Wat te doen met slechte vruchtwaterpunctie?

Discussie in 'Onderzoeken en echo's' gestart door Isademi, 25 okt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Powergirlie

    Powergirlie Actief lid

    26 jan 2006
    104
    0
    0
    @imd

    ik doe ook mee aan een trail waarbij ik een heel boekwerk invul.
    Ik heb de punctie gehad in umc maar het amc doet dit onderzoek en heeft mij dus benaderd.

    geen vervroegde uitslag hier maar ik moet zeggen de eerste week is alweer voorbij.

    en lekker rustig aan doen he deze week ;)
     
  2. BabyPelacani

    5 nov 2008
    44
    0
    0
    Service Adviseur
    Helmond
    Een vriendin van ons had een uitslag waarop wees dat het kindje het syndroom echt zou hebben. Haar man wilde dat ze het weg liet halen maar haar moeder zei dat ze op eigen gevoel moest afgaan en desnoods het kind alleen opvoeden... ze zei dat wie niet een kindje wilt opvoeden met syndroom van down.. ook geen gezond kindje verdient... al zeker niet tegenwoordig... met zoveel mogelijkheden voor zulk speciaal wezentjes! ze heeft naar haar moeder geluisterd en uiteindelijk stemde haar man er mee in... en haar kindje is geboren... HELEMAAL GEZOND! :) ze heeft geen syndroom van down en is ook een prachtbaby..!

    Zelf hebben we gekozen om niet te testen... ik respecteer ieder zijn keuze en vooruitzichten.. maar wij willen ons kindje op de wereld zetten en zullen net er zoveel van houden als het wel of geen syndroom van down heeft... verder vind ik dat iedereen zelf weet wat het beste is voor zijn/haar eigen kindje en toekomst en daar kan niemand anders over oordelen als de ouders zelf...
     
  3. mamalieske

    mamalieske Fanatiek lid

    14 sep 2006
    2.356
    0
    0
    Je kan wel zien dat die moeder niet erg wijs is als ze zulke uitspraken doet, je kan hier pas over oordelen als je er zelf voor komt te staan.

    En wat stel wat doe je als je 1 gezond kindje hebt en het gaat om de 2de zwangerschap.
    Kijk mijn man en ik hebben het eeuwige leven niet.... wie zorgt er dan in de toekomst voor het kind met de handicap.... kijk dat verdient mijn gezonde kind dan weer niet dat ik haar toekomstbeeld alvast even bepaal.
    Dat is egoistisch in mijn ogen.

    Overigens kan het niet dat je een vruchtwaterpunctie laat uitvoeren en daar komt uit dat je een kind met down krijgt, en dat het kindje na de bevalling niets blijkt te mankeren. Dat is grote KUL!
    Hier en eigenlijk overal op google kan je dat vinden
    Bij een vruchtwaterpunctie word naar de chromosonen afwijking gekeken en die komt er alleen uit als er wat mis is.

    http://www.medicinfo.nl/%7B44a1c079-e1da-4674-8a6d-948687517220%7D/%7Bdca37faa-a847-49de-95e5-b7306ef361ad%7D

    en dat is mijn mening.
     
  4. BabyPelacani

    5 nov 2008
    44
    0
    0
    Service Adviseur
    Helmond
    Dat is mijn mening ZELF NIETmaar dat is wat haar moeder tegen haar heeft gezegd... en zoals ik onderin zei.. iedereen moet zelf weten wat ze er mee doen... alleen de ouders kunnen beslissen wat het beste is voor hun eigen kind kijkend naar hun eigen situatie!

    Wat je zegt over het feit dat je pas kan oordelen als je er zelf voor komt te staan daar geef ik je helemaal gelijk in... het gaat hier over niet zomaar iets...!

    Overigens heeft ze wel alles op papier staan waarin staat dat ze echt een kind zou krijgen met het syndroom van down en ze heeft een kerngezond kind! Zo'n test geeft nog geen 100% zekerheid ook als ze aangeven dat je kans dus ERG groot is maar bij haar hebben ze dat dus wel gezegd, foutje van het ziekenhuis misschien?! Wie zou het weten... Zelfs haar eigen vk en gyn waren daar heel verbaasd over en konden geen verklaring geven.

    Ik vertel hier alleen wat ik heb gezien bij haar... en niet wat ik denk of vind dat het goed is... nogmaals... iedereen moet het zelf weten en iedereen heeft ook de vrijheid om keuzes te maken... iedereen weet immers wat het beste is voor zichzelf!
     
  5. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    ja de test geeft een kleine foutpercentage inderdaad maar honderden mensen slikken de pil als anti conceptie en die geeft ook geen 100% proof resultaat maar ga je wel van uit.

    Wat die moeder zei over dat je dan geen gezond kindje verdiend dat heb ik ook gedacht in mijn hoofd, ik zei tegen mijn man steeds; ja maar wie zijn wij dan wel? als ik een ongezond kindje zou laten weghalen vind ik eigenlijk dat ik geen recht heb op een gezond kindje terwijl er mensen zat zijn die bv geen kids kunnen krijgen.. voelde me heel erg in de war en emotioneel... en heel veel mensen waren ondersteunend maar heb ook gewoon de naam babymoordenaar van iemand gekregen en dat doet zeer, ook al zou het theoretisch zo zijn geweest is dat het emotioneel bij lange na niet...
     
  6. Niet meer actief

    Het ligt gewoon aan heel veel factoren hoe je reageert op een kindje met een beperking EN natuurlijk WAT voor beperking!

    Ik ben een alleenstaande mama, wat het ook al moeilijker zou maken mocht je vantevoren weten hoe en wat..
     

Deel Deze Pagina