DAT IK GEEN SOFTIJS MAG EN GEEN MCFLURRY Ik ben echt totally in shock.......ik heb niet anders gegeten dan mcflurry's in het begin van mijn zwangerschap en nu ineens hoor ik dat het niet mag... Snap er niks van...ben toch nog steeds gezond zwanger Weet iemand de reden waarom het niet mag?
Ja nou die van mij ook...snap er niks van hoor... Mag je nog wel gewoon over straat als je zwanger bent?
De reden is dat er bacterieen kunnen groeien in die softijs machines als ze niet goed worden schoongemaakt. Volgens mij heeft de McDonalds daar wel een goed beleid in, dus je kan daar best wel softijs eten .
heb gehoord dat je alleen moet oppassen in het buitenland met softijs ivm het niet goed schoonmaken van de machines. ik ga straks naar frankrijk maar neem dan denk ik geen softijs maar lekker schepijs....
bij de mac en zaken waar veel gegeten word qua ijs en al die dingen kanje het gewoon halen hoor de kans dat daar een bacterie in zit is dan vrij klein . ik eet het nu ook gewoon nog hoor anders mag je niets meer maar ik let er wel op bij wie ik het haal wel een druk bezochte zaak van de softijs en alles
Ja zoek maar eens met de zoekfunctie hier op softijs.... Ik eet ook geregeld een McFlurry hoor (zo'n lekkere Rolo) of een Sundae caramel... jammie! Het is idd beter om in het buitenland geen softijs te eten en hier in Nederland is het ook beter om het te laten staan als je niet te veel zout mag (bloeddruk), omdat er veel zout in zit. Maar anders... gewoon lekker genieten van je softijs hoor!
Klopt inderdaad, maar je mag ook geen schepijs om dezelfde reden. Dat worden dus waterijsjes op vakantie.
Ik mag het dus niet van de gyn, maar ik heb dan ook een medische zwangerschap en ben vatbaarder voor bacterien etc. Plus ik ben al eens ziek geweest door softijs uit de snackbar. Dus ik ga/kan/mag het risico niet nemen, maar heb soms wel ontzettend veel zin in een lekker softijsje!
Tevens moet je er mee opassen als je een hoge bloeddruk hebt, want je proeft het niet, maar er zit wel zout in. Ga je naar een druk Mc Donalds, grote kans dat het apparaat wel goed is gereinigd, maar in een kleine snackbar zou ik oppassen...
Aan de dames die zeggen dat er veel zout in zit: Welke bron hebben jullie deze info uit? Want ik google me suf, maar kan niets vinden over grote hoeveelheden zout in softijs. Dat er een klein beetje zout in zit zal best, dat zit in bijna alles (eierkoeken, brood, broodbeleg, boter, etc. Maar jullie noemen het specifiek, dus zul je het vast op een betrouwbare site gelezen hebben toch?
Mijn verloskundige vertelde dat er in softijs heel erg veel zout zit. je mag het best eten maar wel met mate. En als je bloeddruk wat hoog is, liever niet. Maar dat is volgens mij ook het geval met chips en frisdrank. Geniet maar met mate!
ach het verpakte ijs wordt steeds lekkerder. En dat hoeft dan niet eens alleen waterijs te zijn! Overigens over de bacterieen; ik kan me nog goed herinneren uit een test die ooit gedaan is door kassa (of was het radar?) dat je aan de snackbar niet kunt zien hoe 'slecht' of hoe vol bacterieen het ijs zit. De kleinere, wat sjofeler uitziende snackbar die getest was, bleek 'schoner' dat de mcdonalds, die overigens ook nog qua bacterieen ver onder de norm zat waarbij je er ziek van werd. Ik heb ook een tijdje geen softijs mogen eten -niet tijdens m'n zwangerschap overigens- vanwege een erg lage weerstand, maar heb toen 1x gezondigd ofzo, maar toen heb ik ook bewust het laatste ijsje gepakt zeg maar van degene met wie we het kochten. Soms blijft er namelijk wat softijs achter bij de uitgang zeg maar en als er dan niet veel ijs gegeten wordt, dan is dat beetje dat daar in zit, niet gekoeld en krijgen bacterieen ook veel kans. Dus als je twijfelt is dat ook al iets dat je zou kunnen doen; altijd het 'laatste' ijsje pakken als je met meerdere tegelijk gaat. Scheelt weer iets
Ik eet gewoon softijs, maar ik ben nog steeds benieuwd naar de bron. Of roepen mensen gewoon maar iets wat ze ooit ergens gehoord hebben? Hoe kan het nou dat er nergens op het voedingscentrum iets staat over de (volgens sommige) "grote hoeveelheden zout" die er in zou zitten... Dat moet dan toch ergens terug te vinden zijn?
Idd hij word elke week helemaal uit elkaar gehaald en schoongemaakt Mijn man doet het elke week bij onze Mac.
Pas ook op met zelfgemaakte schepijs! Hier kunnen ook veel bacterien in zitten als het niet goed gedaan is! Met schepijs willen ze ook nog gewoon kraanwater gebruiken.
Het schijnt dat door zout toe te voegen aan het ijsmengsel dit sneller en beter bevriest. Maar.....laat je niet te gek maken door verhalen wat je wel en niet mag hebben. Gezond verstand gebruiken en je komt een heel eind. Geniet lekker van je ijsjes af en toe, doe ik ook!
Ja inderdaad. Ik meende altijd dat het zout in softijs er juist voor zorgde dat het 'soft/smeuig' blijft..
Nee, echt; ik zag iets over ijsmakers laatst op tv en hij liet het zien. Eerst zonder zout de temp meten en dan zout toevoegen en je zag de temp gewoon zakken. Daarna deed hij nog meer zout erbij en weer daalde de temp. Ik was ook verbaasd. Maar goed; dat is offtopic. Volgens mij is het al wel duidelijk voor de TS dat je best ijs mag hebben, maar dat het gevaar zit in de bacteriën die er evt in kunnen zitten.