zindelijkheidstraining

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door trixie, 6 okt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. imhvanboxtel

    25 jun 2008
    24
    0
    0
    Mees zat met 1 1/2 jaar op de WC, moest uit bad en wilde zelf op de WC.
    Een tijdje ging dat super regelmatig naar de WC, meestal vanuit bad en soms ook op het potje.
    Het is nu helaas al een hele tijd geleden, maar ik denk dat kindjes dat zelf wel erg duidelijk aan gaan geven.
    Mees heeft het al redelijk goed in de gaten.
    Mama poep roept hij dan of mama bah als hij zijn luier al vol heeft.
     
  2. Calimero

    Calimero Fanatiek lid

    31 aug 2006
    1.901
    0
    0
    ze is hier al zindelijk vanaf 19 maanden :D
    en ik ben ermee begonnen toen ze aan gaf van mama nat of mama schone kont leek mij ook goed begin om de luier af te doen en sindsdien heeft ze hem alleen nog maar om met slapen ;)
    het gaat super ze gaat nu ook zonder luier mee naar de winkel durf het nog niet zo goed aan om een hele dag weg te gaan zonder luier en ik bedoel dan op visite of wat dan ook doe haar dan een broekje aan en als ze aangeeft dat ze moet plassen ga ikm et haar op de wc
     
  3. evelien69

    evelien69 VIP lid

    16 sep 2007
    5.531
    3
    38
    verzorgende
    Het is bewezen dat kinderen hun sluitspieren echt pas goed kunnen beheersen als ze ca. 2 jaar zijn, meisjes kunnen het iets eerder dan jongens.
    Met 9 maand op een potje is niet het kind zindelijk maar de moeder, zij weet wanneer het kind moet plassen ongeveer. KInderen van 9 maand kun je op het potje zetten en dan moet je wachten wanneer ze toevallig een plasje doet. is niet gecontroleerd loslaten.

    Ik denk dat het juiste advies is afgaan op je kind. Het is niet altijd een kwestie van geen tijd hebben, de pampers zijn gewoon goed en een kind voelt zich daardoor niet zo heel gauw vies met een natte broek, dit in tegenstelling tot de katoenen luier die koud en nat aan blijft voelen, dit speelt ook mee in het later zindelijk worden.

    Waar je wel heel voorzichtig mee moet zijn dat het geen machtstrijd wordt, plassen en poepen, eten en drinken en slapen zijn dingen die je kleintje zelf controleerd, en dat moet je ook zo houden. probeer het spelenderwijs en leuk te houden, dan maakt het niet zo heel veel uit wanneer je begint ;)

    Mijn ene dochter was met 2 jaar en 3 maand ongeveer zindelijk, en mijn oudste met 3 jaar en 5 maanden. Vond het een lange wacht, maar zij wilde gewoon niet. Maar toen ze eenmaal zindelijk was was het ook in een keer helemaal goed,nagenoeg geen ongelukjes gehad. Terwijl bij mijn oudste was het vaak ongelukjes, ze was bang om te poepen, was bang voor vreemde wc's, daar heb ik veel meer werk meegehad dan met tessa langer in de luier!
     
  4. Kirby

    Kirby Fanatiek lid

    1 jun 2006
    4.175
    0
    0
    Roeselare
    Wij beginnen er nu ook mee... mijn man en ik waren alletwee zindelijk tegen onze tweede verjaardag dus ik denk dat het met Ana-Lucia ook moet lukken.
     
  5. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    bij ons thuis hebben ze 5 dochters en allemaal zindelijk met 17 maanden. alleen het zusje onder mijn die kon pas lopen met 1,5 jaar en was ook pas zindelijk rond 22 maanden maar wel dus voor de 2e verjaardag
    het kan dus wel maar het kost gewoon veel tijd en energie en de ouders van nu hebben die tijd niet meer. vroeger bleven de moeders thuis en nu is dit haast onmogelijk of je wilt een rijke vend hebben :)

    ook hadden mijn ouders weinig leeftijdsverschil tussen de kids en de jongste schelen maar 11 maanden :)
     
  6. veertje

    veertje Fanatiek lid

    Ik ben al sinds dat stijn 1 is (hij is nu 21 mnden) op spelendewijs met het potje bezig en het resultaat is nu dat hij roept als hij begint met poepen en sinds 2 dagen dus echt geen luier meer om wil, als ik hem om doe begint hij te huilen en roept mama potje plassen.
     
  7. cimbomlu

    cimbomlu Fanatiek lid

    13 mei 2006
    1.554
    0
    0
    Sinds 2 weken ben ik begonnen de kleine man op de po te zetten, en warempel, het lukt! Hij doet z'n best om een plas in de po te produceren, en het is zelfs al een keer gelukt dat hij erop poepte.
    Alleen doe ik hem tussendoor gewoon z'n luier aan, en die gebruikt hij dan ook nog. Zonder luier, dat hij voelt dat hij dan nat wordt, dat vind ik nog iets te veel van het goede. Laat hij er maar lekker een beetje aan wennen.
    Ik heb geen idee hoe dit verder zal lopen, maar het begin is er!
     
  8. jenteke

    jenteke Lid

    12 sep 2008
    11
    0
    0
    Grafisch medewerker
    Leeuwarden
    Volgend mij is elk moment een goed moment om te beginnen met zinnelijkheids training. Lees een Je baby op het potje. Ik doe lotte al sinds haar geboorte op de wc. Samen met mij. Het is echt leuk om te doen. Immers alle spelletjes die je met je kindje doet is toch leuk. Wij zien het als een spelletje en hebben de wc omgetoverd tot een ware leuke zit kamer. De oudste kinderen komen er ook zelfs wel eens bij spelen. Zo is het zo leuk om te doen. Een vriendin van mij is begonnen toen haar dochter 7 maanden was en dit ging heel goed. Nog steeds wel eens ongelukjes nu ze bijna twee is maar daar maken we ons niet druk om. Het moet leuk zijn en wat leuk is kan je altijd mee beginnen. Toch? Of het nou werkt of niet. Wennen werkt altijd.
     

Deel Deze Pagina