Einde van de zwangerschap in zicht...wanneer doe je wat?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Geaaaaaatje, 17 jul 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Geaaaaaatje

    Geaaaaaatje Bekend lid

    31 mei 2007
    556
    0
    0
    Friesland
    Het einde van mijn eerste zwangerschap komt nu echt in zicht. En ineens beginnen er allemaal vragen naar boven te komen. Bijvoorbeeld wanneer was je de kleertjes voor de kleine uit? Kan ik daar nu al mee beginnen of moet dat echt pas in de allerlaatste week?
    Wanneer ga je luiers en voeding kopen? En hoeveel haal je ervan op?

    Verder vroeg ik me af of er nog iemand is die ook rond deze tijd al tegen de bevalling op begint te kijken?
     
  2. Sharon20

    Sharon20 Fanatiek lid

    19 feb 2008
    3.365
    0
    36
    essen
    hoi, ik ga mijn kleertjes wassen als ik 36weken ben. je kan natuurlijk alvast pampers kopen. alleen raad ik je aan om niet te veel van 1 maat te nemen! ook is het moeilijk om voorraad de maat goed te hebben. mijn nicht had newborn pampers maar toen bleek haar kindje maar maatje 44 te hebben (was een heel klein beebje! 44cm en 2,4kg) de pampers die ze in huis had waren dus allemaal te groot en ze moest alsnog andere halen.

    qua voeding zou ik persoonlijk nog even wachten. weet je al of je borstvoeding gaat geven? zoja heb je nog geen voeding nodig. als je gewoon flesjes gaat geven zou ik eens bij de artsen informeren wat de beste voeding is enzo.
     
  3. ElleNY

    ElleNY Fanatiek lid

    26 mrt 2008
    1.987
    1
    0
    hoi,

    Heb je geen blije dozen gekregen? Daar zitten al wat spulletjes in die je door de eerste dagen heen kunnen helpen. Kleertjes wassen doe je toch gewoon wanneer jij daar zin in hebt? Geen enkele reden om dat nu niet alvast te doen. Jouw kleren liggen toch ook gewoon in de kast? Een gewone zwangerschap ligt ergens tussen de 37 en de 42 weken dus alles wat je voor de 38e week doet is prima toch?
    Verder zijn er geen wetten, jij moet lekker doen waar je je lekker bij voelt.

    Koop inderdaad niet teveel luiers en ook niet teveel voeding (als je flesvoeding geeft).. eerst even kijken hoe je kindje reageert.
     
  4. Daphne

    Daphne Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.615
    0
    0
    Roosendaal
    Ik heb de kleertjes gewassen toen ik 26 weken was ongeveer. Ik was blij dat ik dat gedaan had, daar had ik op het einde echt geen zin meer in. Over anderhalve week mag je al thuis bevallen zie ik, dus als ik jou was zou ik maar eens een wasje gaan draaien :)
     
  5. sassie1980

    sassie1980 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.292
    0
    0
    Hoi,

    Kleding wassen, dat heb ik in mijn zwangerschapsverlof gedaan. Volgens mij in de 37e week. Hou er wel rekening mee dat het best wel wat werk is, haha.

    Luiers kopen, dat is een beetje afhankelijk van hoe groot je kindje is. Mijn zoontje was 3760 gram en had maatje 2 nodig, maar soms heb je eerst nog een maatje 1 nodig. Ik weet niet of je de Blije Doos bij Prenatal hebt aangevraagd, maar daar zit volgens mij een pak Pampers maatje 1 in. Ik zou in ieder geval een pak maatje 2 kopen, dan heb je dat in ieder geval in huis. Ik zou niet teveel halen, want het kan zijn dat het merk niet bevalt of dat je kindje groter is als verwacht en dan zit je weer snel in een maatje 3 luier.

    Voeding, zo te lezen ga je flesvoeding geven? Ik weet niet of er allergieen of eczeem bij jou of je partner voorkomt? Zoja, dan zou ik een pak nr1 'hypo-allergene' voeding kopen, anders is 'standaard' goed. Een pak is voldoende, want stel je voor dat je kindje veel moet spugen of last heeft van krampjes, dan moet je weer andere voeding halen en is het zonde als je veel voorraad gehaald hebt.

    Voor 37 weken zal je in het ziekenhuis moeten bevallen en heb je kans dat je kindje even in het ziekenhuis moet blijven. Daarvoor is het dus eigenlijk nog niet nodig om luiers en voeding in huis te hebben.

    Groetjes Saskia
     
  6. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    HO! Ook als je borstvoeding wilt gaan geven, moet je flesvoeding in huis hebben! Je wilt het wel geven, maar kun je het ook en lukt het en wil het kindje dit? Ik wilde dus bv geven, maar mijn dochter wilde het niet...ze kon en wilde niet happen zeg maar......erg frustrerend, maar ze moest natuurlijk wel voeding krijgen.....gelukkig hadden we flesvoeding in huis voor als de bv niet zou lukken.
     
  7. sassie1980

    sassie1980 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.292
    0
    0
    Hier ben ik het dan weer niet mee eens.
    Ik wilde ook borstvoeding gaan geven en ik had dus geen flesvoeding in huis. Nu had ik vrijwel geen melkproductie, dus moesten we gaan bijvoeden met flesvoeding. We hadden niks in huis, maar als de winkels gesloten zijn, dan is er altijd wel een dienstdoende apotheek open waar je ook flesvoeding kan halen.
     
  8. ElleNY

    ElleNY Fanatiek lid

    26 mrt 2008
    1.987
    1
    0
    Ladies... duidelijk is.. er is altijd een mogelijkheid om aan flesvoeding te komen maar sommige mensen vinden het prettig om daarvoor geen toeren uit te halen. De TS kan kijken welke van de twee aanpakken haar het meeste aanspreekt
     
  9. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    ja tuurlijk, maar heeft je man ook zin om stad en land af te jagen voor fv? ;) Want dat hebben wij dus een keer meegemaakt...en daar word je ook niet vrolijk van haha

    Daarbij moest mijn dochter ook nog eens extra bijgevoed worden ivm haar hoge geboortegewicht, dus we moesten we fv in huis hebben ;) gelukkig had ik dat ook hoor haha
     
  10. Mvjason

    Mvjason Fanatiek lid

    30 sep 2007
    1.677
    0
    0
    mama
    Utrecht
    ik heb twee weken geleden alles gewassen en gestreken

    pampers had ik al gekocht voor de kleine en laatst heb ik een pak nutrilon 1 meegenomen
     
  11. Wilma

    Wilma VIP lid

    22 mei 2006
    6.396
    0
    0
    Uithoorn
    Heb al bijna alles schoon in de kast liggen met zeepjes er tussen zodat t lekker fris blijft ruiken.
    Ik heb n test dingetje voeding in huis...maar ga bv geven en dat is me al 2 x goed gelukt. Mocht t toch niet lukken tja dan moet man lief maar even rond racen. Wil iig niet te snel naar de fles grijpen ;)
    En de luiers daar zat ik zelf ook even mee... Ik heb de blije doos gehaald (vond mn man erg comish die naam :)) en daar zat al een eerste pakje maat 1 in. Ik denk idd dat ik nog eentje van maat 2 ga halen. Dan zal t wel goed komen denk ik :)

    Enneuh oja; Vergeet je vlucht koffer niet! ;)
     
  12. kdvjuffie

    kdvjuffie Niet meer actief

    Ik heb in mijn 32ste week heel veel weggewassen! Het gaat erom dat de antikreukstofjes uit de kleding is...
    Vluchtkoffer heb ik met 34 weken klaargezet dat wilde mijn vriend graag hebben zodat mocht het te vroeg komen hij niks kon vergeten...
    Luiers heb ik bij de blije doos gekregen en heb een luiertaart met luiers gekregen(dat is natuurlijk nooit genoeg maar mocht onze kleine maat 2 hebben heb ik in ieder geval wat liggen)

    En tegen de bevalling opkijken begon bij mij ook tegen de 34 weken... Ik vind het op dit moment heel erg spannend! Weet niet wat ik moet voelen en wat ik moet verwachten dus beetje angstig ben ik wel....
     
  13. Secretstar

    Secretstar Actief lid

    De kleedjes die ik had zijn al gewassen!
    Dingen die er nu bijkomen was ik gewoon met onze gemengde was mee.
    Morgen gaan we de box voor beneden halen/bestellen maar die zal wel in voorraad zijn. Ook gaan we de lakentjes kopen morgen.
    De buggy komt er als het kleintje er is, mijn ouders kopen hem en hij is al binnen dus zodra ik bevallen ben gaan ze hem ophalen.
    Het badmeubel moet er dan nog komen en zodra dat er is ga ik verzorginsproductjes uithalen en een eerste doos pampers.
    Voeding weet ik zo niet wanneer ik dat ga doen...
    Zodra ik 36 weken ben dus volgende week maak mn koffer voor het zkh.
     
  14. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Zware baby's hebben toch geen extra voeding nodig? Eva was ook de lichtste niet, maar heeft de eerste nacht haast niets binnengekregen, maar dat was echt geen probleem. Pas na een paar dagen kreeg ze genoeg binnen, zoals eigenlijk altijd met borstvoeding.
    Ik zou dus ook geen flesvoeding in huis halen en anders evt. kant en klare pakjes.
     
  15. princesje83

    princesje83 Fanatiek lid

    1 apr 2008
    1.402
    0
    0
    regio rotterdam
    ik zou persoonlijk ook geen flesvoeding in huis halen.. Tuurlijk is het handig om te hebben voor het geval dat... maar ik zou er denk ik te vroeg naar gaan grijpen als het er is. Borstvoeding geven is hard werken en gaat vaak niet in een keer goed... We handig.... een handkolf... Mocht je te veel last hebben van stuwing of zere tepels dan kan je altijd je melk kolven en dit aan je kindje geven...
     
  16. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.389
    3.259
    113
    Ik ga ook borstvoeding geven,bij de eerste is het prima gegaan dus hoop nu ook. Ik heb voor de zekerheid wel een flesje gehaald en de kolf staat klaar voor het geval het toch niet gaat lukken.

    Verder ben ik vandaag pas klaar met wassen,pff wat een werk en er kwamen aldoor nieuwe dingen bij!
    Luiers moet ik nog halen en shampoo enz ook, ga dit weekend maar weer eens op pad als er energie voor is ;)
     
  17. Kikkervisje

    Kikkervisje Actief lid

    14 dec 2007
    235
    1
    0
    Ik vroeg toevallig vandaag nog aan de VK of ik alvast flesvoeding in huis moest halen voor het geval de borstvoeding niet lukt.
    Ze heeft het me afgeraden.
    Want volgens haar hebben hun altijd wel zakjes voeding in hun koffertje zitten. Ik zou het eerst aan je eigen VK vragen. Die blikken/pakken zijn hartstikke duur en dat is zonde voor het geld als het niet nodig is.
     
  18. Delilah

    Delilah Niet meer actief

    Ik zou ook zeggen doe lekker waar je zin in hebt! Ik denk tot nu toe heel relaxed hoor.

    De kleertjes heb ik gewassen toen ik ze kocht of kreeg dus dat ligt allemaal schoon in de kast. In die blije dozen zaten pampers en als die mochten passen zien we dan wel weer?!

    Ik wil ook bv gaan geven en heb geen fv in huis, was niet nodig?! Je hebt altijd wel wat voeding voor je kindje en als het echt niet gaat heeft de kraamzorg/vk dat bij zich zeiden ze bij het intake gesprek dus ook daar maak ik me geen zorgen om?!

    Maar dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk, als jij je prettiger voelt als je alles klaar en in huis hebt "voor het geval dat" regel je het toch al lekker!
     
  19. Geaaaaaatje

    Geaaaaaatje Bekend lid

    31 mei 2007
    556
    0
    0
    Friesland
    Ik reageer weer een beetje laat, want was de afgelopen dagen erg drukjes.

    Ik ga flesvoeding geven en heb dus toch maar een eerste pak voeding opgehaald. Evenals pampers. Ik had in de blije doos al een pak van de kleinste maat en heb zelf eentje gekocht van een maatje groter. Als ons beebje er is dan kijken we wel welke maat op dat moment nog nodig is.

    Ik ga deze week toch maar even aan de slag met het wassen van de kleertjes. Zondag zijn we namelijk al 36 weken zwanger en je weet natuurlijk ook nooit of het beebje eerder of later zal komen.

    Wat stoppen jullie zoal in de vluchttas voor naar het ziekenhuis? Kunnen jullie me even helpen aan de benodigde dingen voor in die tas? Kon zo snel geen lijstje vinden.
     

Deel Deze Pagina