Heeft hier iemand ervaring met eetstoornissen? Mijn zoon heeft AFRID en ik wil hier graag hulp bij. Dit moet echt gespecialiseerde hulp zijn, geen diëtiste met ervaring zeg maar, dus dat wordt nog een uitdaging om die te vinden, maar voor nu ben ik op zoek naar ervaringen van anderen. Ik las een paar jaar geleden iets over dat er programma's zijn voor kinderen vanaf 8 of 10 jaar(?) Ik weet niet of ik geïnteresseerd ben ik zo'n programma hoor, maar meer dat vanaf 8 jaar er misschien al ondersteuning bestaat om de stoornis aan te pakken?
Ik ken iemand van wie haar kindje van 4 jaar 15 maanden in een kliniek in Malden is geweest. Dat kan dus al veel jonger dan met 8 jaar. Het had haar kind heel behoorlijk geholpen, ze eet nu acceptabel ipv 1 soort babyvoeding zeg maar.
Dat vind ik wel erg jong hoor. Ik denk persoonlijk dat het wel belangrijk is dat het kind besef en controle heeft over wat er aan de hand is en wat er aan het gebeuren is. Maar misschien verschilt dit per geval. Voor mijn zoon zou 4 jaar wel echt veel te vroeg zijn.
Ik weet niet of je Instagram hebt. Maar daar kun je in ieder geval mama_van_mus_ volgen. Meisje, hb, ass en Arfid. En het account myarfidlife is dan ook de moeite waard misschien. Ik weet dat er in Nederland een eetkliniek zit waar kinderen met Arfid heen kunnen, maar daar heb je niks aan. Hopelijk kun je wat vinden, er is nog zo weinig over bekend
Seys centra is hierin gespecialiseerd. Daar ga je een intensief traject in, waarbij kinderen (opnieuw) leren eten. Is hij nu onder behandeling? Want je hebt wel een doorverwijzing nodig. Met eetstoornis heb ik geen ervaring, maar wij hebben bij Seys een traject gehad voor zindelijkheid. In het ouderhuis lag ook de informatie over eetstoornissen en heb ik met een moeder gepraat van wie de dochter daar was ivm eten. Edit. Ik zie nu je nick en door bovenstaande post valt het kwartje dat je niet in Nederland woont. Maar weten dat het hier bestaat geeft aan dat er bij jullie mss ook iets dergelijks is?
Klopt. Daar zaten wij ook, maar dan voor zindelijkheid. Dat zijn heel intensieve trajecten. En heel gespecialiseerd opgeleide mensen. Ook altijd een arts die meekijkt en veel ervaring met verschillende diagnoses.
Ja ik neem aan van wel. Maar ik vind het ontzettend eng om 'gewoon' zo'n traject in te stappen zonder te weten wat ze precies gaan doen, hoe het voor mijn zoon zal zijn. Daarom ben ik opzoek naar ervaringsverhalen, dan kan ik misschien een beetje beter inschatten of het iets is voor ons.
Ik liep wat achter met hier lezen. Teruglezen zie ik ook veel over de zoektocht naar passend VO. Wat kan dat lastig zijn hé. Hier ook VSO alleen op VMBO -niveau. Dat past gewoon echt niet. Zoon is niet HB, wel slim. En hij heeft het nodig zijn hersens te gebruiken. Hier een ib-er die geweldig goed meedenkt en hem echt goed door heeft. Maar we zijn er nog niet uit. Er is (op enige afstand) een school met HAVO en VWO die een synergie klas heeft. Dat is een optie. Maar de reguliere dichterbij heeft misschien ook de juiste begeleiding. Daar moeten we nog in gesprek. Maar ook met perfecte begeleiding zie ik veel beren op de reguliere weg. Want hoe gaan de andere kinderen op school met aparte, sociaal onhandige kinderen als mijn zoon om? Op zijn huidige school is het anti-pestbeleid zo goed dat er van pesten geen /nauwelijks sprake is. Maar ik weer dat het hier uitzonderlijk is en dat het op vo nog lastiger is om dat goed in de gaten te houden.
Dit is ook 1 van de redenen waarom we voor vso gegaan zijn. Sowieso voor de structuur, kleine klassen en geen lesuitval, maar ik ben ook bang en weet haast zeker dat hij op regulier gepest gaat worden. Nu zal hij in een klas komen met misschien maar 8 klasgenoten, die waarschijnlijk allemaal een stuk meer zoals hem zijn en hij niet meer buiten de boot valt. Die synergieklas jij het over hebt, is dat hetzelfde als syntheseklas (dit hebben ze in Horn)? Volgens mij wonen wij niet zo heel ver van elkaar vandaan trouwens...
Klopt. Ik heb het over Horn inderdaad. Kan zijn dat de term niet goed in mijn hoofd zit. Komt erop neer dat ze met elkaar in dezelfde klas blijven en de leraren naar hun lokaal lopen ipv andersom. En dat per kind wordt gekeken of ze voor bepaalde vakken met regulier mee kunnen gaan doen of juist niet.
We hebben van beide scholen van de jongens de laatste schoolwerk officieel vrij gekregen zodat we net voor het hoogseizoen (de drukte) een weekje op vakantie kunnen Ik ben zo blij!! <3