Tweeling

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door Mima, 9 nov 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. FunnyMe

    FunnyMe VIP lid

    8 jul 2006
    7.561
    0
    0
    Hee meiden,
    ff kort (maar krachtig :D ) Vanmorgen bij de gyn geweest. Bloeddruk was wel hoog. 120/95 maar verder was alles goed. Kindje 1 (Uk) is zo goed als ingedaald. Kindje 2 ligt nog steeds lekker overdwars.
    De gyn wilde de hartjes laten horen maar dat ging niet zo goed. Werd ineens heel erg beroerd. Dus hij zei dat hij ze wel had zien kloppen op de echo en dat het er goed uit zag.
    Dus maar weer omhoog gehesen.
    De datum is ook vervroegd. Ik mocht ook maandag al ingeleid worden zei hij. Ook prima! Dus nu word ik maandag 11 aug ingeleid. Het kan best 2 a 3 dagen duren voor ze geboren worden zei hij. Maar meestal is het dezelfde dag.
    De kindjes hoeven zeer waarschijnlijk niet in de couveuse. En hij verwacht ook niet dat een warmtebedje nodig is. Hij denkt dat ze meteen bij mij op de kamer mogen. In het gunstigste geval mogen de meiden en ik de dag na de bevalling naar huis. In het minst gunstige geval wil de kinderarts ze een paar dagen zien. Maar hij weet zekerdat ik voor het weekend dan weer thuis ben. Kindjes worden ongeveer 5 pond geschat.
     
  2. jo7

    jo7 Actief lid

    17 nov 2006
    458
    0
    0
    funntme, wat gaat het snel en wat een positief bericht dat ze misschien al zo snel mee kunnen.hou ons op de hoogte
     
  3. Latifatje

    Latifatje Niet meer actief

  4. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    FunnyMe, spannend hoor! Nog minder dan een weekje! Succes alvast!

    Sassie, bedankt voor de tip. hmmm, ik ben eens gaan kijken, die beugel vind ik er maar eng uit zien haha! Maar bedacht ineens een ander idee, zo een zitje erachter is natuurlijk gewoon prima, dan kan de baby liggen in de wandelwagenbak, 1 van de 2 'grote' ernaast in de wandelwageninzet, en 1 van de 2 'grote' op dat zitje. Maarja we zullen nog eens kijken. Nog tijd genoeg! haha! Heb zelfs gedacht om mn tweeling wagen te verkopen en een drielingwagen voor in de plek aan te schaffen, maar dat lijkt me wel erg breed worden!

    Liefs, Hanneke!
     
  5. Noor28

    Noor28 Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.801
    0
    0
    verpleegkundige
    Nieuw Vennep
    Jeetje FunnyMe: spannend hoor!
    En toch ook wel bijzonder dat je al met 36weke wordt ingeleid! Hoe voel je je eronder?
     
  6. FunnyMe

    FunnyMe VIP lid

    8 jul 2006
    7.561
    0
    0
    ik voel me er goed onder. De gyn zegt ook dat het genoeg is geweest. hij voorziet ook geen problemen voor de kleintjes (wat toch het belangrijkste is!) Hij zei zelf dat het op een gegeven moment genoeg is voor je lichaam. En dat moment vond hij nu.

    Het verbaasd me wel dat hij denkt dat we al zo snel naar huis mogen...
     
  7. Marian

    Marian Fanatiek lid

    27 feb 2006
    3.648
    0
    0
    Op dit moment lekker thuisblijfmama
    Kampen
    Hey hoi!

    Ik kom even gauw binnenvallen! Ik ben met 36+1 weken in geleid en bevallen met 36+2. Ik ben op een woensdag bevallen. Martijn mocht op zaterdag mee naar huis, Lotte op maandag. Lotte heeft 36 uur in de couveuze gelegen en Martijn 12 uurtjes. Martijn woog 2340 en Lotte 1980.

    Ik was dus ook binnen een week compleet thuis terwijl ze met 36 weken al geboren zijn. Het kan dus best hoor! ;) Komt allemaal helemaal goed! Spannend zeg, als je zo ver van te voren al weet dat je gaat bevallen! Ik kreeg tijdens controle te horen dat ik in het ziekenhuis moest blijven, en toen ging het alleamaal ineens zo snel! Eén nachtje geslapen en het inleiden begon....

    Hoe is het verder met de dames hier? Alles een beetje onder controle?
     
  8. sassie1980

    sassie1980 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.292
    0
    0
    FunnyMe, spannend dat het nu allemaal vervroegd is. Je weet natuurlijk nooit hoe lang het inleiden gaat duren, maar hopelijk worden ze gewoon dezelfde dag geboren. En hopelijk gaat het dan prima met de kindjes, waardoor je ze beide snel mee naar huis mag nemen.
    Heb je verder alles geregeld? Ziekenhuistas enzo? Heel veel succes met de allerlaatste loodjes.
     
  9. Hier komt spuit 11 ook nog even ;) : spannend FunnyMe dat de datum vervroeg is! Ik ben benieuwd hoor.

    Even een vraagje aan jullie allemaal: hoe is (was) het met jullie ijzer tijdens de zwangerschap? Die van mij blijft nl. maar dalen ondanks pillen. Nou ja, vanmiddag naar de gyn en dan zal ik wel meer horen.
     
  10. FunnyMe

    FunnyMe VIP lid

    8 jul 2006
    7.561
    0
    0
    Meiden bedankt voor jullie antwoorden!

    Marian, wel raar dat de gyn denkt dat mijn kindjes niet in de couveuse hoeven dan. Nou ja we zien het wel toch? Eerst maar eens 'even' bevallen.

    Essie, mijn hb was aan het begin van de zwangerschap 9.2 Met 30 weken was die 7.5 dus ik heb nooit pillen hoeven te slikken.
     
  11. Daisy1975

    Daisy1975 Fanatiek lid

    20 aug 2007
    4.495
    0
    0
    Verkoopster
    brabant
    Hey meiden,

    @Sassie,wat een heerlijk gevoel heh om de hartjes te horen :D
    Fijn dat alles in orde is!

    @Bolbuikje,nou ik heb idd dus helemaal niet meer gekolfd en het gat primatot nu toe maar dat zal zo wel blijven denk ik.
    Misschien een onbeschofte vraag maar waar zijn je kinderen nu dan?
    Ik begrijp dat je het ff niet aankunt met heel de dag de kids om je heen?
    Sorry als ik te nieuwsgierig ben,zeggen hoor!

    @FunnyMe,ojee meid wat spannend zeg!
    Zou geweldig zijn als ze idd gelijk bij je op de kamer mogen,maar datz al wel als ze 5 pond geschat ordende meiden van ons werden op 5/5,5 geschat en dat klopte redelijkze waren ruim 5,5 pond!
    Ik wil je vast heel erg veel succes wensen!
    Zet m op meid you can do it!

    Hier alles goed,de meiden doen het supergoed,gister wezen wegen en Linne weegt nu 3550gr en Fenne 3485gr,we geven nu 120cc voding en moeten in de nacht 90 geven anders gaat het te hard aangezien ze alles opdrinken,hahah..
    Op zich gat alles goed zo in mn uppie alleen het voeen nog niet,ze kmen alletwee tegelijk hoe doen/deden jullie dat?
    Ze schreeuwen dan alles bij elkaar,pfff ;)

    Hoe gaat het met de rest?
    Nou mn schattie komt net thuis dus ben er weer vandoor :D

    Dikke kus!
     
  12. sascha78

    sascha78 Actief lid

    3 mrt 2007
    256
    0
    0
    Leerkracht basisonderwijs
    Daisy je kunt een van de kleintjes op/in een voedingskussen leggen en dan een handdoek oid onder de fles om hem omhoog te houden. Het andere kindje kun je dan zelf voeden (en dan per keer wisselen wie je op schoot neemt). Ik heb het altijd zo gedaan en dat beviel prima. Op een gegeven moment lagen ze soms ook samen zo te drinken, wel handig zo'n automatische piloot. Nu liggen ze zelf in de box te drinken en houden ze m ook al goed omhoog. Het wordt dus steeds gemakkelijker.

    Funnyme het duurt niet lang meer he, spannend hoor! Over de couveuse, mijn meiden zijn met 38 weken geboren en hoefden alleen de eerste dag in de couveuse, verder in de warmtebedjes. Omdat ze zichzelf nog niet goed warm konden houden mochten ze niet gelijk bij mij op de kamer. Uiteindelijk zijn ze helemaal niet bij mij op de kamer geweest. En op de dag dat ze naar huis mochten waren ze te geel en werd het uiteindelijk een dag later. Maar goed dat is natuurlijk per situatie verschillend. Ik vind de gyn ook wel erg optimistisch je weet nooit hoe de kindjes zijn na de geboorte. Misschien een rare vraag, maar is het lichamelijk te zwaar op het moment, dat hij daarom zo vroeg wil inleiden? Mijn gyn heeft het namelijk nooit een moment over inleiden gehad. Het liefst wilde hij de keizersnede ook pas in de 39e week uitvoeren. Hopelijk gaat alles goed en hoef je niet nog 3 dagen te wachten voor ze komen.

    Nog een weekje en dan kunnen we hun eerste verjaardag vieren. Het schiet dus al aardig op. Volgende week moet ik ook weer werken, dat is wat minder. Ik heb er nog niet echt zin in. Morgen de eerste vergadering en dan begint het weer. :(
     
  13. Daisy1975

    Daisy1975 Fanatiek lid

    20 aug 2007
    4.495
    0
    0
    Verkoopster
    brabant
    @Sas,thanks!
    Ik ga het straks gelijk proberen :D
    En met boeren dan,ik heb ook vaak dat ik de 1 pak om te boeren en dat bij de ander al iets niet lekker zit,wat een gedoe heh,ben blij dat ik hier alles kan vragen.
    Geniet nog van je laatste week vakantie meid!

    Ook heb ik een klein probleempje met voeden,Fenne knoeit er heel veel naast dus heb ik op aanraden van het CB de flessen van Bibi gekocht(we hebben zelf Avent)met de 'kromme tut' zeg maar,kent iemand deze?
    Bij deze duurt het wel weer heel erg lang voordat ze m leeg hebben,heb al gaatjes erbij geprikt maar schiet nog niet op..


    Alvast bedankt!
    xxx
     
  14. Marian

    Marian Fanatiek lid

    27 feb 2006
    3.648
    0
    0
    Op dit moment lekker thuisblijfmama
    Kampen
    @Daisy, zo deed ik het, en dan tegelijk boeren als ze tegelijk klaar waren met drinken, gewoon met 1 arm omhoog beuren tegen je schouder aan.

    [​IMG]

    Dit is heel lang goed gegaan, tot ze te zwaar en te lang werden, maar toen begon het zelf drinken steeds beter te gaan.
     
  15. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Daisy, je mag vragen wat je wil, en ik mag beantwoorden wat ik wil, prima toch? De kindjes zijn afwisselend bij mijn ouders en bij de ouders van Leander. Dit is zo overdag sinds half mei en snachts sinds eind mei. Gewoon omdat ik niet meer voor de kon zorgen :cry: , ik had geen energie meer en lag eigenlijk bijna de hele dag te slapen. Nu sinds een paar dagen zijn ze smorgens van ong 8.00 tot ong 12.00 bij mij, dan ga ik proberen wat te eten en ga ik slapen. Dan heb ik smiddags 'vrij' en savonds komen ze even Ruben brengen omdat hij dan bij mij drinkt. Als Leander gewoon thuis is, dan zijn de kindjes uiteraard ook gewoon thuis.
    Over het voeden, ik heb nooit tegelijk gevoed. Ik zeg altijd, ze moeten me al zoveel delen, dat voeden houd ik voor mama en 1kindje. En soms kwamen ze toch tegelijk, maar dan was de gene die als eerste 'riep' als eerst aan de beurt om te drinken. Maar ze kwamen eigenlijk nooit om dezelfde tijd voor voeding. En daarbij kwam dat ik het niet voor elkaar kreeg om als er al een aan het drinken was die tweede erbij te nemen omdat ze echt een tijd lang echt ondersteuning nodig gehad hebben bij het drinken, dus echt het hoofdje aan de borst houden!

    Zo dat was even snel mijn antwoord op jouw vragen! Ik ga nog heel even verder kijken hier en dan weer mijn bedje in!
    Liefs, Hanneke!
     
  16. Noor28

    Noor28 Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.801
    0
    0
    verpleegkundige
    Nieuw Vennep
    FunnyMe: ik beviel met 35w1d en de jongens mochten mee naar huis toen ik 36+4 zou zijn geweest. Zijn niet in de couveuse geweest, wel een paar dagen in een bedje met een verwarmd matrasje.

    Hanneke: ik had geen idee dat het zo slecht met je ging, jeetje, ik schrik er echt van. Ik begreep van je laatst dat het nu wel beter gaat?! Onwijs veel sterkte meid, maar je komt er wel!

    Daisy: ik deed t net zo als Marian of wat ik ook wel deed was een links naast me op de bank leggen (voeten tegen de rugleuning) en de ander rechts.
    Wb de spenen: niet gebruikt, maar soms kun je de gaatjes ietsje groter krijgen door een cocktailprikkertje erin te steken en dan zo te steriliseren.

    Sascha: ja wat gaat het hard he, bijna 1..... UNBELIEVABLE!
     
  17. roca81

    roca81 Bekend lid

    26 okt 2006
    851
    0
    0
    @ Daisy
    Ik heb ook enkele flessen geprobeerd, maar ik ben echt helemaal super tevreden met de Difrax fles (de S fles). Maud kreeg haar mondje in het begin niet helemaal om de avent fles, en kreeg daardoor te veel lucht binnen. Nu heeft Maud dus de Difrax fles en Fenna de Avent. Ze drinken de fles allebei snel leeg.

    Wat een mooie gewichtjes hebben Fenne en Linne al! Ik ben gisteren op het bureau geweest. Maud 54,5 cm en 4950 gram en Fenna 56,5 cm en 5275 gram.

    Groetjes Roca
     
  18. motormuisje

    motormuisje Actief lid

    8 aug 2007
    137
    0
    0
    fysiotherapeute
    gekke huis hier!

    heb ff een terugslag. dacht dat ik het allemaal wel "ff" zou doen. het valt zo tegen!
    ik heb wel veel steun van mn man en mn nichtje maar ik weet niet waar ik beginnen moet, IK WORDT GEWOON GEK. familie uit amerika en schotland zijn over gekomen dus die komen regelmatig ff binnenrollen. ik stuur ze na een half uur echt weg, ben zeer licht ontvlambaar tegen anderen. heb ook totaal geen zin in bezoek van collega's en vrienden. het hoort erbij maar ik kijk af en toe de mensen weg voor mn gevoel. niet echt gezellig maar kan het gewoon niet opbrengen

    nicha en angie doen het super, angie is niet echt een drinker maar dat komt wel ze vast steeds in slaap tijdens het voeden, echt een lekkere tut baby!

    de andere meiden (13 maanden) gaan staan dus dat wordt ook weer rennen straks achter de meiden aan

    vandaag was mn oudste jarig 7 alweer. is voor mn gevoel nog steeds mn kleine mannetje, zal ie altijd wel blijven maar is al zo groot! en er is in 7 jaar zo veel gebeurd. verhuizingen 6 kleintjes, mannetje op uitzendingen, toch terug naar nederland verhuisd.

    dames hoe krijgen jullie het voor elkaar borstvoeding?
    ik heb het geprobeerd bij de ezra maar ging gewoon niet en kolven bij het idee alleen al hadden mn borsten zoiets van "hell no!". nu gaat het niet vanwege piercings maar heb ook geen moment gehad van ik ga het doen, ze krijgen met fles voeding ook alles binnen en als ik kijk naar ezra die is er ook groot mee geworden

    nu kunnen we samen voeden (john,ezra of mn nichtje) maar als ik alleen ben dan zet ik de dames in de maxicosi op de salontafel en dan zelf op de bank zitten en drinken maar.
    zo deed ik dat bij de andere ook avond en nacht voedingen deed ik ook altijd zo. maar dan lekker op bed

    john kwam gister thuis met ezra die hadden een vakantie geboekt voor de hele bubs, ben nog niet helemaal in jubel stemming maar dat komt nog hoop ik, eind sept ff naar de zon

    zo onwerkelijk nog vorige week lag ik lekker te puffen om deze tijd en nu heb ik gewoon mn 2 frutseltjes vast..zo'n heerlijk rijk gevoel

    ik ga weer voeden met mn mannetje
     
  19. Daisy1975

    Daisy1975 Fanatiek lid

    20 aug 2007
    4.495
    0
    0
    Verkoopster
    brabant
    Haihai,

    @Marian,wat een grappig gezicht zeg,die ga ik ook nog ns proberen!
    Thanks voor de tip!

    @bolbuikje,jeetje meis dat valt niet mee voor je...
    Maar ik begrijp dat het nu weer wat beter gaat met je?
    Heftig hoor meis!
    Doe maar lekker rustig aan,de kids zijn in goede handen dus kan mama goed voor zichzelf zorgen zodat ze snel weer kan gaan genieten heh!
    Dikke knuff voor jouw..

    @FunnyMe,ik ben met 37,2 bevallen en onze meiden mochten gelijk bij mama op de kamer :D Ze waren ook wel geod op gewicht heh,maarja bij schatten ze ook op 5 pond?

    @Noor,ja dat is juist het probleem,er zit geen gaatje in die speen,2 openingen,we hebben er 4 bij geprikt maar helpt nog niet.
    We blijven de Avent nu maar gebruiken,nu duwen we de speen iets verder in het mondje en voila,geen geknoei en geen geslok en gelijk boeren,haha...
    Hoe issie met jullie?

    @Roca,wat groeien ze hard zeg,super!
    Hoe doen ze het?

    @Motormuisje,gewoon aangeven als jij geen zin in bezoek hebt,je moet proberen wel te genieten hoor...
    Ook bij mij ging het helemaal de fout in met bv,nja idd dan maar flesvoeding,zo ben ik ook groot geworden.
    Wat lief van je ventje zeg om een vakantie te boeken,heerlijk!
    Enne nog van harte met jullie zoon!
    Rustig aan heh!

    Fenne en Linne hebben ons gister werkelijk de hele nacht en dag bezig gehouden,jeetje zeg dat is echt wel heavy!
    Ze hebben zo'n last van krampjes,maar nu zijn papa en mama wel heel erg moe..
    Vannacht en vandaag slapen ze wel weer goed,heerlijk..
    Vanmorgen behoorlijk druk geweest hier,de tuin is gedaan door mn schoonouders,mn moeder heeft gestreken en mn tante heeft het huis doorgepoetst,weer helemaal bij voor het weekend!
    Straks komen mn ouders ff oppassen dan kunne Lars en ik ff boodschappen doen,we wilde ze eerst meenemen maar zo is makkelijker heh!
    Nou weer een heel verhaal,hahaha...(nu heb ik ff de tijd ;) )

    Meiden het ga je goed!
    Dikke kus!
     
  20. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Noor, tja ik heb het ook nooit zo duidelijk verteld hoor! En idd het gaat nu weer wat beter, met de nodige hulpmiddelen zegmaar ;)! Hoe is het met die mannen van jou? Alles oke?

    Sascha, dat schiet echt al op voor jullie zeg! Tjonge ik moet er nog niet aan denken! 1 jaar dat is ineens zo oud en al zo groot :oops: ! Nou een hele fijne dag gewenst alvast!

    Roca, hoe is het daar? En met de meiden? Alles goed? Drinken ze lekker? Mooie gewichten hoor, dat gaat zeker goed haha!

    Daisy, ja het gaat idd weer wat beter hier! Nu hoop ik dat het zo blijft gaan en beterder ;) word! Hoe is het met jou? Tja dat flesje kan ik je niet mee helpen, hier hebben we difrax flessen met een s-speen.

    Motormuisje, idd wat daisy ook zegt, als je geen bezoek wil kun je het beter even aangeven dan je zitten ergeren en dar er zomeeteen een bom basrt! Hoe gaat het verder met jou? En de kleintjes? Tjonge ik bedenk me dat jij het wel heel druk moet hebben met allemaal kleintjes! Die borstvoeding, tja hier is het gelukt, tijden gehad dat ik stipt om de 2 uur voedde, bijgevoed met kv, maar uiteindelijk wel weer volledige borstvoeding. En nu weer 1voeding aan de borst, en ik kolf 2 keer op een dag. Dat is voor Malou, want Ruben drinkt bij mij. In de hoop weer terug te komen op alleen bv en geen kv meer erbij. Hoe vinden de andere kindjes het trouwens? Weer twee babytjes erbij? (sorry voor al mijn vragen :oops: )

    Andere meiden hoe vergaat het jullie?

    Hier met de kleintjes alles prima! Gister samen met mn vriend even naar het cb geweest Malou is 6120gram en 65cm en Ruben is 5840gram en 64cm. Prima resultaat! Verder weinig te melden geloof ik.
    Liefs, Hanneke!
     

Deel Deze Pagina