ik heb gister navraag gedaan bij izz, en die zeiden mij dat iedereen zich aan kan melden daar, alleen als je in de zorg werkt, kun je je daar collectief verzekeren, en is de premie per maand dus lager, maar ik kon mij er wel verzekeren.
Bedankt voor uw email. Hierin vraagt u informatie over . Graag informeer ik u hierover in deze email. In onze basisverzekering zijn naast abortus, euthanasie, geslachtsveranderende ingrepen en bepaalde vormen van genetisch onderzoek ook bepaalde kunstmatige voortplantingstechnieken uitgesloten. Hieronder valt ook IVF. De terughoudendheid die wij bij IVF hebben komt onder andere doordat wij zorgen hebben over de gevolgen voor de restembryos, screening en selectie van de embryo en de vertechnisering van de voortplanting buiten het lichaam om. Op grond van de voorwaarden is er dus geen vergoeding van IVF, maar wij vinden dat wij niet alleen over deze beslissing kunnen oordelen. Als u, na goede informatie te hebben ingewonnen, besluit tot IVF zullen wij dit vergoeden. Een poging wordt geacht te zijn begonnen als: in het beginstadium van de behandeling de geneesmiddelen ten minste zijn afgeleverd en toegediend c.q. ingenomen; of in de natuurlijke cyclus een eicelpunctie heeft plaatsgevonden; of een eerder gecryopreserveerd embryo wordt geïmplanteerd in de verzekerde. Een poging is afgerond als er sprake is geweest van een terugplaatsing. Met vriendelijke groet, DVZ Zorgverzekeringen
Die maken het helemaal bont! Leven ze nog in het jaar 0 ofso? Weten ze niet dat het inmiddels wettelijk bepaald is dat IVF vergoed wordt? I'm flabbergasted! @Lisa: oh dat is wel weer mooi dan!
Ik heb met 2 verschillende mailadressen cq namen gemaild naar Zilveren Kruis en krijg deze 2 mailtjes terug Mail 1 Hartelijk dank voor uw e-mail van 10 december, onderstaand mijn reactie aansluitend op uw vragen. Is een poging een poging als er alleen medicijnen zijn genomen? - Antwoord: Nee Is een poging een poging als er een eicel punctie heeft plaatsgevonden maar geen terugplaatsing? - Antwoord: Nee, het afnemen van eicellen (punctie) is een onderdeel van een poging Is een poging pas een poging als er terug plaatsing van de embryos heeft plaatsgevonden? -Anrtwoord: gelijk aan antwoord hieronder Valt een cryo terugplaatsing onder dezelfde poging? - Antwoord: ja, de terugplaatsing van een cryo-embryo wordt geteld als zijnde onderdeel van de IVF-poging waarin het embryo tot stand is gekomen. Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd en misschien mag ik uw aanmelding terugverwachten. Mail 2 Hartelijk dank voor uw e-mail van 11 december, onderstaand mijn reactie op uw vraag. Aanvang en afbreking poging van IVF: Een poging, wordt geacht te zijn begonnen als: - in het beginstadium van de behandeling de geneesmiddelen ten minste zijn afgeleverd en toegediend c.q. ingenomen; - of in de natuurlijke cyclus een eicelpunctie heeft plaatsgevonden; - of een eerder gecryopreserveerd embryo wordt geïmplanteerd in de verzekerde. Wanneer er na aanvang van een poging (zoals bovenstaand beschreven) de fases niet volledig doorlopen worden, dan telt het helaas toch als een hele poging. Ik ga ervan uit u hiermee voldoende te hebben geinformeerd en wens u nog een prettige dag. Lijken mij 2 verschilllende antwoorden van dezelfde maatschappij [/b] Heb ook met Lancyr gemaild en die melden ook mij dat een poging pas ná terugplaatsing een poging is!
Ik zou Zilveren Kruis maar confronteren met deze antwoorden! Hier kan je toch niets mee?! Het wordt echt steeds raarder bij al die maatschappijen!
Ik heb zojuist Zilveren Kruis weer gemaild, met een confrontatie van beide mailtjes. Ben benieuwd wat ze gaan zeggen, maar ik heb er niet zo veel vertrouwen meer in. Ik neig nu naar Lancyr, alleen heb ik daar nog nooit van gehoord. Iemand ervaring met deze verzekeringsmaatschappij? Liefs
Ik heb dus ook zo 2 verschillende antwoorden gehad van ZK... op mijn mailtje daarover nog geen reactie gehad :-? (terwijl ze vorige keren binnen 24 terug mailden). Meis1984, nog heel erg bedankt voor je mailtje!
Ook Lancyr geeft verschillende reacties, aangezien ze bij iemand anders aangaven dat het ziekenhuis bepaald of het wel of geen poging is ... Pff kunnen ze niet gewoon 1 antwoord geven! Het is allemaal al onzeker genoeg.
Ik zie door de bomen het bos niet meer, en door al die verschillende antwoorden ga ik scheel zien. Ik dacht net ik moet hier eens een conclusie uit te trekken maar ik kan nog steeds niet zien welke verzekering ik nu ga nemen. Ik heb Unive gebeld en gezegd dat ik het onverantwoord vindt dat ze met verschillende antwoorden komen, en dat ik me afvraag hoe ze dat in de praktijk dan gaan afhandelen. De ene wel een poging met medicijnen en de andere niet? Dat mag dus niet, maar nu hebben sommige mensen wel zwart op wit dat ze pas verder in de behandeling de poging gaan tellen. Volgens mij is dit ook allemaal oneigenlijke concurentie op de basispolis die voor iedereen gelijk moet zijn. In elk geval gaan ze me nu terug bellen maar goed dat kan een paar dagen duren.
Mochten ze nu telefonisch toezeggen dat een poging pas geteld wordt vanaf de terugplaatsing. Vraag dan of ze dit schriftelijk (of via mail) aan jou willen bevestigen. Anders heb je nog geen poot om op te staan mochten ze hun woorden weer veranderen straks. Frustrerend he, het lijkt de belastingdienst wel. Moeilijker kunnen we het niet maken
Ik heb alweer antwoord van ZK terug: Hartelijk dank voor uw e-mail van 12 december waarin u een vraag stelt over IVF. Hierbij geef ik u mijn reactie. Het antwoord van mijn collega Mevrouw Seelen is het juiste antwoord. Hieronder geef ik u nogmaals een uitleg. IVF Een poging omvat vier fasen a. rijping van eicellen door hormonale behandeling in het lichaam van de vrouw b. het afnemen van eicellen (punctie) c. bevruchting van eicellen en het opkweken van embryo's in het laboratorium d. de terugplaatsing van een of twee ontstane embryo's in de baarmoederholte teneinde zwangerschap te doen ontstaan. Een volledige poging omvat maximaal het opeenvolgend doorlopen van alle vier genoemde fasen. Een volledige poging kan echter ook bestaan uit fase b, c en d. Een volledige poging moet in ieder geval fase d bevatten. Is dit niet het geval dan is een volgende behandeling weer een eerste poging. Het terugplaatsen van ingevroren embryos valt onder de IVF behandeling waaruit zij zijn ontstaan. BASISVERZEKERING De vergoeding voor IVF komt uit de basisverzekering. Deze verzekering is een wet die bij iedere verzekeraar gelijk is. De inhoud hiervan wordt vastgesteld door de overheid. Ik ga er vanuit u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.
Dus Zilveren Kruis is poging vanaf stap 4? Ik snap niet dat de andere Achmea bedrijven dan zoiets compleet anders zeggen
Ik heb van ZK Achmea eerder ook dat antwoord gehad, maar ook het antwoord dat het vanaf stap 1 telt Ga ze toch nog maar eens mailen dan.... :-? EDIT: Nu al bericht terug; vraag is doorgestuurd naar de afdeling ziekenhuizen/specialisten... ze weten het zelf ook niet meer .
Ik ben terug gebeld door de "expert" van Unive. Hoogelijk verbaasd dat er zoveel verschillende meningen over bestaan, ook binnen Unive : Nee, het is het ziekenhuis dat bepaald wat een poging is. Ben ook weer verbaasd over Zilveren Kruis. Ik ga ze ook weer mailen.
Over het algemeen komt het er dus toch op neer dat het ziekenhuis bepaald of het een poging is of niet. Maar goed, wat moet je dan met de antwoorden dat ze een poging pas vanaf de terugplaatsing tellen. Kan je daar rechtsmatig iets mee? Wat is er nu wettelijk bepaald over wanneer het een poging is? Waar kunnen we dat nu eens navragen zodat we meteen voor elke verzekering duidelijkheid hebben? Want het is een basispakket vergoeding, dus wettelijk vastgesteld. IUI wordt wel zo vaak als nodig vergoed, dus mocht de IVF niet lukken om welke reden dan ook, dan kan je aan het ziekenhuis vragen of ze er een IUI van willen maken naar de verzekering. Of zeg ik nu iets raars?
Ik denk dat ik overstap naar Unive, of ZK moet opeens nog echt echt echt bevestigen dat pas een TP telt. Ik ga ook naar de acupunctuur en de vergoeding bij Unive zijn hoger dan de de meeste anderen
Beginnen ze denk ik niet aan, zou verzekeringsfraude zijn .. Daarnaast zijn de kosten voor IVF nogal hoger dan voor IUI. Lijkt er toch op dat alle verzekeringen uiteindelijk uitgaan van het ziekenhuis... weet dat het AMC pas declareert na de punctie, daarvoor zien zíj het niet als poging, maar geen idee of dat dan voor alle ziekenhuizen ook hetzelfde is :-?.
Maar goed, als er geen punctie plaatsvind, wie betaald dan alles? Want ook dan zijn er al flinke kosten gemaakt natuurlijk. Hoe geven zij het dan op aan de verzekering? Waarschijnlijk als escape IUI? Want dat lees ik dus regelmatig (vandaar ook dat ik het opschreef)
In het AMC declareren ze alles pas als er een punctie is geweest. Als een poging dus voor de punctie wordt afgebroken, declareren ze het allemaal in 1x bij de volgende poging. (tenminste, dat is wat ze mij vertelden )
Klopt, mijn eerste poging hebben ze wel gedeclareerd want punctie. Tweede poging heb ik 12 dagen Decapeptyl gespoten, poging werd afgebroken en dat zien zij dus niet als poging. De IVF arts van AMC vond het trouwens merkwaardig dat het ziekenfonds zegt dat het ziekenhuis bepaalt of het een poging is of niet. Zij declararen de gemaakte kosten ( willen immers ook gewoon betaald worden) alleen ziekenfonds ziet die kosten en rekent dat gewoon als volledige poging. Stel het ziekenhuis had mijn 2de poging wel gedclareerd dan had het ziekenfonds dat als poging gezien. Maar ik snap het wel vanuit het ziekenhuis, de kosten van de 2de poging waren te overzien. Die van de eerste niet.