch in de bench. Bij de fokker ook al benchtraining gehad, maar zij gaven al aan dat dat met dit nestje wat moeizamer ging dan anders. In het begin ging onze hond naar de gang als we even weg gingen, maar het is ook nooit een sloper geweest.
Wij een een australian labradoodle nu 2,5 en die is zo relaxed♡. Ik snap wat sommige bedoelen. Sommige hier in de buurt lijken wel ADHD te hebben. Onze hoeft moet niks weten van drukke honden of eigenlijk drukte in het algemeen.
We hebben ons eergisteren op een wachtlijst gezet en heel toevallig een dag later de hond al loops. Als alles goed gaat hebben we in september een puppy. Dus graag nog advies over alles! Puppycursus is een must, maar wat hebben jullie allemaal voor de pup gekocht en was echt naar jullie tevredenheid. Halsbanden of tuigjes/riemen/voer/bench of ren/mand of mat enzovoort. En hoe lang namen jullie vrij?
Wat leuk en wat spannend, nog even geduld dus! Voor ons was een echte must: een tuigje (toen niet gelijk een hele dure gekocht, omdat we een grote hond hebben en zo'n beetje elke twee maanden een nieuw tuig moesten. En we hebben zowel een lange als een korte riem. Een babyfoon (oid) voor beneden, zodat we op tijd konden horen als de hond er in de nacht uit moest (en je niet de hele tijd gespannen hoeft te luisteren). Eerste dagen om en om beneden geslapen, zodat de hond zich niet eenzaam voelde en kon wennen aan ons en zijn nieuwe huis. Mand was een miskoop, hond wil graag overal liggen behalve in een mand we gebruiken nu een oud ledikant matras met eem dekentje als zijn plaats. En verder vanaf het begin heel veel tijd gestoken in het socialiseren en trainen. Overal mee naar toe, veel met andere honden/dieren/kinderen in aanraking gebracht. En vooral je goed inlezen in het gedrag van honden, zodat je ook beter signalen herkend van niet alleen jouw hond maar ook de honden waarmee hij/zij in aanraking komt. En de dooddoener natuurlijk, consequent zijn en een hoop geduld hebben En qua voer zijn wij heel tevreden over de geperste brokken van Wooof, ook nog andere brokken geprobeerd van (premium) merken maar daar ging onze hond toch minder op. Oh en je puppy is zeker in het begin een soort attractie, wees niet bang om het tegen mensen te zeggen als ze iets doen wat jij niet prettig vindt of je pup er even geen zin in heeft.
Wat ontzettend leuk dat jullie al op de wachtlijst staan! Wij zijn begonnen met een ren en bench. De ren gebruiken we nog, de bench heeft hij een enkele keer in gelegen en was dus een miskoop. Verder zitten we nu aan mand nummer 4 omdat de rest toch net niet was. Te klein, te rond, te plat. Kijk dus ook goed vooruit. We hebben een vetbed (dun kleed) en die is echt ideaal en kan ik zeker aanraden. Die nemen we ook mee als we naar een terras oid gaan omdat hij dan zijn eigen plekje heeft. Het neemt het vuil vanuit zijn vacht goed op. Een babyfoon is ook wel handig als de pup beneden slaapt en jullie boven. Kwa halsbanden en vestjes hebben we ook zo’n beetje alles geprobeerd maar ik ben wel fan van Hunter. Lekker degelijk en stevig. Voor onze pup hebben we nu speciale teckeltuigjes in combinatie met verschillende riemen en lengtes. Het fijnste vind ik de platte en brede 2 meter lijn omdat je die kort en lang kan gebruiken. Een gele of oranje sleeplijn is ook echt ideaal om te hebben. Kwa voer zou ik op het begin het voer van de fokker aanhouden en daarna gaan kijken of je vers, brokken, gestoomd of een combinatie wil gaan voeren. Ik haal trouwens veel informatie van een facebook groep ‘pup opvoeden vanaf 7 weken’. Hier heb ik de eerste weken ontzettend veel aan gehad. Het meeste ideale is al je samen 2 weken vrij kunt zijn. Alvast veel plezier met alle voorbereidingen!
Ik was best wel lang vrij, 3 weken lijkt mij het minimum. Als je een doodle koopt dan heb je van alles nodig om zijn vacht te verzorgen. Scharenset, badjas, trimmer en een must een waterblazer. Wij hebben een spaniël en de waterblazer is ook voor haar echt heel fijn. Je moet dat echt tot in den treure oefenen en leuk houden. Het "hierkomen" ook direct gaan oefenen want het is enorm belangrijk dat je hond daar goed naar gaat luisteren. Denk ook aan het vuurwerk wat eraan zit te komen in die tijd van het jaar. Onze hond(september23) had ook een jasje nodig want het was behoorlijk koud die winter. Een vetbed is ook heel handig, kan gewoon op 90 graden in de wasmachine. En vergeet niet, pleisters, desinfectiemiddel en 20 paar nieuwe sokken voor iedereen want die tandjes zijn echt gruwelijk scherp en zij/hij zal ze overal in gaan zetten.
Dit hebben wij gelukkig nooit nodig gehad Mijn hond heeft alleen een gevlochten mand van de katten lelijk (niet eens volledig stuk) gebeten. Behalve dat heeft hij in niets anders gebeten en ons ook nooit, gelukkig! Hij kreeg wel, op advies van de fokker, eigenlijk al meteen kluifjes, misschien dat dat het verschil kan hebben gemaakt?
Ik heb 2 weken week vrij gehad toen onze puppy kwam. Dat was hier ruim voldoende. Ik werk vanuit huis en hij was (nu eigenlijk nog steeds ) altijd bij mij in ons thuiskantoor als ik aan het werk ben. De belangrijkste dingen die wij hebben: - Bench - 3 goede manden (bench, woonkamer, kantoor) - Halsband met penning + verschillende korte en lange lijnen (toen hij een jonge pup was gebruikte ik een vaste, korte lijn, nu vooral een lange uitrollijn) - Voer- en waterbakken (gebruiken nog steeds het voer die de fokker ook gebruikt: Purina Pro Plan) - Verschillende kluiven en snacks (check bij je fokker wat die adviseert en vanaf wanneer) - Diverse verzorgingsproducten (tandenborstel en -pasta, kammen, borstels, allemaal hond- en vachtafhankelijk, check bij je fokker. Maar ook tekenpen etc) - Hondenspeelgoed, knuffeltjes