Wil iemand mij alsjeblieft opbeuren?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Christina83, 11 sep 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Christina83

    Christina83 Actief lid

    28 dec 2007
    268
    0
    0
    Pfff, zie het ff niet meer zitten. Zoonlief kan zich omdraaien, dus we zijn definitief gestopt met inbakeren, de pacco. Ik heb een slaapzak (puckababy) aangeschaf met lange mouwen. Ingebakerd sliep meneer perfect. Om 19:30 naar bed en dan klokje rond en overdag 3 slaapjes van bij elkaar 5 uur. Maar nu is het echt een ramp! Het inbakeren lijkt nu gewoon een uitstel van het probleem te zijn geweest, want we zijn weer terug bij af. Die maaiende armpjes blijven gaan en pas als je lang naast hem zit en ondertussen z'n speentje vasthoudt, valt hij voor even in slaap. Uit frustratie heb ik hem gisteren omp z'n buik gelegd en dat gaat een stuk beter, maar hoewel hij zijn hoofd heel goed rechtop kan houden, vind ik dat eng.

    Vanmorgen werd hij wakker met dikke ogen, was nog lang niet uitgeslapen. Daarnaast is hij ook nog verkouden en toen ik hem bij het kdv bracht, zag hij er zo zielig en vermoeid uit. Ik weet gewoon echt niet wat ik moet doen. We zijn nu al 3 dagen bezig en dus weinig succes. Weet eigenlijk ook niet wat ik van jullie vraag, maar wilde gewoon even mijn frustratie kwijt. Lucht op!
     
  2. Kiwi1

    Kiwi1 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    4.849
    0
    0
    Hmmm, zo te lezen staat ons wat te wachten. Wij willen vanaf 3 maanden gaan afbouwen. Hij ligt nu in de pacco, maar we hebben ook een puckababy inbakerzak liggen en daarmee willen we afbouwen. Ik kan je dus niets uit de ervaring vertellen maar wat ik hier lees dan duurt het eventjes een paar dagen tot een week voordat ze eraan gewend zijn om met armpjes los te slapen en dan schijnt het weer beter te woorden!
    Succes in ieder geval.
     
  3. milika15

    milika15 Bekend lid

    13 aug 2008
    927
    0
    0
    Zuid Holland
    Hier ook hetzelfde. Mijn zoon slaapt met maaiende armpjes maar overdag wilt meeneer niet meer in de inbakerdoek slapen. Dus niet....het gaat steeds beter....van kwartierje slapen naar half uurtje en nu 1 uur.

    Maar 's nachts durf ik nog niet. Hij slaapt nog in de inbakerdoek. Dus ja ik vind het ook een beetje eng later als hij zich kan omrollen.

    Ik hou deze topic in de gaten.
     
  4. Yjc

    Yjc Fanatiek lid

    18 jan 2008
    1.133
    0
    0
    Tilburg
    Hoe sliep ie dan op het KDV? Lag ie daar ook ingebakerd?
    Bij ons mogen ze namelijk de kindjes niet inbakeren maar wel in een slaapzakje, zonder mouwen maar wel van badstof (van de Hema) dus lekker zwaar en blijkbaar gaf dat ook een veilig gevoel. Op deze manier zijn wij gaan afbouwen. Overdag op het KDV in een slaapzakje en 's nachts nog in de paccodoek. Na een week kreeg ze prikjes dus mocht ze ook 's nachts niet ingebakerd worden, dus toen ook maar een nachtje de slaapzak geprobeerd en dat ging goed. Dus nu slaapt ze gewoon zonder de doeken maar moet ze wel strak ingestopt worden. Dus ik heb verder ook geen tips. En kan je alleen maar succes wensen.
     
  5. Nora86

    Nora86 Fanatiek lid

    17 mrt 2006
    4.738
    0
    36
    Hoihoi.

    Damian sliep ook alleen ingebakerd , maar toen het hete weer begon konden we hem niet meer fatsoenlijk inbakeren.
    Toen zijn we begonnen met hem op zijn buik te leggen.. hij kon zelf zijn hoofdje draaien en op de rug slapen.. tja dat werkt gewoon echt niet hoor.

    Vanaf toen slaapt Damian op zijn buik , en hij slaapt als een roosje.
    Hij bleef ook "wapperen" als hij op zijn rug lag , en bleef erg onrustig.
    Het was wel eng de eerste periode maar nu weten we niet meer beter.

    Heel veel succes in ieder geval.
     
  6. Christina83

    Christina83 Actief lid

    28 dec 2007
    268
    0
    0
    Op het kdv werd hij ook ingebakerd. Alleen de Pacco mogen ze daar gebruiken. ik had net z'n leidster aan de telefoon en vanmorgen viel hij daar binnen 10 minuten op z'n rug in slaap... Wel voor maar 45 minuten, maar ik vind het al heel wat. Wat ik dan niet begrijp, is waarom hij het wel daar doet en niet thuis. Ik voel me gewoon een soort van schuldig dat hij door mij niet kan slapen, alsof ik hem zo heb gevormd.
    Heb ook vandaag de wijkverpleegkundige gesproken en zij zegt dat ik hem absoluut niet op z'n buik mag laten slapen. Maar daar trek ik me niet zo veel van aan. Tsja, en verder kan ik volgens haar niet meer doen, dan wat ik doe. Zie heel erg op tegen komende periode van constante hazenslaapjes en dan vooral 's nachts... Ik vraag me echt af waarom hij z'n armpjes niet gewoon lekker kan laten liggen. Ik vind het zo zielig om te zien dat hij zo moe is en gewoon niet in slaap kan komen :(
     
  7. Sweetvienna

    Sweetvienna Fanatiek lid

    10 jul 2007
    2.092
    0
    0
    Hier nog eentje....wij hadden eerst de Pacco waarin hij werd ingebakerd, daarna ook een Puckababy waar hij met zn armpjes in kon, dat ging allemaal redelijk goed hoewel hij toen ook dagen had waarop hij niet goed sliep. Nu hij zich naar zijn buik kan draaien kan dat niet meer en het zijn helaas weer hazeslaapjes die meneertje doet. Eergisteren de Puckabag binnengekregen, dus die met mouwtjes, maar het lijkt nog niet te helpen....Gelukkig slaapt hij 's nachts wel goed (afkloppen!) dus daar zijn we wel erg blij mee. Dat deed hij al snel goed. Sterkte, ik weet wat het is!
     
  8. Sweetvienna

    Sweetvienna Fanatiek lid

    10 jul 2007
    2.092
    0
    0
    En inderdaad hier ook dagen dat hij zo'n wit koppie heeft met van die moeie rooie oogjes...echt zielig
     
  9. Christina83

    Christina83 Actief lid

    28 dec 2007
    268
    0
    0
    Ik heb gisteren dus ook die puckababy met mouwtjes binnengekregen en meteen gebruikt. Nou ja, het resultaat heb ik al beschreven hierboven... Ik hoop zo dat dit tijdelijk is. Lekker dat jouw ventje 's nachts zo goed slaapt. Mijn zootnje deed dat dus ook perfect, 12 uur achter elkaar. Maar zonder Pacco wordt hij om de 2 uur wakker. Gelukkig slaapt hij na zijn speentej meteen weer verder, maar het is toch een onderbreking.

    Ik maak me dus wel veel zorgen over zijn slaaptekort. Weet iemand misschien hoe schadelijk dat kan zijn of valt het mee?
     
  10. onsukkie

    onsukkie VIP lid

    29 jun 2007
    6.874
    1
    0
    Monnickendam
    Er zijn kinderen die gewoon alleen maar op hun buik willen slapen. Ik zou zeggen, zet er een webcam of iets dergelijks op zodat je hem 24/24 in de gaten kunt houden en laat hem lekker op z'n buikje. Denk dat dat voor iedereen het prettigst is. En als je dat echt niet vertrouwd laat hem dan overdag op z'n buikje slapen als je erbij bent of regelmatig kunt controleren en 's nachts nog op z'n rug.
     
  11. imke

    imke Actief lid

    26 sep 2006
    187
    0
    0
    Verpleegkundige
    Uden
    wij hadden een airosleep. M.n. als ze op hun buik willen slapen = die ideaal. Ze kunnen gewoon doorademen mochten ze met mond en neus naar beneden komen te liggen. Ook wel zo'n fijn idee voor mama! Ik heb hem zelf even getest en idd ik kon gewoon doorademen! Ik vind het een ideaal ding. En dan lekker op zijn buik laten slapen zou ik zeggen!
     
  12. Sweetvienna

    Sweetvienna Fanatiek lid

    10 jul 2007
    2.092
    0
    0
    Dat vraag ik me dan af; ligt dat wel lekker dan de hele nacht op het buikje? Eventjes is misschien fijn maar de hele nacht met je nekje een kant op? Dat kan ikzelf niet hoor maar een baby wel?
     
  13. Sweetvienna

    Sweetvienna Fanatiek lid

    10 jul 2007
    2.092
    0
    0
    Ja daar zijn we ook wel erg blij mee hoor! Hij wordt wel eens wakker 's nachts maar valt dan meestal wel weer in slaap zonder dat hij een speen of flesje nodig heeft. Soms moet ik hem wel even gaan goedleggen dat wel. Maar regelmatig slaapt hij ook wel de hele nacht door, tenminste, ik hoor hem dan niet :)

    Ik heb geen idee of het schadelijk is. Ik ga er maar vanuit dat als hij echt slaapt heeft, hij toch wel zn slaap zal pakken...lijkt me?
     
  14. niva

    niva Fanatiek lid

    16 nov 2006
    2.300
    0
    0
    lvg begeleidster kinderen/jongeren
    Ons meisje heeft overdag altijd maar 45 min tot een uur geslapen en t schijnt ook dat een slaapcyclus ongeveer 45 min duurt, dus wat dat betreft klopt dat wel. ze wordt altijd standaard na een uur wakker..heeeel soms ineens slaapt ze per ongeluk door. Anywayz..Het zou dus kunnen dat je kindje écht niet langere slaapjes gaat doen dan steeds die slaapjes van een uur. Maar uiteindelijk ga je dan van drie slaapjes, naar twee en van twee naar één..dan is het best te doen hoor.

    Maar over het onrustig slapen. Wat rot voor je, kan me voorstellen dat je er moedeloos van wordt.
    Ik denk trouwens dat je bij alles wat je probeerd minstens een week stug moet volhouden om te zien of het werkt..dus drie dagen is nog net niet genoeg om te weten of het werkt, in mijn beleveing.

    Bij onze hummel hielp het inderdaad enorm om haar beentjes tot aan dr borst erg strak onder het dekentje te doen. Dus de deken echt strak instoppen.
    Ze maaide dan wel met de armpjes maar die vielen op gegeven moment van vermoeidheid anast dr neer en dan viel ze in slaap..zolang ze verder maar niét heen en weer kon draaien en onrustig kon worden. het is een beetje zoals een peuter in een driftbui dicht tegen je aan houden en zn lichaampje bvasthouden. Dat kan een kind heel veel veiligheid en vertrouwen geven..
    Ik ben geen deskundige natuurlijk, maar kan alelen zeggen wat bij ons erg hielp..na een weekje 'dwars'doen gaf ze zich er aan over..maar zodra de deken te slap zat kon ze niet slapen.

    Inmiddels maakt t niks meer uit voor dr en is hetvritueel (na het eten, konijn mee, etc etc) belangrijker geworden dan t instoppen

    Ow ik wens je zoveel succes, het is zó vermoeiend en frustrerend voor je !
     
  15. Christina83

    Christina83 Actief lid

    28 dec 2007
    268
    0
    0
    Even een update. Gisteren toen ik hem van het kdv haalde was hij redelijk moe. Heel makkelijk ging hij om 18:00 uur slapen. ik heb hem om 19:30 wakker gemaakt voor zijn laatste fles en toen heeft hij tot 5:30 geslapen! :) Daarna wel een uurtje aangeklooid, meneertje wist even niet wat hij met zichzelf aan moest. Vervolgens heb ik hem om 8:00 weer wakker gemaakt. Het ging dus heel erg goed, maar dat kwam waarschijnlijk doordat hij ook wel heel moe was.
     
  16. Sweetvienna

    Sweetvienna Fanatiek lid

    10 jul 2007
    2.092
    0
    0
    Nou das toch weer een keertje lekker gegaan dan! Zo'n dagje tussendoor dat dat soort dingen wel lekker gaan is toch wel een opsteker of niet :) hier slaapt ie op dit moment al anderhalf uur :) sinds dagen weer eens lekker!
     

Deel Deze Pagina