Hallo allemaal, Ik sta in een supermarkt op de vleeswaren/kaasafdeling. Ik heb de opdracht gekregen om elk weekend klanten te verwennen met lekkere hapjes van de afdeling. b.v. kipfilet gevuld met roomkaas bieslook of coburgerham met galia meloen en gevulde brie en gevulde dadels enz. Maar ik wil graag meer tips hebben en wilde jullie vragen of jullie een tip hebben voor mij? Want moet een schema maken voor elke week dus wie wil mij helpen. Alle tips is welkom ook als je een site weet. Liefs Lover
* Blauwe kaas fijnprakken met vork en vermengen met roomkaas. Dadels in de lengte opensnijden en pit verwijderen. Dadels vullen met de kaas. * Gevulde rookvleesrolletjes Ingredienten: 1 klein blikje hele asperges 200 g (maïs)kipfilet 1/2 l kippenbouillon 2 eetl. crème fraîche 2 eetl. fijngeknipte bieslook zout en peper 100 g gesneden rookvlees Bereidingswijze: 1. Haal de asperges uit blik en laat ze uitlekken. Dep ze droog met keukenpapier. 2. Breng de bouillon aan de kook. Doe de kipfilet in de bouillon en kook de filet op een niet te hoog vuur, in ongeveer 15 minuten gaar. 3. Snijd de kipfilet in stukjes. Pureer de stukjes kip met behulp van een keukenmachine. Voeg tijdens het pureren een klein scheutje bouillon toe. 4. Meng de crème fraîche en de bieslook door de mousse van kip. Breng de mousse op smaak met zout en peper. 5. Smeer de plakjes rookvlees in met de mousse. Leg er een asperge op. Rol de plakjes op en steek de rolletjes vast met een cocktailprikker. * Hambuideltjes met feta Voor 8 personen Ingrediënten: 100 g feta (kaas), in kleine blokjes 5 gedroogde tomaten in olie, fijngesneden 1 eetlepel olie (van gedroogde tomaatjes) 1 theelepel oregano 1/2 zakje verse basilicum (a 15 g), fijngehakt (versgemalen) peper 8 plakken jambon d'Ardennes 8 sprietjes bieslook (lang) 250 g cherrytomaatjes Bereidingswijze: In kom feta, gedroogde tomaat, tomatenolie, oregano, 2/3 deel van basilicum en peper naar smaak door elkaar scheppen. Plakken ham uitspreiden en fetamengsel in midden scheppen. Plakken ham rond vulling omhoogvouwen en tot buideltjes vormen. Vaststrikken met sprietje bieslook. Hambuideltjes op schaal zetten. tomaatjes halveren en rond buideltjes leggen. Bestrooien met peper en rest van basilicum. hier wat geplaatst maar je kan zelf ook genoeg vinden op internet gewoon koude borrelhapjes intype en hoppa succes
Lieve Deb, Jou tips ga ik zeker maken met de feestdag. maar op mijn werk is de bedoeling dat het zo klaar is zonder koken. Dus ik pak diverse artikelen en daar maak ik iets van maar jou tips zijn mmmmmmmmm Ga ik zeker een keer maken. Liefs Lover
- een olijfje met klein stukje feta of andere kaas - stukjes meloen met kleine plakjes parmaham - dikke stukjes bleekselderij met mangoe
Zeker leuk om te doen. Zo sta je meer in contact met klanten. Je hebt dan ook echt de tijd voor ze. Doe dit ook heel graag. Het leukste is dat je zoveel soorten karakters leerd kennen van mensen. Maar hou jullie op de hoogte hoe jullie tip is verlopen als ik het heb uitgevoerd. Liefs Lover
Dadels gevuld met roomkaas (de dadel ff opensnijden en het pitje eruit halen, en dan de roomkaas erin doen), Salamirolletje gevuld met kruidenkaas (boursin o.i.d.), Ham met roomkaas met fijngesnipperde uitjes (oprollen en dan in stukje snijden, een hele plak als hapje is wat veel) Lekker topic is dit...
Roombrie met zalm en roomkaas. wat je kan doen is een hele blue stilton neerzetten met een fles port omgekeerd erin. de port trekt door de blauwaders van de kaas en het is erg lekker en staat erg leuk. Wat ook erg lekker is je hebt een bepaald merk brie met kruiden is kleiner als normale brie je haalt er ongeveer 8 stukjes uit. Daar kan je petrella tussen doen en aan de bovenkant bieslook. Wat ook leuk is om een dag een raclette neer te zetten met een kaas en dat de mensen laten proeven. staat leuk en geeft mensen meteen weer ideen voor de kerst om te doen. Lover ik hoop dat je zo weer wat ideetjes heb als ik nog meer heb zal ik het erbij zetten. Is een tijd gelden dat ik dit allemaal deed. Groetjes Nathasja
Gaat goed dames. Ik heb ze allemaal opgeschreven. De klanten zijn blij met jullie Kom maar op hoor met al die tips Liefs Lover
Lieve Tassie, Toevallig doen wij jou tips ook elk jaar met de kerst. (raclette en port) Brie heb ik op genomen mmmmmmmm Liefs lover
Wat je misschien kan opperen is: camebert calvados Je hebt een kaas en daar zit as tussen is ook erg lekker en zit er wel leuk uit. je hebt diverse soorten geitenkaasjes met spek etc zit in een speciale verpakking. je hebt ook roomkaas met calavdos (dat is een soort likeur) Als me nog iets te binnen schiet hoor je het
Groene (lekker zoute) olijven met geraspte kaas omwikkelen met n stukje bladerdeeg en dan 2 min (ofzo) in de frituur doen. Mjammie!
**Zalmrolletjes. (gerookte zalm met monchoumouse) ingredienten mouse: Pakje Monchou Blikje zalm fijn gesnipperde ui eetlepel mayo dit inrollen in een plakje gerookte zalm. **rolletjes van ham, rode paprika en kruidenboter. **cherrytomaatjes gevuld met beenhamsalade **cherrytomaatje met feta en basilicum.
Heb ze er allemaal bij geschreven. Heb al 1 bladzijde vol dus kan zeker paar weken voor uit. Maar tips blijven welkom hoor. Klinkt allemaal goed mmmmmm Liefs Lover