Hoe doe je dat toch met een tweede?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door , 18 jun 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. marline1983

    marline1983 VIP lid

    11 jun 2006
    9.402
    1
    0
    hengelo
    wij wouden ook nog ff wachten voor een 2e
    maarja was ineens zwanger van de 2e

    de kleine komt de eerste 8 weken bij ons op de kamer in de kinderwagen
    en smiddags bij youame op de kamer om te wennen aan z'n eigen bedje

    we hebben een ledikantje van mijn zus overgenomen en youame slaapt in der eigen ledikant

    hij en youame hebben hun eigen kast strax en heb 1 comode

    wij hebben strax zo'n board achter de kinderwagen en af en toe youame in de buggy en de baby in de draagzak
     
  2. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.848
    32.729
    113
    Ik vroeg me dat dus ook al geruime tijd af eerlijk gezegd. Ik denk dat wij ook nog even wachten tot Jesper een jaar of 3 is. Als ik dat zolang volhoudt tenminste, want soms kriebelt het wel.
    Maar ik vond de eerste maanden ook ontzettend zwaar (jesper was een huilbaby) en ben ook wel blij dat het eindelijk wat rustiger wordt.
     
  3. Six

    Six Actief lid

    22 mei 2006
    449
    0
    0
    Gelderland
    Zo herkenbaar!
    De ene dag denk ik; leuk zo'n ukkepuk weer. De andere dag denk ik; ben blij dat we de babytijd gehad hebben nu. Vind het voor de kids ook altijd wel leuk als er niet teveel tijd tussen zit... Wat een dilemma! :-k
    Toch ligt de voorkeur nu bij "nog even niet". Ik vind het nu wel relaxed met zijn 3tjes, bovendien hebben wij ook nog tijd voor elkaar door hem af en toe uit logeren te sturen.

    Groetjes Six
     
  4. peetjuh23

    peetjuh23 Fanatiek lid

    9 okt 2006
    2.351
    0
    0
    overijssel
    Wij wachten ook nog even.. Demi is een ontzettende drukke tante en ik wil nu alle aandacht nog aan haar geven.
     
  5. Suzanne75

    Suzanne75 Fanatiek lid

    8 mrt 2007
    1.662
    0
    0
    Ik riep altijd "2" van te voren maar inmiddels zijn we er voor 90% zeker van dat het bij 1 blijft... Niet dat we niet blij zijn met ons menneke, integendeel, maar we vinden 1 prima zo!
     
  6. toerist18

    toerist18 VIP lid

    23 okt 2005
    8.317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    Eerder zei ik altijd 2 kort op elkaar no way.
    Maar hier kriebeld het al een hele tijd.
    Maar bij m'n man nog niet (dat kan ook nog)
    We gaan eerst nog ons huis verkopen wat anders weer kopen en dan bekijken we het even.
    Ik hoop van wel, lijkt me vooral erg leuk voor m'n zoon.
    Maar hij is nu al bijna 2 jaar, dus tegen die tijd kan hij al wel bijna naar school zijn.
    Dus dan heeft hij een kleuterbed, een ander autostoeltje loop hij naast de kinderwagen.
    Dat is misschien ook wel weer handig.
    Ik heb alle spullen bewaard.
     
  7. Natascha30

    Natascha30 Fanatiek lid

    4 okt 2006
    2.157
    0
    0
    Twente
    wij wilden er graag minimaal 2.5 jaar tussen hebben....maximaal maakte ons niet zoveel uit
    was vrij snel zwanger dus tussen 1 en 2 zit 2 jaar en 7 maanden
    vindt het heerlijk zo....de 1e was al heel zelfstandig toen de 2e kwam
    kon al meer dan 1.5 jaar lopen, was al zindelijk, zelf aan en uit kleden etc
    heb helemaal niet het gevoel dat het nu ineens zo druk is met 2 kids
    vindt het echt genieten
     
  8. taatje

    taatje Fanatiek lid

    14 okt 2005
    2.136
    0
    0
    Roosendaal
    Tussen die van mij zit nu 20 maanden ! het is pittig maar zeker te doen.

    met de dubbele wagen kun je veel kanten op en logeren is gewoon twee campingbedjes meenemen of de oudste in een groot bed laten slapen.

    De oudste slaapt bij ons in een groot bed omdat ik het onzin vond om 2 baby kamers te hebben. Hij is er heel snel aangewend en komt tot nu toe nog steeds niet zelf zijn bed uit.
     
  9. Eef79

    Eef79 Actief lid

    4 jun 2008
    216
    0
    0
    Begeleider VG / GGZ
    Flevoland
    Wij willen heel heel heel graag een 2e....en een 3e ook misschien en we hopen dan ook snel weer zwanger te zijn. Bij Jelte duurde het 3 1/2 jaar voordat ik zwanger was, we hopen nu sneller.
    En qua planning, slapen, voeden enz..., ach dat zien we dan wel weer. Op zich heb ik alles in de buurt hier in het dorp en een auto bij de deur. Fietsen is geen must hier. En een duowagen lijkt me ook wel erg stoer!
     
  10. Writer

    Writer Niet meer actief

    hier netals mamason ;) mij dochter werd 5 toen we besloten om nog eentje te nemen,krijgen , nou ik vind echt idiaal hoor , mij dochter gaat naar school en ik kan gewoon tijd hebben voor mij kleine zoontje , dochter helpt graag overal mee , is zelfstandig , hoef niet steeds op haar te letten ,als even douchen ga ,let dochter op , is maar 5 minuten maar toch fijn dat ze bij haar broertje blijft ,als speen uitspuugd ,geeft ze hem terug , ze maak hem aan het lachen terwijl ik aan het koken ben :D
    als een een dag huilbaby heb ,is dochter zoo lief voor mij ,wil me overal mee helpen ,zo schatje

    nog is soms zwaar hoor ,dan ene in bad ,terwijl de andere wat anders wil maar over algemeen is best makkelijk en super lief hoe dochter bewust van haar baby broertje geniet :p

    hier vinden we 2 kids ook leuk en genoeg ,mij gezin is compleet :D
     
  11. Ramona82

    Ramona82 Fanatiek lid

    9 feb 2007
    1.198
    0
    0
    Huismama
    Limburg
    uuuh ik zeg niks....zie banner :oops:
    maar hoe ik het ga doen dat mag Joost weten :)
    zal pittig worden , maar goed ik ben al vrij druk van mezelf dus dat zal wel loslopen hihi
    grtz Ramona
     
  12. Ana

    Ana Actief lid

    28 mei 2006
    229
    0
    0
    Z-Spanje
    hahaha! Ja, ach, Ramona... al ze maar gezond geboren worden dan is de rest een kwestie van praktisch oplossingen zoeken (hoop ik! :) ). Ik zit in een vergelijkbaar schuitje, vanwege m'n leeftijd wilden we niet te lang wachten op een 2e en die kwam eerder dan geplanned (was nog met BV bezig) en het was iets meer dan verwacht (een tweeling! :confused: ), dus dat was even schrikken.

    Nu is het een 1eiige-2ling die de placenta delen en is er risico (ongeveer 1 op 6) op een syndroom dat in het engels Twin-to-Twin-Transfusion-Syndrome heet dus ze houden me scherp in de gaten in het ziekenhuis elke 2 weken, áls het voorkomt en het niet op tijd ontdekt wordt, kunnen ze er aan overlijden of ernstige handicaps van krijgen. Het enige wat ik nu wil is dat alles goed gaat en ze beiden gezond ter wereld komen, hoe het dan verder gaat zien we daarna wel weer.

    Onze meid is dan rond de 15 maanden dus het zal bikkelen worden, maar ik heb zo iets van; ach, vroeger hadden moeders het veel erger, zonder magnetron, stofzuigers, wasmachines, hadden ze niets te plannen, hadden ze geen duowagens, geen auto's, etc. En de kindjes groeiden net zo gelukkig of ongelukkig op als vandaag de dag, net als de moeders. Het hangt een groot deel van je mentaliteit af, denk ik.

    Ik woon 5-hoog met een minilift waar maar nét het wagentje van Anneke in past dus laat staan een duowagen. Ik zal dus ook 1 voor 1 de boel naar beneden moeten verhuizen elke keer als ik alléén de straat op wil voor een kort ritje, met Anneke op een opstapje achter de wagen. Verder is het wachten op beschikbare vriendinnen, buren of m'n man om rustig te gaan wandelen met z'n allen (dwz met duowagen en buggy), hij zal ook voor de boodschappen zorgen en we zullen waarschijnlijk de eerste tijd iemand het huis 1x per week laten boenen. We hebben een renault clio dus we zullen voorlopig niet zoveel reizen (haal dat "zoveel" maar weg, denk ik).

    We hebben een speelkamertje ingericht waar onze meid lekker kan spelen zonder dat ik op haar moet letten en waar ik gezellig ook de 2ling kan voeden tegelijkertijd, daar komt ook binnenkort haar ledikantje te staan. Het andere kamertje krijgt het verkleed-, verschoon- en wasgedeelte. Zolang ze 's nachts nog voeding krijgen komt de 2ling bij ons op de kamer te liggen en later kunnen ze alle 3 op 1 kamer (tenzij er 1tje slaapproblemen heeft natuurlijk) of op 2, al naar gelang. We krijgen 2 extra ledikantjes te leen en voor de rest zal het een kwestie van discipline worden. Het zijn 2 meiden dus wat kleding betreft zijn ze nu al voorzien.

    Bovendien denk ik dat voornamelijk de 1e paar jaar het zwaarste zullen zijn, hier gaan ze met 3 jaar naar school dus over 3 jaar zijn ze alle 3 overdag de hort op en kan ik weer een beetje aan mezelf denken... en zolang is dat niet, die jaren zijn echt om voor je er erg in hebt. En in de tussentijd: idd geen uitjes, relaxte vakanties of hobbies maar keihard werken én genieten van 3 koters (ik heb er dan ook véél te lang op moeten wachten dus ik ben allang blij).

    Elk probleem heeft z'n oplossing (als je tenminste bereid bent om concessies te doen) maar zoals eerder gezegd is: als je echt twijfelt, doe het dan niet, je kan ze niet inruilen. Goed, ik ben benieuwd hoe ik hier over denk volgend jaar rond deze tijd, hahahaha! :)
     
  13. Jalea

    Jalea Fanatiek lid

    24 jun 2006
    2.396
    0
    0
    wij wilden graag 2 kort op elkaar omdat we dat leuker vinden voor de kinderen zelf. nou ging dit wel erg makkelijk, er zit krap 1,5 jaar tussen doordat we wederom in 1x zwanger bleken te zijn terwijl we daar nog niet mee bezig waren (even 2 pillen vergeten... en hoppa zwanger!)
    soms zie ik er enorm tegenop, het lijkt me zwaar... maar ik ben zo enorm blij dat onze oudste het eerste jaar erop heeft zitten, ik vond het echt heel zwaar. en ik moet er echt niet aan denken om met wat jaren ertussen steeds weer opnieuw te moeten beginnen met alle flessen, nachtelijke feestjes, luiers, etc.
    nu de oudste bijna 1,5 is word het eindelijk wat makkelijker en daar geniet ik echt van. tuurlijk komt nu de uitdaging van het echte opvoeden, maar lichamelijk word het steeds makkelijker.
    ik denk dat ik komend jaar regelmatig gillend gek zal worden, maar denk dat als er eenmaal regelmaat in zit en de jongste ook goed doorslaapt enzo, we over een poosje heel blij zullen zijn dat we het eerste jaar 'weer gehad hebben'. begrijp me niet verkeerd, ik vind mn zoon geweldig, en ik heb enooorm genoten, maar ik vond het een enorme uitputtingsslag het 1e jaar en geniet van de rust en regelmaat die er is nu hij ouder word.
    het lijkt me wel lastig zometeen met de kleine terwijl mn oudste nog niet goed zelf lopen kan. we hebben nog geen duowagen gekocht omdat we ff willen aanzien hoe het loopt (in 1e instantie kan de kleinste wel in een draagdoek en de eerste maanden doe ik toch nogniet zoveel), onze oudste is eigenwijs genoeg om als hij eenmaal lopen kan, niet in de wandelwagen te willen. en het gaat bij ons vooral om de korte stukjes vlakbij huis, als we echt iets gaan ondernemen is m'n man er ook bij en dan hebben we weer de wandelwagen en buggy.
    mocht een duowagen toch echt nodig zijn dan word het denk ik een 2e handse zodat ik niet compleet failliet ga maar het wel een goed ding is.
    of er ooit een 3e komt weten we nog niet (ik wil wel, mijn man niet, maar dan wil ik wel meer dan 1,5jr ertussen zodat de oudste dan naar school gaat), maar mocht die er komen dan zou ik er wel liever maximaal 3jr tussen laten (uiteraard voor zover je dat voor het zeggen hebt! moeder natuur beslist...)
     

Deel Deze Pagina