katten in huis en kruipen.

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door B en N, 7 sep 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. B en N

    B en N Fanatiek lid

    13 sep 2007
    2.532
    0
    0
    Hoi allemaal,

    Wij hebben drie katten en zitten met een groot dillema. Jamila zal straks natuurlijk door het huis heen banjeren en heerlijk kruipen. Daarin willen wij haar niet echt een beperking op geven. Hoe zit het nou met jullie katten/honden. Alles van wat een baby pakt of aanraakt gaat natuurlijk of kan natuurlijk richting het mondje gaan.

    Onze katten komen ook buiten en uiteraard in een kattenbak, vervolgens lopen deze met hun pootjes door je huis heen en verspreiden alle bacterieen door het huis. Is het een afweging die je nu moet gaan maken om elke keer achter ze aan te gaan dweilen of doe je die katten gewoon weg?

    Hoe hebben jullie dit gedaan met de katten en moeten we die katten vanwege hygieene nou weg gaan doen? We zijn er beide aan gehecht en willen ze niet kwijt, maar dat de kleine straks een ziekte oploopt door de katten willen we al hlemaal niet. Alvast bedankt voor jullie tips.
     
  2. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Hoe bedoel je "gewoon weg" Toch niet dat je ze uit huis plaatst ofzo toch?
    Want daar gaan mijn haren recht overeind van staan...

    Hier hebben wij ook 3 langharige katten. Nathan kruipt het hele huis door en is nog geen 1 keer ziek geweest. Hij heeft al behoorlijk wat haren binnengekregen.
    En anders zet je de kattenbak toch ergens anders? Wij hebben een speciale kattenkamer waar de kleine niet bij kan. En ik heb nog nooit kattengrit bij ons in de kamer gezien.
     
  3. Butterfly

    Butterfly Bekend lid

    13 mrt 2006
    979
    0
    0
    Ik zorg dat ze niet in de buurt van de kont komt, meestal aait ze over hoofd of rug. Tenminste als het lukt want meestal lopen ze snel weg
     
  4. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.123
    1.673
    113
    geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om onze drie katten weg te doen. Onze dochter is inmiddels twee en die heeft gewoon gekropen hoor. Wat wij qua hygiene doen? Elke dag heel grondig stofzuigen, vaak even een bezem door de kamer en regelmatig dweilen.
    Wij hebben onze dochter wel vaak bij de kattebak weg moeten halen ja, maargoed, daar ben je toch bij? je laat je kind toch niet los kruipen als je er zelf niet bij bent lijkt me.
     
  5. B en N

    B en N Fanatiek lid

    13 sep 2007
    2.532
    0
    0
    Bedankt voor je reactie Astrid. Ja eigenlijk wel, onze katten komen ook buiten, en van tijd tot tijd wordt er ook wel eens wat gevangen en meegenomen. Insecten daar zijn ze ook dol op en nemen die ook wel mee naar binnen.

    Laat me wel duidelijk maken dat we ze echt niet weg willen doen, die katten hebben we nu al 5 jaar, maar het is meer dat we wel willen weten of het kwaad kan om de kleine door het huis te laten kruipen met al die haren en of men daar ervaring mee heeft. Want je kan natuurlijk ook wel geluk hebben met het feit dat je kleine niet ziek wordt, maar stel dat het gebeurt wat zijn dan de ziektes die Jamila kan lopen? De kattenbakken staan ver weg op zolder dus die staan redelijk op afstand.

    Met tapijt zie je ook niks op de vloer liggen natuurlijk maar op laminaat of tegels ( wij hebben laminaat ) zie je de kattenharen en dan vooral in een rui periode echt overal liggen. Ook een leuke kleed is niet te doen want die wordt gewoon kapot gekrabt en of helemaal onderbehaard. Dus ja er zijn gewoon dingen die heel zuur zijn mbt katten maar weg doen is let op voor beide eigenlijk geen optie, maar wel willen we weten hoe we hier het beste mee om kunnen gaan.
     
  6. dolfijntje1985

    dolfijntje1985 Bekend lid

    28 mrt 2007
    977
    1
    18
    wij hadden ook een kat en we wonen zelf in een apartement dus de kattenbak stond in de bijkamer maar het hele huis lag onder de kattengrit en overal op de tafels stonden witte pootjes en echt overal lag haar.
    we zogen bijna elke dag maar als je dinsdag gezogen had en je kwam woensdag je bed uit had je het idee dat je al een week niet gezogen had.
    wij vonden het ook heel onhygieniche vooral omdat ze in de kattebak ook over hun pies en poep stappen en vervolgens over alles heen stappen.
    dus ik snap precies wat je bedoelt.
    ik vind het ook helemaal geen gekke gedachten.
    wij hebben uiteindelijk de kat weg gedaan naar een heel aardig stel die heel graag een kat wilden hebben.
    maar bij ons was dat niet de enige reden mijn zoontje loopt steeds met ontstoken oogjes en mijn man is ook altijd alergiche geweest voor katten.
    kreeg altijd jeuk aan zijn ogen en in zijn keel.
    maar tegen woordig ging dat heel goed.
    hij moest alleen niet eerst de kat aaien en dan in zijn ogen wrijven.
    dus wij hadden zoiets van grote kans dat ons zoontje ook alergiche is.
    dus alles bij elkaar hebben we besloten om de kat weg te doen.
    was wel heeeel moeilijk maar we hebben nog aventoe contact met de mensen waar hij heen is gegaan en het gaat super goed.
    doe waar je je goed bij voelt. maar overhaast niks anders krijg je straks spijt wij hebben er ook weken over na gedacht en veel over gepraat want het is natuurlijk niet zomaar iets wat je doet.

    liefs diane
     
  7. twinny

    twinny Fanatiek lid

    4 jul 2006
    2.822
    1
    0
    Zuid-Limburg
    onze katten komen niet buiten. de kattebak staat op de eerste verdieping en ze komen niet in de slaapkamers. Verder kruipt en schuift Zoë gewoon lekker door de haren heen en ze zal er zekers ook wel binnen krijgen. Zeker als ze met de verwarmingsmandjes aan het spelen is!

    Ik probeer elke dag te zuigen en dweil geregeld. Verder doe ik als ik veel haren op het laminaat zie, er ff met een droge swifferdoek overheen swifferen. Als er veel haren op de bank "plakken" dan ga ik er ff snel met een vochtige hand overheen, dat helpt ook.

    Heb eigenlijk nooit erbij stil gestaan dat ze er ziek van zou kunnen worden. Maak me er ook niet druk om. Ben dol op mijn katten en voor Zoë zijn ze gewoon iets wat in huis erbij hoort denk ik.......

    Achter je katten aandweilen heeft weinig zin denk ik. Controleer gewoon vaker of ze wat mee naar binnen hebben gesleept. En je kunt ook geregeld de handjes van je dochter met een doekje ff schoonmaken ofzo.....

    succes
    twinny
     
  8. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Wij hebben ook laminaat, nergens geen tapijt of kleden.
    En onze katten verliezen bijna het hele jaar door haar. En hele flinke plukken.
    Ik stofzuig en dweil elke dag.

    Nogmaals, Nathan is nog nooit ziek geweest. De katten komen regelmatig achter in de tuin en ook ons konijn die buiten staat loopt zo nu en dan even binnen.

    Ik heb er ook nog nooit bij stil gestaan dat ze er ziek van kunnen worden, ja hele kattendrollen opeten is gewoon ranzig.

    En ookal dweil en stofzuig ik elke dag, Nathan heeft soms echt vieze handjes. Maar meer van de rommel die wij naar binnen lopen.
    Ik maak regelmatig zijn handjes schoon.
     
  9. B en N

    B en N Fanatiek lid

    13 sep 2007
    2.532
    0
    0
    Dank je wel Diane voor je reactie. Daar kunnen we zeker wat mee, mijn man namelijk die was vroeger ook allergie's voor honden haren, daarom hadden zijn ouders de hond na verloop van tijd ook weg gedaan, ivm hem. Hij krijg uitslag aan zijn handen en had ook last van zijn ogen. Ik zie niet echt veel verschil tussen honden en katten haren.

    Het is en blijft gewoon een hele moeilijke beslissing en wij houden van die beestjes maar we willen het niet ten koste van Jamila laten lopen en er laks mee om gaan. Als je ook nog eens beide werkt en naast de kattenbakken ook nog eens elke dag een huis moet gaan schoonmaken alleen maar vanwege de katten, dan kan je me veel vertellen maar dat houd op den duur ook echt op. En stofzuigen en dweilen en alle kattengrid overal weghalen en ook nog opletten dat ze niks mee naar binnen nemen.

    Nee we zullen er wel goed over praten en kijken wat de beste oplossing is, want na verloop van tijd ging zijn allergie weg en heeft hij er geen last meer van gehad, nu trouwens ook niet de afgelopen 5 jaar. Dus het was wel in zijn baby / jongere jaren dat hij er last van had.

    Het is wel een moeilijk punt om met elkaar over te hebben, je wilt toch het beste voor de kleine maar ook voor de beestjes. Het is toch een vertrouwde omgeving en hoe je het went of keert je zelf inbeelden die katten in de transportbak te doen en de andere / nieuwe eigenaar te zien weg lopen met je katten doet al verrekte veel pijn, laat staan het moment zelf.
     
  10. mel1977

    mel1977 Actief lid

    Hier wordt zo'n beetje elke dag wel een keer gestofzuigd en gedweild.
    Je kan niet anders met 2 katten en een hond is mijn mening.
    Belangrijk is wel om je dieren regelmatig te ontwormen!
    Ze hebben hier geen kattenbak, ze doen alles buiten gelukkig, daar heb ik dan weer geen last van.

    Hier wordt ook vaak gebaald dat in de weinig tijd die ik "voor mezelf" heb ook nog eens van dat soort klussen moeten worden gedaan, maar goed, we hebben voor alle vier (kind, hond, kat) gekozen, dus moet ik dat maar voor lief nemen. (oke, de katten zaten bij de man inbegrepen, dus dat was niet echt kiezen haha)

    M'n katten wegdoen (en de hond dan ook) om de reden dat het niet hygienisch zou zijn, zou ik nooit doen, als je echt van ze houdt (wat je doet neem ik aan) neem je dit voor lief, lijkt mij.
    Als ik Sam met de katten en de hond zie rommelen (partners in crime de laatste tijd) maakt het een hoop goed!

    succes!

    Melanie
     
  11. dolfijntje1985

    dolfijntje1985 Bekend lid

    28 mrt 2007
    977
    1
    18
    idd het idee dat andere mensen met je kat weg gaan doet veel pijn.
    en op het moment zelf nog meer.
    we hebben ook op dat moment ff flink gehuilt samen.
    en daarna ook nog.
    maar we weten dat het goed gaat daar en ze krijgt de hele dag aandacht.
    ze slaapt zelfs bij hun op bed wat ze bij ons niet mocht dus dat is helemaal super.
    we hebben ook nog een hond maar die houden we wel.
    honden haren zijn heel ander dan katten haren.
    en die hond loopt ook geen kattenbak zooi door het huis.
    van die hond hebben we weinig zooi.
    en het huis blijft nou veeeel schoner en heb meer tijd voor mijn zoontje ipv het huis schoon houden.
     
  12. AnnaS

    AnnaS Fanatiek lid

    25 nov 2005
    1.096
    0
    0
    Agent
    Drenthe
    Hier ook altijd katten (3) en 1 hond in huis en zoal de oudste en de jongste met de dieren opgegroeid. Ze krijgen echt wel wat haren en of een bacterie wat het dier bij zich draagt naar binnen. Maar niet waar ze vrezelijk ziek van worden ik heb daar eigenlijk nooit zo druk om gemaakt. Het eenigste wat is sowieso 1 x per week doe is alles afstoffen met een detol ook de vloer dweil ik ermee.
    Verder niet al te veel over nadenken.
     
  13. arve

    arve Actief lid

    5 jul 2007
    327
    0
    0
    zuid-holland
    Hallo allemaal,

    Ik lees even mee want die van mij zal op ten duur ook gaan kruipen en wij hebben dan geen katten maar wel een hond die veel verhaard...

    Ik heb van mijn dierenarts begrepen dat als je kind gaat kruipen dat je moet zorgen dat de honden en katten ( die buiten komen) 4x per jaar ontwormt...dit is heel belangrijk..( ik doe het altijd al) .zodra je dat doet kan de rest geen kwaad....tja af een toe een haarbal maar daar kan je toch niks tegen doen...Jullie weten dit vast wel maar las het nergens dus dacht ik, ik tik fff mee.

    gr veer
     
  14. Kisbaba

    Kisbaba Fanatiek lid

    23 sep 2007
    3.211
    1
    0
    moeder, huisvrouw, en ik heb een B&B voor fietsgas
    Gezelligste stadje i
    Wij hebben ook altijd al twee katten in huis gehad, en bovendien vloerbedekking. Ik zuig twee keer per week, dus ook niet overdreven veel.
    Onze kids hebben er nooit last van gehad. Volgens mij bouwen ze vanzelf een soort weerstof op. Je kleintje kan over het algemeen wat wat hebben hoor.
     
  15. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    27 jun 2008
    2.432
    0
    0
    Hier 9 katten en 3 honden waar er volgende week nog 2 bijkomen.
    Tsja, af en toe zit onze zoon onder de haren, jammer dan, dood gaan ze er niet van hoor.
    Wij stofzuigen 1 keer per dag en dweilen iedere dag maar heel veel haalt dat niet uit.
    Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt daarom mijn dieren weg te doen.
     
  16. Kiwi80

    Kiwi80 Bekend lid

    24 feb 2007
    530
    0
    0
    Hier 2 honden. Ik zuig en dweil elke dag, maar er liggen dan na een uur alweer haren en veel zand wat ze van buiten mee naar binnen nemen. Eerst zat Emma lekker in de box, maar die tijd is wel over. Ze wil lekker rondkruipen en kattekwaad uithalen. Dus ja, ze ziet er heel vaak niet meer uit van het kruipen. Maar goed dat hou je niet tegen. Honden wegdoen? Echt niet! Dat zijn ook mijn kindjes! :oops:
     
  17. miranda22

    miranda22 Bekend lid

    5 jul 2007
    771
    0
    0
    mama
    heerhugowaard
    hier 7 katten, en xander is nu druk aan het tijgeren geslagen en ja hij krijgt af en toe haren binnen, maar gewoon goed schoonhouden. Absoluut geen probleem.
    En heel eerlijk hier had je ook aan kunnen denken voor je zwanger werd. Krijgen ze goed afweer systeem van.
    Gewoon goed opletten als de katten in de buurt komen van je kindje en dat ze niet op rare plekken grijpen kan er volgens mij weinig gebeuren.
    Heb er eerlijk nog nooit over na gedacht om me katten weg te doen.
     
  18. Brezjika

    Brezjika Bekend lid

    Hallo,

    Ik heb ook twee katten en irriteer me wezenloos aan de haren. Deze katten had ik genomen toen mijn oudste twee geen ukkies meer waren ennnnnnnnn met de veronderstelling dat ik geen kinderen meer zou krijgen, anders had ik ze echt niet genomen! :rolleyes:

    Vind het echt ranzig, haren op handjes, speelgoed en weet ik veel allemaal niet waar. Dus daarom elke ochtend vaste ritueel, als hun aan het eten zijn ga ik stofzuigen en dweilen. Ik moet dan ook echt overaaaaaaaaaaaaal stofzuigen, meubels, vensterbanken, zelfs mijn pc, echt alles zit eronder. Ze mogen niet eerder op de grond eer dat ik klaar ben.

    Ik heb de katten sinds hun geboorte wel zo getraind dat ze weg blijven, ze liggen meestal hoog ergens of op de vensterbank etc. In de avond liggen ze weer uitgebreid op de bank en rennen door de huiskamer.

    Ik geef ook eerlijk toe dat ik op dit moment spijt heb dat ik katten heb, maar straks is dat weer over omdat ze natuurlijk ouder worden en niet meer over de grond dweilen. ;)

    Groetjes Brez
     
  19. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.597
    3.483
    113
    Ik heb een kat en een aardig grote langharige hond. Wat belangrijk is, is 4 x per jaar ontwormen als je kinderen hebt en dan wel allebei die beestjes tegelijk. Verder stofzuig ik om de dag, elke dag als ze in de rui zijn en dweil ik 2 x per week en wil ik niet dat de kat in haar bed of box slaapt. Verder kan ik me er totaal niet druk om maken, mijn diertjes wegdoen om deze reden zou niet bij me opkomen, hoogstens als mijn kind allergisch blijkt te zijn. Af en toe een haar naar binnen, daar krijgen ze niets van hoor, bouwt eerder wat weerstand op. En het is een fase dat ze kruipen en dingen in hun mond stoppen, op een gegeven moment lopen ze (daarvoor liggen ze alleen maar) en zitten ze ook niet meer met haren aan hun handen.
    Ik zou me er niet te druk om maken, gewoon kijken hoe het tegen die tijd gaat, het valt je vast mee!
     
  20. lieke

    lieke VIP lid

    7 sep 2005
    5.590
    65
    48
    Leander zat vorige week met kattebakkorrels in zijn mond en hij leeft nog..... ;)
    En is er niet ziek van geworden.
    Kan moeilijk mijn katten wegdoen omdat hij kruipt.
    Ik lees echt niet dagelijks in de krant kinderen ziek door kruipen over de vloer waar katten lopen.
    Relax en houd het lekker schoon op een goede manier.
    Dagelijks zuigen en een mop erdoor.
    Dan hoef je, je echt geen zorgen te maken.
    Anders is het als je ontdekt dat je kind een allergie heeft.

    Liek
     

Deel Deze Pagina