Morgen wordt onze zoon 9. Ik had allerlei spectaculaire ideeën voor cijfer- of themataarten. Zegt hij ineens: Mam, kun je eigenlijk niet gewoon een appeltaart maken? Of monchou vind ik ook altijd zo lekker. Prima, kerel. Een appeltaart en een monchou toetje voor na het gourmetten
Net bananenbrood gemaakt. Foto gestuurd naar oudste die kan nu niet wachten tot ze thuis is Jongste had geen geduld die brandt nog net zijn mond niet
Hier bezig met ijs Bier-ijs, macadamia ijs en aardbeien ijs in de maak. En oh wat ruikt dat macadamia al lekker het is nog niet afgedraaid maar oh oh
Wat leuk! Wat moet ik me voorstellen bij bier-ijs? En een vraag aan jou, maar ook de anderen met een ijsmachine: wat voor machine heb je en hoe bevalt die? Ik lees op internet vooral goede reviews over de Magimix Gelato expert o.i.d. Maar die vind ik erg prijzig voor iets wat ik niet wekelijks gebruik.. Ben benieuwd
Ik heb een domo, niet zo prijzig als de magimix en werkt voor mij prima. en bier ijs. Experiment van mij omdat ik een bier liefhebber heb en hij beweert dat het niet kon…… het kan dus wel. Nu een 2e keer gemaakt en hij is nog beter dan de eerste. ik maak hem door bier (een goede stout of barley wine) in te koken tot stroop. Die door de basis mix eventueel nog aangepast met bijvoorbeeld chocolade of kaneel etc is maar net wat voor bier ik gebruik. Je hebt hele speciale bieren waar je dus ook prima ijs mee kan maken
Jep bier ijs. Roomijs met een bier dat ingekookt is tot een stroop. Iets meer uitleg staat in de post hierboven
Oh wat grappig en origineel, dat had ik nooit bedacht! Ik ga eens even kijken naar die Domo, dank voor je reactie!
Die ken ik nog niet. Kende wel al witbier ijs. Al is de laatste keer dat ik die maake volgens mij alweer 10 jaar geleden.
Wij hebben ook de domo. Inmiddels al 10 jaar. Ook niet mega vaak staat hij aan maar zodra de lente begint starten we weer. Inmiddels er afgelopen weken 3 keer gebruikt. Zijn nog zoekende naar goede recepten dus blijven oefenen