Het grote bak topic

Discussion in 'De lounge' started by Mamafiets, Jan 14, 2024.

  1. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    May 10, 2019
    2,014
    1,842
    113
    Female
    Er zijn veel soorten bier en ik denk ook wel evenveel recepten ermee.
    Ik maak met de stout een roomijs basis. De smaak kan het beste worden omschreven als gebrande caramel met daarin de smaak van hop/ bier. Ligt ook aan welke stout je gebruikt
     
    owly likes this.
  2. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,332
    25,786
    113
    Ik had een domo en ben overgestapt op de magimix. Geen seconde spijt van. Domo was prima, maar ik maak vaak ijs en dan is de magimix gewoon nog fijner. Erg fijn tov mijn oude domo is dat in de magimix het ijs 2 uur oo temperatuur gehouden wordt. Dus als het ijs klaar is, hoef ik niet als een malle aan de slag.
    En ik kan daarna meteen door aan een andere smaak, omdat er naast de losse binnenemmer, nog een vaste is.
     
    Paardenbloem likes this.
  3. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    807
    1,326
    93
    Female
    Oke, goed om rekening mee te houden!
    Wat bedoel je met ‘als een malle aan de slag moeten’? Dat je het meteen moet serveren? Of in de vriezer zetten, of nog iets anders?
    Heb het nog nooit gedaan, dus geen idee hoe het hele proces van ijs maken precies verloopt:oops:
     
  4. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,332
    25,786
    113
    Als mijn Domo klaar was met ijs draaien, moest het ook echt meteen uit het apparaat. Hij stopte er dan namelijk ook meteen mee en dan smelt je ijs weer redelijk vlot omdat het altijd nog wat zachter zal zijn en er niet van die toevoegingen inzitten zoals bij ijs uit de fabriek.
    De magimix houdt hem dus nog 2 uur op temperatuur en draait dan ook door met kleine tussenpozen, waardoor je het niet zo nauw in de gaten hoeft te houden.
     
  5. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    807
    1,326
    93
    Female
    Ah oke, helder!
    Dank voor je uitleg:)
     
    Adje likes this.
  6. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    May 10, 2019
    2,014
    1,842
    113
    Female
    Mijn domo koelt hem nog een uur dat scheelt echt wel ja
     
    Paardenbloem likes this.
  7. Chelsey88

    Chelsey88 Bekend lid

    Oct 5, 2014
    510
    602
    93
    Eindelijk weer eens tijd en een goede reden om te bakken. Onze zoon is vandaag 9 geworden.
    Een appel/abrikozencake met walnoten en kokos en een witte chocolade taart met framboos en blauwe bessen.

    Ik heb ook al weken weer een mooie actieven desem, maar helaas nog geen brood van gebakken. Wel heeeeel veel crackers en pannenkoeken van het discard:). Hopelijk snel een geschikte dag thuis voor een lekker brood. Iemand trouwens om deze reden ervaring met 2x een rijs in de koelkast?
     

    Attached Files:

    Spectre, Zuul, Paardenbloem and 4 others like this.
  8. toch3

    toch3 VIP lid

    Dec 28, 2013
    18,619
    17,530
    113
    Weer foto vergeten maar vanmorgen appelkaneelrozijnencake gemaakt. Maar als je met 11 personen koffie drinkt blijft er niet veel over:D
     
    NiVa0230, Luna86 and Paardenbloem like this.
  9. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,332
    25,786
    113
    Ah mooi! Ik had dan een oudere versie.
     
  10. Sado

    Sado VIP lid

    May 16, 2016
    19,456
    17,569
    113
    Ahh ik vergeet steeds foto’s te maken van mijn wekelijkse baksels :D

    Maar: ik ontdek net dat ik iets te fanatiek met aardbeien bestellen ben geweest deze week. Daarom besloten morgen aardbeien muffins te maken (ik denk dat ik er ook wat pure chocola doorheen doe). Dus morgen weer een foto.
     
    toch3 and Paardenbloem like this.
  11. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    807
    1,326
    93
    Female
    IMG_5778.jpeg
    Ik had voor vandaag de naturel cheesecake van Rudolph van Veen gemaakt, met een frambozencoulis voor een beetje frisheid.
    Heerlijke smaken! Alleen was de cheesecake, met name de bodem, een beetje nat en zompig. Heb ik nog nooit eerder gehad, ik snap het niet goed. Maar hij werd gelukkig alsnog goedgekeurd door man en kinderen:)
     
    NiVa0230, toch3, Zuul and 1 other person like this.
  12. Sado

    Sado VIP lid

    May 16, 2016
    19,456
    17,569
    113
    IMG_3662.jpeg
    Aardbei-pure-chocolade cakejes :)
     
    NiVa0230, toch3, dreames and 4 others like this.
  13. Sado

    Sado VIP lid

    May 16, 2016
    19,456
    17,569
    113
    Mocht iemand nog een lekker recept met aardbeien hebben (idealiter iets wat goed in te vriezen is): roept u maar :) Heb nog zeker wel zo’n 300-400gr aardbeien “over”.
     
  14. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    807
    1,326
    93
    Female
    Sado likes this.
  15. Luna86

    Luna86 VIP lid

    Jan 11, 2009
    15,007
    9,497
    113
    Gelderland
    IMG_0468.jpeg


    Ik maakte vandaag een Deense rabarbertaart met marsepein.
    Hij moet nog een uurtje afkoelen en ik hoop dat hij daardoor nog wat indikt.:oops: Ik heb hem zeker 15/20 min langer gedaan dan aangegeven maar hij blijft wat nattig in het midden.. veel langer durfde ik niet te doen want de buitenkant was helemaal gaar.
    Zal vast prima smaken :p
     
  16. Luna86

    Luna86 VIP lid

    Jan 11, 2009
    15,007
    9,497
    113
    Gelderland
    https://www.culy.nl/recepten/aardbeienmelk/ En dan eventueel ijsjes van maken?
     
    Sado likes this.
  17. toch3

    toch3 VIP lid

    Dec 28, 2013
    18,619
    17,530
    113
    Op moederdag een nijntje bakvorm gehad. Even restje biscuitmix opgemaakt
    (Sinaasappel chocola smaak)
     

    Attached Files:

    Zuul and Sado like this.
  18. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    Nov 8, 2013
    8,367
    8,380
    113
    Amsterdam
    Voor uitdelen in de klas cupcakes gemaakt samen met dochter.

    IMG_5988.jpeg
     
    Zuul, Mammavan5, Paardenbloem and 2 others like this.
  19. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    807
    1,326
    93
    Female
    IMG_6108.jpeg
    Van het weekend maakte ik deze witte chocolade-citroen tartelettes.
    We vonden ze erg lekker.

    Binnenkort vieren we hier een paar verjaardagen tegelijk. Ik denk dat ik dan een soort buffet ga maken met tartelettes met verschillende vullingen.
    Ik zat te denken aan een paar frisse smaken zoals bovenstaande, iets met karamel/chocolade en iets met room/roomkaas en fruit.
    Mocht iemand nog echt een geweldige tip hebben voor iets origineels maar niet al te ingewikkelds, dan hoor ik het heel graag:)
     
    NiVa0230, Zuul, Siepie85 and 2 others like this.
  20. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    Aug 19, 2020
    2,978
    3,775
    113
    Female
    Tartelettes met lemoncurd en merengue er bovenop.
    Of dezelfde tartelettes maar dan gevuld met gekarameliseerde noten.
    heb je het boek: Kleine taartjes? Daar staan er heel veel in die je allemaal met dezelfde bodems kan maken en dan een net iets andere vulling en/of topping.
     
    Paardenbloem likes this.

Share This Page