Inderdaad, een vriendin van mijn dochter ging pas met haar vriend naar Parijs met de trein, een godsvermogen betaald en ze zouden om 11 uur in de ochtend aankomen, dit werd 15.30 in de middag en door een overstap naar een andere trein ivm een defect ofzo moesten ze urenlang op de grond zitten. Die nemen volgende keer sws de auto en dat geld dan ook wat het allemaal kost.
Ik heb ook echt helemaal niks met musea. Vind het doodsaai en zonde van mijn geld. Gelukkig denkt man er net zo over en kinderen ook. Dus wij komen er zelden. Dochter moest laatst voor school naar Rijksmuseum, nou die was er na 10 minuten ook alweer klaar mee. Disney nog nooit geweest, de jongste wil er graag een keer heen. We gaan het zien.
Mijn oudste kan echt een hele dag in het Louvre doorbrengen, zij is echt gek op kunst. gaat daar dan ook zitten schetsen enzo. Ze is laatst naar Parijs geweest puur voor musea. Ik vind kunst saai dus heb het gemiddelde museum na een kwartier wel gezien. Behalve als ze echt een boeiend historisch onderwerp hebben. Jongste is gek op wetenschap dus met hem ga ik wel naar musea die mij niet interesseren, hij kan nog niet alleen Man gaat soms ook met hem. Zoon geniet dan echt, veel vragen stellen enzo, personeel is dan altijd de klos
Mijn dochter betaalde 64 euro voor een retour met eurostar, was perfect geregeld allemaal. Arriveerden om half 1, vertrokken om half 8 aan einde van de reis. Kan geen auto tegenop. Maar goed, je kunt pech hebben met het ov.
Wij hebben een jaar een abonnement op de Efteling gehad en het in dat jaar zoveel drukker zien worden. Kinderen missen het park echt, maar vonden de drukte erg overprikkelend. Bepaalde musea zijn soms ook gewoon veel te druk. Oudste gaat kunstgeschiedenis studeren en gaat tegenwoordig zelf naar musea. Met jongste zoek ik rustige momenten uit. Hij heeft wel een enorme honger naar kennis en interactie met volwassenen/wetenschappers dus heeft musea in die zin wel nodig. Hebben een abonnement op dierentuin hier vlakbij en daar wurmen we ons wel door de drukte heen en hoeven we niet alles te doen elke keer natuurlijk. Daar gaat hij ook erg graag naar het entertainment. Zelf pak ik inderdaad liever een boek en kruip weg in mijn eigen bibliotheek. Of met de oudste bos of weilandengebied in.
Dat was ik. Ik had het niet per se over mijn eigen kinderen, die zitten niet veel op een scherm en hebben de luxe dat ze vlak naast een speeltuin wonen. Maar geen hutten, het is natuurlijk wel een feit dat plaatsen waar dat mogelijk is er steeds minder zijn. Alles wordt steeds meer volgebouwd. Maar goed, wij houden dus wel enorm van musea/pretparken/Landal-parken enz. Alles is eigenlijk goed geregeld en overzichtelijk, dat vind ik er prettig aan. Ik houd ook enorm van lezen hoor, maar met de kinderen vind ik het leuk om op stap te gaan. Als je een museumkaart hebt, heb je alleen nog de reiskosten (en eventueel horecakosten). Maar gelukkig zijn er ook mensen die dat niet zo boeiend vinden, anders zou het nog drukker zijn
Ik wil all inclusive resorts toevoegen aan je lijstje en speeltuinen en musea eraf halen. Vakantieparken zitten er tussenin, het entertainmentprogramma past erin maar de zwembaden en speeltuinen zijn vaak prima en wel uitdagend tot ontdekkend spelen. Een afgeschermde bubbel van plat vermaak zonder enige intellectuele uitdaging, je hoeft het niet eens zelf op te zoeken, het komt in hapklare brokjes naar je toe. Ik noem dat "Here we are, now entertain us". En ja, de referentie met Nirvana is precies zo bedoeld. Past goed in de trend om mensen liefst verwend, dom en lui te maken zodat ze niet teveel interesse in of vragen over de wereld om hen heen en wat daar allemaal misgaat hebben. Zoals een zak friet met mayonaise in een verantwoord dieet kan passen, kan een dagje pretpark in een verantwoord mentaal dieet passen, maar het lijkt voor veel mensen een vrij eenzijdig dieet.
Nee joh. Tegenwoordig zijn de meeste musea hartstikke interactief, zeker voor kinderen Zuiderzeemuseum, openluchtmuseum, archeon, spoorwegmuseum: allemaal attracties en leuke dingen om te doen. Goede speeltuinen erbij. Mijn kinderen vinden het echt heel leuk en steken er ook nog wat van op.
Oh ik heb er nog 1 niet per se een onpopulaire mening maar wel een ergernis. Misschien denk ik wel krom, maar we hebben allemaal te maken met de krapte op de woningmarkt. Dat kinderen haast tot hun 40ste (beetje overdreven) thuis moeten blijven wonen is van het padje af. Kennelijk is dat allemaal de schuld van vluchtelingen en gelukzoekers en dan denk ik, zijn we nou echt zo dom. Tuurlijk door de oorlogen is de komst van migranten groter geworden. Maar zijn wij die naoorlogse geboorte golf vergeten, de boomers, de generatie van onze ouders. Gezinnen met 5+ kinderen in groot formaat destijds? Deze moesten ook allemaal een huis. En dat de overheid aanstuurde de ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen, mantelzorg aangespoord werd. Met gevolg dat er bezuinigd kon worden op de zorg dat verzorgingshuizen fuseerde en afdelingen en huizen sloten etc. Deze mensen wonen nu in 1-gezinswoningen, voor een habbekrats gekocht en eigenlijk kunnen ze niet meer zelfstandig wonen. Onze generatie en die er boven worden niet meer gevraagd om mantelzorger te zijn maar gedwongen want de druk op de zorg is te hoog en er is geen plek. Deze huizen hadden beschikbaar gesteld kunnen worden aan gezinnen, starters en migranten. En zo verder.. Het is de overheid die alles verkeerd ingeschat heeft en nu moet de jeugd op de blaren zitten.. (vind ik).
Ja ik denk dat ook meespeelt dat we allemaal aanvoelen dat alles behoorlijk de verkeerde kant op gaat, dus dat we bewust onze kop in het zand steken door ons te richten op vermaak. Maar ik zie dat dus niet per se als negatief copingsmechanisme. Het helpt mij juist om het vol te houden. Maar ik ben het eens met je laatste opmerking. Na mij de zondvloed is niet hoe ik wil leven en ik ben ook bewust op zoek naar andere manieren om te leven. Musea (en theater) vind ik wat dat betreft the best of both worlds: en je bent even weg van huis, en je steekt er nog wat van op over de wereld.
Wij zijn een keer naar Disneyland geweest met de trein, toen ging er nog een rechtstreekse trein. Ik heb op de ANWB site de kosten vergeleken en trein was 20 euro duurder voor ons 4'tjes. Nou, keuze was snel gemaakt hoor. Zo ontspannen reis was het in de trein en we konden daar op het station onze bagage afleveren (werd naar de hotelkamer gebracht) en direct het park in. Ik vind dat ze de trein voor pubers goedkoper mogen maken. Ik heb nu 2 kinderen ouder dan 11 en moet nu ineens volledig betalen. Nu zorg ik wel dat een van ons een kortingskaart heeft, maar waarom mogen die nog niet gratis als er 1 betalende volwassene bij is. Of kinderen die met de trein naar school gaan: verzin daar een goedkoop maandabonnement voor.
Wij zijn meer natuur- dan cultuurliefhebbers. Musea lopen we niet warm voor, maar 2 jaar geleden toch in een museum geweest dat de kinderen zo geboeid heeft: het Herman Brood museum. De kinderen waren helemaal in de ban van die man, de verhalen die de beheerder (vriend van Herman) vertelde, de documentaire, gewoon alles erom heen. Ik ben ook al tijden fan van vooral zijn schilderijen. Jammer dat het museum moet gaan sluiten.
Nog iets onpopulairs: ik vind het terecht dat sommige zeer dure geneesmiddelen niet vergoed worden in Nederland. Deze week las ik ook weer een verhaal over een jongetje met dwerggroei. Er zou een middel moeten zijn dat hem max 20 cm extra lichaamslengte zou kunnen geven. Kosten: miljoenen voor de hele behandeling. Met die miljoenen kun je weet ik hoeveel andere mensen goede zorg bieden.
Nee joh er zijn jongerendagkaarten voor 8.50 pp. Wel in de daluren maar dat is echt goed te omzeilen want weekenddagen zijn sowieso daluren. Dochter heeft daar zo veel gebruik van gemaakt, tot in Zeeland aan toe. Helaas wordt ze bijna 19 en dan kan dat niet meer wat vooral vervelend is in vakantie en weekenden want verder heeft ze een ov nu.
Mee eens hoor. All inclusive resorts heb ik maar 1 ervaring mee en dat is zó geen optie meer, dat ik er niet eens aan gedacht had om ze te vermelden
Je mag dan in de spitsuren niet in de trein zitten. Voor 16u opstappen is geen probleem, maar voor 16u uitchecken wel of pas na 18u30 weg. Ik heb het dan meer over gezinsuitjes in de vakanties.
Terrasje, ergens wat eten. Of in een weekend gaan in de vakantie. Het bespaart soms echt serieus geld afhankelijk van je reis. Geldt een kortingskaart wel tijdens de spits dan?
Ergens blijven eten is ook weer extra geld Mijn kinderen willen bovendien op een gegeven moment gewoon naar huis. Kortingskaart van 40% geldt als je voor 16u incheckt. Maakt niet uit als je in de spitsuren uitcheckt. Dat vind ik echt een groot voorbeeld. Wij pakken dan de eerste trein na 9u en zorgen dat we voor 16u weer op de weg terug zijn.
Ik heb die ook gezien. Je vergeet alleen welke andere problemen deze kind kan krijgen door dat hij zo klein bleef. En dan heb je ook nog een ander kant. Hoeveel proeven worden wel niet nutteloos gedaan? Dus ja laat deze vergoed worden. En laten wij eens goed kijken naar de zorg. Waarom moet ik betalen voor kosten die ik niet maak en andersom. Waarom mag een man wel simpel een sterilisatie maar vrouwen niet? Wat moet een bejaarde me kraamzorg. Etc. En waarom 100 pillen met het zelfde stofje maar net even anders. Alleen al de anticoneptiepil heb je heel veel verschillende van goedkope rotzooi tot de merk producten. En dan nog maar te zwijgen hoeveel verzekering aanbieders wij hebben. Waarvan wij weten dat daar miljoenen heen gaan. Maar dat vereenvoudigingen en naar de zorg zetten gebeurd niet.
De behandeling is ook niet risicoloos. En een goede uitkomst is niet gegarandeerd. Integendeel zelfs: kans dat het tegenvalt is serieus. Wat bedoel je met nutteloze proeven?