December 2007 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Jufffie, 7 okt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Essebes

    Essebes Fanatiek lid

    7 apr 2007
    3.215
    0
    0
    Morning!
    Zo weer een gebroken nacht achter de rug, ik was net zo gewend aan dat doorslapen ;)
     
  2. Essebes

    Essebes Fanatiek lid

    7 apr 2007
    3.215
    0
    0
    Zo Nelly, je bent al druk bezig geweest, is idd wat makkelijker om deze lijst erbij te pakken 8) Wel leuk om al die namen weer terug te lezen, lijkt mij best leuk als de meiden van wie we nu niets meer horen, een udate komen neerzetten *nieuwsgierig! :D *
    En nog steeds an het hoesten, jek...Liv & ik blijven ook flink verkouden.

    zo te lezen ben ik niet de enige die een beetje "nostalgie" opsnuift dmv het lezen van "bevallingsgedoe" :)

    O,er bijten wel meer kindertjes, ik snap dat ze het niet per se kwaad bedoelt maar ik ga het toch maar verbieden.

    Bipat, werkse!

    Judith, ben benieuwd hoe lang ik het als voorheen echte workaholic, vol ga houden, maar voorlopig heb ik er onwijs zin in! 8)

    Britteke, Sam ook zo hard z'n tandje gestoten, zielig he? Ik zag het al voor me dat ze tot d'r 10e geen voortandjes had :)
     
  3. sanneke

    sanneke VIP lid

    3 feb 2006
    5.476
    0
    0
    hey! goeiesmorgens!

    gebroken nacht ess? balen!

    hier een goeie nacht. mama hoopte alleen dat niels vanmorgen wat langer ging slapen (kwart voor 7). Ik ben vrij vandaag dus zou graag uitslapen... maar niels gaat er over een poosje weer in en mama ook :)
     
  4. Essebes

    Essebes Fanatiek lid

    7 apr 2007
    3.215
    0
    0
    Vanaf wanneer willen jullie gaan trainen dat ze op het potje moeten? Ik denk dat ik eerdaags een potje ga kopen en het langzaamaan probeer, of is dat nog te vroeg?

    Ik & Liv hebben zo''n rode schrale neus van het snuiten :^o
     
  5. Essebes

    Essebes Fanatiek lid

    7 apr 2007
    3.215
    0
    0
    Ow dat is een heerlijk vooruitzicht Sanneke, van hoe laat tot hoe laat gaat niels er dan weer in?

    Liv gaat straks ook nog even terug voor een tukkie, alleen ik blijf dan altijd wakker, ga ik lekker huishouden doen :) Yipeeee! ;) Zo lang slaapt ze ook niet hoor, als ik eindelijk ingetukt zou zijn , is madame alweer wakker...

    Hoeveel dagen werk jij ook alweer?

    Xx
     
  6. sanneke

    sanneke VIP lid

    3 feb 2006
    5.476
    0
    0
    ik denk dat je echt nog veeeeeeeeeeel te vroeg bent hoor, voor het potje.

    dit lees ik ergens:

    Wanneer begin je met de zindelijkheidstraining?
    Het is aan te raden te beginnen met de zindelijkheidstraining op het moment dat je kind er klaar voor is. Dat moment is aangebroken wanneer je kind zelf aangeeft dat hij in zijn luier geplast of gepoept heeft.
    Voor ieder kind komt dit op een ander moment. Sommigen zijn wat sneller dan anderen. Dat is niks abnormaals en heeft niks te maken met succes later in het leven. Over het algemeen geldt dat kinderen zich pas bewust worden van hun plas vanaf hun tweede verjaardag. Pas vanaf zijn derde tot vierde jaar zal je kind ook pas echt zindelijk zijn. 's Nachts duurt dat over het algemeen wat langer. Pas tussen hun vijfde en zevende zijn de meeste kinderen s' nachts droog. Meisjes zijn over het algemeen eerder zindelijk dan jongens.

    Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat dat peuters onder de 27 maanden er over het algemeen tussen de 10 en 14,5 maand over doen om zindelijk te worden, terwijl kinderen ouder dan 27 maanden er gemiddeld tussen de 5 en 9,5 maand over deden. In dit onderzoek waren meisjes gemiddeld 2,5 maand eerder zindelijk.

    Je kind moet aan een aantal voorwaarden voldoen voor hij klaar is om zindelijk te worden:

    Hij moet lichamelijk in staat zijn zijn plas of poep op te houden en zijn blaas moet groot genoeg zijn om minstens twee uur zijn plas op te houden. Je merkt dit wanneer zijn luiers langer droog blijven. Je zal dit overigens pas zien vanaf zijn tweede verjaardag.
    Hij moet zich bewust zijn van zijn ontlasting. Er komt een moment, zo rond de 15 maanden, dat je kind je vertelt dat hij heeft gepoept. Bij sommige kinderen merk je het door een verandering in zijn gedrag. Het is in ieder geval belangrijk dat je kind weet dat hij iets in zijn luier heeft gedaan.
    Hij moet ook een zekere afkeer voor zijn poep beginnen te ontwikkelen. Als peuters jonger zijn vinden ze het heerlijk om in hun ontlasting te graaien. Ze moeten deze fase duidelijk voorbij zijn. Je kind moet duidelijk interesse voor de WC beginnen te tonen.
    Als je kind aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, dan is hij klaar om zindelijk te worden.

    Het heeft over het algemeen dus ook geen enkele zin om je kind eerder zindelijk te willen maken. Als je het probeert te forceren zal het eerder averechts werken. Als de zindelijkheidstraining een verplichting wordt zal het meestal langer duren en de resultaten zullen slechter zijn. Soms kan dit zelfs leiden tot bedplassen op late leeftijd.
     
  7. sanneke

    sanneke VIP lid

    3 feb 2006
    5.476
    0
    0
    ik werk nu 2 1/2 dag, die halve dag is de woensdag in het onderwijs, dus ik ben s middags nog wel bezig. Ik haal niels om 2 uur op, mar dan ben ik nog niet uitgewerkt. Toen hij er nog niet was, was ik meestal wel tot half 4 bezig.
     
  8. Essebes

    Essebes Fanatiek lid

    7 apr 2007
    3.215
    0
    0
    Potjetrainen nog even mee wachten dus :) :) :)

    Dus eigenlijk werk je 3 dagen zeg maar..
    Ik ben benieuwd heo mij het straks gaat bevallen zonder werk..

    Terwijl ik Liv net instop denk ik: Ik ben eigenlijk gek! Weetje wat ik doe, ik volg Sanneke's voorbeeld:

    Ik ga ook even terug naar m'n bedje! kan het altijd proberen, m'n vader zei altijd: Slaap je niet, rust je toch! 8)
     
  9. Essebes

    Essebes Fanatiek lid

    7 apr 2007
    3.215
    0
    0
    Ja ik ga dus even... boekje mee 8) 8)

    Kuskus
     
  10. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    UIT DE RIJKSBEGROTING :D

    3.2. Verhoging maximale ouderschapsverlofkorting en ontkoppeling van levensloopregeling

    De ouderschapsverlofkorting biedt financiële ondersteuning voor werknemers die gebruik maken van hun wettelijk recht op ouderschapsverlof. Het wettelijke recht op ouderschapsverlof wordt met ingang van 1 januari 2009 uitgebreid van 13 naar 26 weken. Achtergrond van deze ambitie uit het Coalitieakkoord is de wens om ouders in de gelegenheid te stellen om desgewenst een langere periode zelf de zorg voor hun kind op zich te nemen. Door de uitbreiding van het wettelijke recht op ouderschapsverlof wordt het maximale bedrag van de ouderschapsverlofkorting ook hoger.

    De ouderschapsverlofkorting wordt op dit moment alleen toegepast als de ouder in dat jaar inlegt in de levensloopregeling. Vanuit het oogpunt van vereenvoudiging wordt deze koppeling van de ouderschapsverlofkorting aan de levensloopregeling losgelaten per 1 januari 2009. De ouderschapsverlofkorting komt daarmee volledig los te staan van de levensloopregeling.


    ***

    Zo nu even bijlezen ;)
     
  11. Alieke

    Alieke Fanatiek lid

    10 okt 2007
    3.793
    157
    63
    Goodmorning!

    Leuk om die lijst weer te zien!

    *zit hier een meisje die graag mee wil typen*

    Ess; Goed plan, rust lekker uit! Ik ben er pas een uurtje uit :oops:

    Potje; nee voorlopig niet. Het is inderdaad niet goed om te te dwingen/pushen want dan durven ze niet meer. Mogen wij ook niet op het werk doen, als hij/zij nee zegt dan hoeft het niet. Des te sneller het weer klaar is, dat getut met handen wassen is altijd erg interessant :)
     
  12. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    JUFFIE, wat fijn dat het beter gaat met Jay. Hopelijk geen dipje vannacht en kan ze langzamerhand zonder O2. Wat was er nou aan de hand? Stevige griep? Of longontsteking? Heel veel sterkte en liefs en natuurlijk heel veel kracht voor jullie 3tjes!

    JUDITH, fijn dat Esmee toch lief is gaan slapen (hier niet hoor) en lekker gewerkt vannacht? En slaapt Esmee 3x 2u :confused: ... Dat heeft Mirre misschien alleen de eerste maand gedaan :)

    BRITT, wat een lieve foto's! Als Mirre een slaapweigerdagje heeft, dan slaapt ze meestal savonds prima (gelukkig). Maar hier geen wakkerinbedlegritueel. Mirre valt aan de borst in slaap (of lekker tegen papa aan) ... Moeilijk he zo'n poepluier als ze slapen. Ik kies ook eigenlijk altijd voor verschonen ... gelukkig ging Sam weer lekker slapen.

    OLGA, Senna geen zin dus om te slapen ... en mooi zn lijntje volgen is prima. Ze groeien natuurlijk steeds minder hard (gelukkig maar ;)). Geen tekstje hier ... ik improviseer altijd maar wat ;)

    NELLY, lekker scherp hoor vanaf je werk ;) :). En leuk zo'n omadag :D. Hier tot vorige week ook alleen boter op brood. Appelstroop vindt ze vies, banaan ook. Maar je kunt sowieso alle fruit(hapjes) op brood doen. En jonge kaas mag ook al. En vanaf 9 maanden (maar wij zijn stiekum eerder begonnen) ook pindakaas en andere notenpasta's ... Mirre vindt pindakaas superlekker :D

    MIEP, lekker gefietst :D ... en nu lekker aan t slapen, misschien moet Mika eens een lezing houden over Hoe lekker te slapen zonder mama tot wanhoop te drijven :)

    JOHANA, leuk! Supercute!

    BIPAT, logisch hoor dat het moeilijk is :D

    ES, wat zou je willen doen dan? :oops: helemaal niet meer aan de kleertjes gedacht. Ga zo even kijken. Is niet heel veel hoor, want het meeste bewaren we nog even voor een eventuele 2e/3e/4e ;) :) ... Laatste tijd geen gebijt meer ... en alleen nog in tiet (met doorkomen tandjes). Mirre geeft wel vaak een soort kusjes met dr mond open *smelt* (misschien is dat de voorloper van bijten). Maar vervelend. Ik zou luid en duidelijk 'nee' zeggen en Liv eventjes van je af zetten. En dan iedere keer volhouden (daar ben ik heeeeeel goed in ... NOT :oops:)

    MISSK, ik heb de beschouwingen helemaal gemist ... baal ik best wel van ... maar ja ... Ik wil ook niet de TV aan als Mirre er is (al boeit de TV dr helemaal niet). En jekkes een brullerd als je weggaat bij KDV, lijkt me heel moeilijk, ook als je haar later blij ziet spelen *slik* ... Mirre ligt meestal te slapen als ik haar 'achterlaat' bij de oma's. En op papadag zit ze gelukkig gewoon heel blij te zwaaien. En Hannah is vandaag 9 maanden GEFELICITEERD (toch een bijzonder moment)

    LINDY, niet zo hard zwaaien hoor met je hand! Rustig aan doen en dikke knuf (gelukkig bijna vakantie :D)

    AMBER, jaaaaaaaah natuurlijk lekker zelluf eten ... maar moet natuurlijk in de kinderstoel en niet op het kleed ;). Hoewel ik nu Mirre gewoon stukjes brood in dr mond doe :oops: ... lekker makkelijk :oops: :oops: :oops: ... (nu al weer zelf, ik voer tot ze het zat is, dan zelf nog een beetje klooien :)) En niet erg hoor weinig reageren. Ik vind het al druk met ééntje ... en jij hebt er 3! Plus drukke onderwijsbaan (en misschien ook een beetje perfectionistisch?) Ook baankriebels! Wat zou je willen doen dan?

    VERJAARDAGSLIJSTJE, Bowie en Waterlelie komen in ieder geval af en toe buurten. Verder ben ik ook wel erg benieuwd hoe het met die andere mama's gaat hoor (Vlindertje, Elise, Happygirl etc)

    POTJE TRAINEN, euhm ... nu nog niet hoor. Pas als Mirre kan praten/zeggen dat ze moet piesen. Ik denk dat ik haar volgende zomer ook gewoon veel in dr blote toges laat rondlopen. Zo ben ik zindelijk geworden :D ... maar ik ga in ieder geval voorlopig nog niet 'trainen' ... komt vanzelf wel :D. Ha mooi tekstje van Sanneke!
     
  13. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Nou Mirre heeft gisteren dus niet/nauwelijks meer geslapen (misschien 2x een kwartier). Maar vannacht wel lekker doorgeslapen ... Nou ja :D

    En Mirre heeft dr eerste echte kruip'pasjes' gemaakt :D. Lukt haar nog niet altijd en gaat nog moeizaam en dus grote frustratie.

    Wat lekker dat zo veel kindjes zo vroeg nog even gaan tukken. Dat lukt bij Mirre echt niet. Pas rond 11/12u :confused:.

    Ik ga nu nog eventjes met dr spelen (zit nu aan mn voeten te rukken en te mopperen)
     
  14. Dandelion

    Dandelion Actief lid

    20 jul 2007
    480
    0
    0
    Office manager/ Student CE
    Amsterdam
    Hallo lieve mamas en babies!

    Ik heb alleen even naar de laatste pagina gekeken, maar ik zie dat we gemist worden hahaha ! Lief!

    Alles gaat nu goed, Lucas is wel heel ziek geweest 6de ziekte/maagdarmonsteking/oorontsteking.Hij was erg afgevallen.

    We zitten nu op de fiets samen, ik heb een bobike, maar wel voor achter. Voor lijkt mij dus doodeng.

    Mijnheer kruipt al heel snel en probeert te staan tegen de bank.

    Over potjes gesproken, ik zet hem er wel eens op, hij doet namelijk altijd een poepje s'ochtends als ik hem een schone luier heb gegeven. Dus soms zet ik hem er even op en dan doet hij ( soms) een poepje. Maar dat heeft hij nog niet zo door.

    Ik doe mijn best met het bijhouden, maar heb het gewoon veel te druk.

    O ja, Lucas drinkt niet meer full time aan de borst, maar doet graag nog wel wat slokjes in de morgen en avond. Het is nu heel stabiel mijn melktoevoer, nooit meer stuwing als hij een keer niet wil of als ik wat heb gedronken. Ik heb mijn kolven dus ook verkocht!

    XXX voor alle lieve beebjes

    Elise
     
  15. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Ha Elise, leuk weer wat van je te horen! En fijn dat het (weer) goed gaat met Lucas. En ook heerlijk dat je nog BV geeft zonder te hoeven kolven. Bevalt je nieuwe baan?
     
  16. maartjeh

    maartjeh Fanatiek lid

    14 mei 2007
    2.626
    0
    0
    achterhoek
    goedemorgen dames
    is het erg als ik ff net reageer?
    pfff, ben nog steeds moe, lig er op tijd in maar slaap zo licht en ben zo vaak wakker `s nachts.
    Zelfs tijdens mijn zwangerschap sliep ik nog beter..

    Knuffel voor iedereen!
     
  17. Dandelion

    Dandelion Actief lid

    20 jul 2007
    480
    0
    0
    Office manager/ Student CE
    Amsterdam
    Hoi Salapio!

    Ja de nieuwe baan bevalt zeer goed, ik heb het erg naar mijn zin. Ik zit alleen wel midden in de beleggingswereld en dat is nu dus wel spannend. Maar het is een zeer solide bedrijf, gelukkig.

    X Elise

    Ps. Hoe gaat het met de bv en Mirre?
     
  18. Sam28

    Sam28 Bekend lid

    15 dec 2006
    753
    1
    0
    overheid
    Brabant
    Had ik net een heel verhaal getypt slaat de computer vast en ben ik dus mijn tekst kwijt.

    Even in het kort:
    Nog steeds geen ongi te bekennen. Wel ongi pijn af en toe.
    Als er morgen nog niets is dan ga ik echt een test doen.

    Lynn heeft tot kwart voor 9 geslapen. Wel twee keer wakker geweest. (00.30 en 05.00 uur)
    Speentje terug gegeven en ze sliep gelukkig weer.
    Ze slaap nu alweer. Al een half uur.

    Hoe kun je een speentje het beste afleren?

    Vandaag gaan we een dagje naar mijn ouders in Tilburg. Vanavond zijn we pas weer terug.
     
  19. Alieke

    Alieke Fanatiek lid

    10 okt 2007
    3.793
    157
    63
    Elise; Nogsteeds BV, wat goed zeg! Echt respect daarvoor.. zoals de andere bv-mama's :-D Fijn dat het weer goed gaat met Lucas.

    Sam; Hoelang ben je nu overtijd? Spannend zeg :-D
     
  20. Sam28

    Sam28 Bekend lid

    15 dec 2006
    753
    1
    0
    overheid
    Brabant
    13 augustus was mijn laatste ongi, maar ik ben het de laatste paar maanden helaas wel onregelmatig.

    Ik denk dat de ongi eraan komt hoor, want zo voelt het wel.
     

Deel Deze Pagina